Hopp til innhold

Dette er Norges eneste Leicester-proff gjennom tidene

I dag er Kjetil Osvold mest kjent for å ha slått tunnel på Diego Maradona.

Leicester

TIDLIGERE LEICESTER-SPILLER: Kjetil Osvold spilte én måned i Leicester på slutten av 1980-tallet. Men er kjent for noe helt annet.

– Jeg satt og så kampen i går. Det som skjer akkurat nå er jo helt fantastisk.

Ordene kommer fra Kjetil Osvold - den eneste nordmannen som har vært innom klubben som nå troner øverst i Premier League.

Spilte for Leicester i en måned

Osvold ble leid ut fra Nottingham Forest til Leicester i en måned, og fikk fire kamper for blåtrøyene i desember 1987.

SOCCER-ENGLAND-LEI-CHE/ Leicester City v Chelsea - Barclays Premier League

IMPONERER: Leicester imponerer de fleste om dagen, og leder akkurat nå Premier League.

Foto: Andrew Yates / Reuters

– Det som er litt spesielt er at jeg fulgte veldig med på engelsk fotball da jeg var yngre. Jeg var Manchester City-fan på min hals. Men jeg hadde et nummer to-lag som jeg fulgte med på, og det var Leicester. Så havnet jeg i Nottingham Forest, og gikk deretter på lån til Leicester. Det var litt spesielt, forteller Osvold når NRK snakker med han.

Oppholdet ble imidlertid svært kortvarig.

– Det var litt turbulens i klubben. Jeg tror det bare gikk én kamp før Bryan Hamilton, manageren som hentet meg, fikk sparken. Assistenten David Pleat ble deretter ansatt. Han sa tidlig til meg at han måtte få oversikt over de spillerne som var i klubben, og at han derfor ikke ville inngå en ny avtale med meg.

– Helt utrolig

Oppholdet har uansett ikke gjort følelsene for Leicester mindre. Og i likhet med de fleste andre er han imponert over det Jamie Vardy, Riyad Mahrez og resten av Leceister-laget gjør for tiden.

– Tenk at flere av de spillerne som nå presterer på et så høyt nivå bare for noen år siden spilte langt nede i divisjonene. Noen spilte jo utenfor ligasystemet. Ser man på historikken deres er det helt utrolig, sier han.

Han frykter likevel at det kan bli for tøft for gamleklubben å holde på topplasseringen i Premier League.

– Akkurat nå er det jo ingenting som tilsier at de skal stoppe opp. Men det er jo nå gjennom desember og vinteren at bredden i troppen gjør seg gjeldende med massevis av kamper. De tåler ikke mange skader, konkluderer han.

Slo tunnel på Maradona

Til tross for utenlandsopphold og cup- og seiriegull med Lillestrøm, er det likevel noe helt annet Osvold huskes for i ettertid.

Nemlig en privatlandskamp mot Argentina i 1986 på Ullevaal hvor han både scoret vinnermålet i tillegg til å slå tunnel på Diego Maradona som bare noen uker senere førte søramerikanerne til VM-gull.

– Det har jeg hørt mye i ettertid ja. Jeg hører det faktisk ennå. Jeg kan stå i kø et sted, så peker en bestefar på meg og sier til barnebarnet «der er han som slo tunnel på Maradona», ler han.

Geir Osvold

STERKT MINNE: Kjetil Osvold i duell med Diego Maradona i 1986. En vennskapskamp som Norge vant 1-0 etter scoring av nettopp Osvold.

Foto: Hvaal, Morten / NTB scanpix

Siste nytt

 • Stenshorne imponerte i Formel 3-debuten

  Martinius Stenshorne kjørte seg opp elleve plasser i sesongåpningen i Formel 3, men klarte akkurat ikke å slå seg inn blant de ti som tok poeng i sprintløpet i Bahrain.

  Stenshorne kjørte inn til 11.-plass fra et meget vanskelig utgangspunkt. Nordmannen hadde 22. beste startspor etter en relativt svak kvalifisering torsdag.

  – Fantastisk levert, må vi kunne si. Han har dratt på seg masse erfaring allerede. Han har nok fightet mer i dette løpet enn under hele fjoråret tilsammen, sa Viaplay-kommentator Aleksander Wiik.

  I lørdagens løp klatret Stenshorne jevnt og trutt på listene. Underveis var han på skuddhold til en topp-ti-plassering. Det ville gitt VM-poeng.

  Det ble en voldsom kamp om seieren i Bahrain. En håndfull førere byttet på å lede løpet. Til slutt gikk svenske Arvid Lindblad seirende ut. (NTB)

  Martinius Stenshorne på Bahrain International Circuit i Sakhir.
  Foto: Diederik van der Laan
 • Bekrefter til NRK: Kvitfjell-utforen avlyst

  Det dårlige været på Kvitfjell gjør at Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie skal kjøre to super-G-renn i verdenscupen i helgen.

  Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) opplyser til NRK at treningen er avlyst etter tre utsettelser tidlig på dagen.

  – Det blir super-G i morra og det er fordi vi ikke fikk kjørt trening i går eller i dag. Vi tar ikke sjansen på å ta trening i morgen hvis det også blir avlyst, sier Ole Johan Bjørge til NRK.

  For å arrangere et utforrenn er man avhengig å ha gjennomført minst én offisiell trening. Den dårlige sikten på Kvitfjell hindret det torsdag og fredag.

  Juryen tar ingen sjanser på å arrangere utfortrening lørdag morgen.

  Det betyr at lørdagens utforrenn blir erstattet med ett av de to avlyste super-G-rennene i italienske Val di Fassa sist uke, bekrefter Kvitfjells rennleder. Søndag blir det nok et super-G-renn som også i utgangspunktet var satt opp.

  Da NTB pratet med Bjørge fredag, sto han ved det velkjente Russispranget i Kvitfjell-traseen og kunne ikke se verken porten nedenfor eller overfor. Tett tåke og snø gjorde sikten dårlig. Nede i dalen regnet det.

  Helgen i Kvitfjell blir Ragnhild Mowinckels siste i verdenscupsirkuset. 31-åringen har varslet at hun legger opp etter sesongen.

  Mowinckel er på 9.-plass i kampen om super-G-kula. Lie er på 6.-plass. (NTB/NRK)

  nLAn2v3ySKs
  Foto: AFP
 • Overlegen norsk stafettseier i ungdoms-VM skiskyting

  Den norske trioen var knusende overlegen på mennenes stafett i ungdoms-VM skiskyting og vant med nesten to minutter.

  Ankermann Kasper Kalkenberg tok sitt tredje gull i mesterskapet i Otepää, etter seier på sprinten onsdag og fellesstarten torsdag. Han har også sølv fra normaldistanse og blandet stafett tidligere i mesterskapet.

  Isak Skogrand gikk første etappe og vekslet 15,4 sekunder bak ledende Italia. Oliver Alm, som tok bronse på fellesstarten, gikk Norge opp i ledelse og sendte Kalkenberg ut med vel 10 sekunders forsprang til Italia.

  På ankeretappen ble det knockout, og Kalkenberg paraderte inn til gull 1.46,4 minutt foran Antonin Guy, som sikret sølvet for Frankrike. Italias ankermann Nicola Giordano var slått med over to minutter.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal