Dette skjer i fotball-EM i dag: Hva gjør Uefa med «flaskeflyttingen»?

Uefa er lei av at fotballstjernene flytter på sponsorproduktene, og i Sverige er det ny spenning før kampen mot Slovakia.

Dagens kamper:

15.00: Sverige – Slovakia (NRK)

18.00: Kroatia – Tsjekkia (NRK)

21.00: England – Skottland (TV 2)

Dagens snakkiser:

 • Å flytte på sponsede produkter, som Coca-Cola og Heineken, har blitt en snakkis i årets EM. Ronaldo startet det hele da han heller ville markedsføre det å drikke vann, og Pogba ville ikke ha Heineken på podiet under sin pressekonferanse. Italias Locateli fulgte opp med å erstatte cola med vann.
 • Nå truer Uefa med bøter om dette fortsetter, og minner utøverne om at de har kontrakter som de må følge. De legger likevel til at de har forståelse for at Pogba gjorde det av religiøse grunner.
 • Fredagens kamp mellom England og Skottland byr på et møte med de to Manchester United-spillerne Scott McTominay og Marcus Rashford, men denne gangen på hver sin banehalvdel.
 • Skotske McTominay brukte da store deler av sin pressekonferanse på å rose sin lagkamerat opp i skyene. Noe også Rashford gjorde da han snakket om sin skotske kamerat på sin pressekonferanse.
 • – Å spille mot ham i morgen blir spennende. Det blir åpenbart et merkelig øyeblikk. Vi har spilt sammen siden jeg var åtte år gammel, og vi gikk på akademiet i Manchester United, forteller McTominay.
 • Lukakus rørende opptreden etter kampen mot Danmark gjorde inntrykk også på de danske supporterne.
 • – Lukaku er et stort menneske og er gode venner med Christian, sier landslagssjef Kasper Hjulmand etter klemmen han fikk av Inter-stjernen.

Sverige – Slovakia

Dagens første EM-kamp spilles mellom Sverige og Slovakia i St. Petersburg. Sverige imponerte i første runde og tok med seg ett poeng i kampen mot Spania. Tidligere denne uka ble det også klart at Sveriges Dejan Kulusevski var tilbake i trening etter å ha vært ute med koronasmitte.

Hos Slovakia, derimot, er forsvarsspilleren, Denis Vavro, og en trener i det slovakiske fotballandslaget smittet av koronaviruset. De to smittede er satt i isolasjon, og foreløpig virker det som at Slovakia har unngått at smitten har spredt seg videre.

Med seier vil Sverige har fire poeng etter to kamper, og dermed skal det mye til for at «söta bror» ikke går videre til sluttspillet.

Kroatia – Tsjekkia

Dagens andre kamp spilles på Hampden Park. Der skal Tsjekkia og Kroatia møte hverandre. Tsjekkia vant sin første kamp mot Skottland og står derfor med tre poeng, mye takket være et ellevilt langskudd fra midtbanen av tomålshelten Patrik Schick. Kanskje EMs mest spektakulære scoring så langt. Vi sier ikke nei til flere mål av det kalibret, Schick.

Kroatia står foreløpig uten poeng etter sitt tap for England. Likevel, Kroatia er av de fleste regnet som et bedre lag enn Tsjekkia. Men kroatene må vinne for å henge med i kampen om sluttspillet, mens tsjekkerne kan greie seg med et uavgjortresultat.

England – Skottland

Dagens godbit for mange. «Lokaloppgjør» på De britiske øyer med mye historie og politiske undertoner. Men fredag handler det først og fremst om fotball, og England må finne seg i å være favoritter her.

England har erstattet Manchester United-keeper Dean Henderson med Aaron Ramsdale. Henderson sliter med en hofteskade. Henderson spilte ikke i åpningskampen mot Kroatia.

Skottland tapte 0-2 for Tsjekkia, og er så langt uten poeng.

Men Arsenal-forsvarer Kieran Tierney kan gi Skottland et ekstra gir i kampen mot England fredag om han blir klar. Ifølge Skottland-sjefen er det gode muligheter.

Tierney var ikke med i kamptroppen mot Tsjekkia.

– Han har en god sjanse, sa Skottland-sjef Steve Clarke om fredagens kamp, uten å gå i detaljer om Tierneys skade.

– Han trente lett i dag, og vi får se hvordan det utvikler seg, la han til.

Et nytt tap fredag vil gjøre mulighetene for å ta seg til cupspillet svært vanskelige for Skottland.

Kampen spilles på Wembley.

Sportsnyheter

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1. Karsten Warholm

Warholm møter erkerivalen i semifinalen: – Kan hende de kunne tenkt seg å slippe

TOKYO/OSLO (NRK): Karsten Warholm virket både avslappet og tent i sitt første løp i OL. Nå er det klart at han møter sin største rival, Rai Benjamin, allerede i semifinalen.

Siste nytt

 • VIF bekrefter signering

  Vålerenga og Lecce er enige om en overgang for Leonard Zuta, skriver Vålerenga på sine nettsider.

  Venstrebacken har signert en avtale ut 2024.

  – Dag-Eilev (Fagermo) har sagt at vi har sjekket rundt 1 million venstrebacker. Det er ikke helt sant, men at vi i hvert fall har sjekka mange, sier Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen.

  Han røper at prosessen med Zuta har pågått i fire uker.

  – Og parallelt med denne casen har vi også jobbet med andre. Det at vi endelig har landet Leo er vi veldig glade for. Vi kjenner spilleren godt fra svensk fotball, men på grunn av reiserestriksjonene har vi ikke fått sett han live i Italia. Vi har naturligvis sett alle kampene på video, og snakket med både tidligere trenere og lagkamerater. Han får svært gode skussmål, avslutter Ingebrigtsen.

  Europa Conference League kvalik 2021: Vålerenga - Gent
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tour de France-vinneren forlenger

  Tadej Pogacar har signert en ny avtale med sykkellaget UAE til ut 2027. Sloveneren vant nylig Tour de France for annet år på rad.

  Det opplyser laget på sine nettsider.

  Det er svært uvanlig at ryttere skriver lange kontrakter med lag. Kontrakten Pogacar har skrevet under på strekker seg seks år fram i tid.

  Tadej Pogacar
  Foto: Thomas Samson / AFP
 • Frankrike viste styrke

  Frankrike imponerte og kontrollerte Spania til 37-31-seier i Norges OL-gruppe i herrehåndball.

  Franskmennene ledet hele 18–12 ved pause og hadde siden et sikkert grep i 2.-omgangen. Norge tapte med ett mål mot spanjolene tidligere i turneringen.

  Seieren gjør at Frankrike har gode sjanser til å vinne puljen og møte nummer fire fra B-gruppen i kvartfinale.

  Norge møter franskmennene i siste kamp søndag. Det kan bli en duell om seieren i puljen. (NTB)

  Frankrike håndball
  Foto: Martin Bernetti / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal