Dette er Norges eneste Leicester-proff gjennom tidene

I dag er Kjetil Osvold mest kjent for å ha slått tunnel på Diego Maradona.

Leicester

TIDLIGERE LEICESTER-SPILLER: Kjetil Osvold spilte én måned i Leicester på slutten av 1980-tallet. Men er kjent for noe helt annet.

– Jeg satt og så kampen i går. Det som skjer akkurat nå er jo helt fantastisk.

Ordene kommer fra Kjetil Osvold - den eneste nordmannen som har vært innom klubben som nå troner øverst i Premier League.

Spilte for Leicester i en måned

Osvold ble leid ut fra Nottingham Forest til Leicester i en måned, og fikk fire kamper for blåtrøyene i desember 1987.

SOCCER-ENGLAND-LEI-CHE/ Leicester City v Chelsea - Barclays Premier League

IMPONERER: Leicester imponerer de fleste om dagen, og leder akkurat nå Premier League.

Foto: Andrew Yates / Reuters

– Det som er litt spesielt er at jeg fulgte veldig med på engelsk fotball da jeg var yngre. Jeg var Manchester City-fan på min hals. Men jeg hadde et nummer to-lag som jeg fulgte med på, og det var Leicester. Så havnet jeg i Nottingham Forest, og gikk deretter på lån til Leicester. Det var litt spesielt, forteller Osvold når NRK snakker med han.

Oppholdet ble imidlertid svært kortvarig.

– Det var litt turbulens i klubben. Jeg tror det bare gikk én kamp før Bryan Hamilton, manageren som hentet meg, fikk sparken. Assistenten David Pleat ble deretter ansatt. Han sa tidlig til meg at han måtte få oversikt over de spillerne som var i klubben, og at han derfor ikke ville inngå en ny avtale med meg.

– Helt utrolig

Oppholdet har uansett ikke gjort følelsene for Leicester mindre. Og i likhet med de fleste andre er han imponert over det Jamie Vardy, Riyad Mahrez og resten av Leceister-laget gjør for tiden.

– Tenk at flere av de spillerne som nå presterer på et så høyt nivå bare for noen år siden spilte langt nede i divisjonene. Noen spilte jo utenfor ligasystemet. Ser man på historikken deres er det helt utrolig, sier han.

Han frykter likevel at det kan bli for tøft for gamleklubben å holde på topplasseringen i Premier League.

– Akkurat nå er det jo ingenting som tilsier at de skal stoppe opp. Men det er jo nå gjennom desember og vinteren at bredden i troppen gjør seg gjeldende med massevis av kamper. De tåler ikke mange skader, konkluderer han.

Slo tunnel på Maradona

Til tross for utenlandsopphold og cup- og seiriegull med Lillestrøm, er det likevel noe helt annet Osvold huskes for i ettertid.

Nemlig en privatlandskamp mot Argentina i 1986 på Ullevaal hvor han både scoret vinnermålet i tillegg til å slå tunnel på Diego Maradona som bare noen uker senere førte søramerikanerne til VM-gull.

– Det har jeg hørt mye i ettertid ja. Jeg hører det faktisk ennå. Jeg kan stå i kø et sted, så peker en bestefar på meg og sier til barnebarnet «der er han som slo tunnel på Maradona», ler han.

Geir Osvold

STERKT MINNE: Kjetil Osvold i duell med Diego Maradona i 1986. En vennskapskamp som Norge vant 1-0 etter scoring av nettopp Osvold.

Foto: Hvaal, Morten / NTB scanpix

Siste nytt

 • Fulham rykker ned

  Med 0-2-tap for Burnley er det klart at Fulham blir det tredje laget som rykker ned fra Premier League denne sesongen. Det er tre kamper igjen, men London-laget har 10 poeng opp til Southampton, og følger dermed West Bromwich og Sheffield United ned til Championship. Det er første gang nedrykksstriden avgjøres med så mange som tre kamper igjen, skriver OptaJoe på Twitter.

  Ashley Westwood sendte gjestene i ledelsen etter 35 minutter, før Chris Wood doblet like før pause.

  – Det har kommet nærmere og nærmere, men det gjør ikke skuffelsen mindre. Jeg føler smerte og tristhet i kveld. Det er uunngåelig nå, sier Fulham-manager Scott Parker til BBC.

 • Negative tester i Odd

  Mandag fikk Odd svar på koronatestene som ble tatt etter at en spiller testet positivt i forkant av seriepremieren mot Sandefjord. Alle de andre spillerne og støtteapparatet hadde negative prøvesvar, opplyser klubben på egne nettsider. Spillerne er fortsatt likevel i karantene og klubben vet ikke om de kan spille kampen mot Stabæk den 16. mai.

  Teningskamp i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Forsvarsspiller Tore Reginussen (35) annonserer på sin Instagram-konto at han legger fotballskoene på hylla etter denne sesongen. Etter å ha spilt i Rosenborg siden 2012, signerte han for den tyske klubben FC St. Pauli i januar. Siste seriekamp er 23. mai.

  – Det har vært en utrolig reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser, skriver han.

  Reginiussen har 31 landskamper og ble blant annet kåret til årets spiller i eliteserien i 2017.

  – Tiden er inne for å ta fatt på et nytt kapittel i livet mitt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal