Hopp til innhold

Dette er Norges eneste Leicester-proff gjennom tidene

I dag er Kjetil Osvold mest kjent for å ha slått tunnel på Diego Maradona.

Leicester

TIDLIGERE LEICESTER-SPILLER: Kjetil Osvold spilte én måned i Leicester på slutten av 1980-tallet. Men er kjent for noe helt annet.

– Jeg satt og så kampen i går. Det som skjer akkurat nå er jo helt fantastisk.

Ordene kommer fra Kjetil Osvold - den eneste nordmannen som har vært innom klubben som nå troner øverst i Premier League.

Spilte for Leicester i en måned

Osvold ble leid ut fra Nottingham Forest til Leicester i en måned, og fikk fire kamper for blåtrøyene i desember 1987.

SOCCER-ENGLAND-LEI-CHE/ Leicester City v Chelsea - Barclays Premier League

IMPONERER: Leicester imponerer de fleste om dagen, og leder akkurat nå Premier League.

Foto: Andrew Yates / Reuters

– Det som er litt spesielt er at jeg fulgte veldig med på engelsk fotball da jeg var yngre. Jeg var Manchester City-fan på min hals. Men jeg hadde et nummer to-lag som jeg fulgte med på, og det var Leicester. Så havnet jeg i Nottingham Forest, og gikk deretter på lån til Leicester. Det var litt spesielt, forteller Osvold når NRK snakker med han.

Oppholdet ble imidlertid svært kortvarig.

– Det var litt turbulens i klubben. Jeg tror det bare gikk én kamp før Bryan Hamilton, manageren som hentet meg, fikk sparken. Assistenten David Pleat ble deretter ansatt. Han sa tidlig til meg at han måtte få oversikt over de spillerne som var i klubben, og at han derfor ikke ville inngå en ny avtale med meg.

– Helt utrolig

Oppholdet har uansett ikke gjort følelsene for Leicester mindre. Og i likhet med de fleste andre er han imponert over det Jamie Vardy, Riyad Mahrez og resten av Leceister-laget gjør for tiden.

– Tenk at flere av de spillerne som nå presterer på et så høyt nivå bare for noen år siden spilte langt nede i divisjonene. Noen spilte jo utenfor ligasystemet. Ser man på historikken deres er det helt utrolig, sier han.

Han frykter likevel at det kan bli for tøft for gamleklubben å holde på topplasseringen i Premier League.

– Akkurat nå er det jo ingenting som tilsier at de skal stoppe opp. Men det er jo nå gjennom desember og vinteren at bredden i troppen gjør seg gjeldende med massevis av kamper. De tåler ikke mange skader, konkluderer han.

Slo tunnel på Maradona

Til tross for utenlandsopphold og cup- og seiriegull med Lillestrøm, er det likevel noe helt annet Osvold huskes for i ettertid.

Nemlig en privatlandskamp mot Argentina i 1986 på Ullevaal hvor han både scoret vinnermålet i tillegg til å slå tunnel på Diego Maradona som bare noen uker senere førte søramerikanerne til VM-gull.

– Det har jeg hørt mye i ettertid ja. Jeg hører det faktisk ennå. Jeg kan stå i kø et sted, så peker en bestefar på meg og sier til barnebarnet «der er han som slo tunnel på Maradona», ler han.

Geir Osvold

STERKT MINNE: Kjetil Osvold i duell med Diego Maradona i 1986. En vennskapskamp som Norge vant 1-0 etter scoring av nettopp Osvold.

Foto: Hvaal, Morten / NTB scanpix

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, skal være på vei bort fra Formel 1-laget etter trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal