Hopp til innhold

Dette er håndballjentenes beste finaleråd til gutta

De siste 20 årene har håndballjentene spilt finale etter finale. Her er tipsene deres til håndballgutta før deres første VM-finale.

Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem

TIPS: Håndballjentene deler sine tips med gutta før finalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– De må spille alt de har gjennom hele finalen – med følelser, hjerte og alt, sier landslagsspiller Camilla Herrem til NRK.

Søndag spiller håndballgutta VM-finalen for første gang. Mot Frankrike. I Frankrike.

Vanen er at det er håndballjentene som pleier å spille finaler. Siden 2010 er det blitt syv finaler i både VM, EM og OL.

– Huske å nyte det

Camilla Herrem satt i sofaen og fulgte med på den nervepirrende semifinalen. Før finalen gir hun håndballherrene følgende tips.

(From L) Norway's pivot Bjarte Myrhol, Norway's centre back Sander Sagosen and Norway's left wing Ma

TROEN: Trioen Camilla Herrem, Marit Breivik og Stine Bredal Oftedal har troen på Myrhol og co.

Foto: Franck Fife / AFP

– Det er bare å holde hodet kaldt. Det er mye som kan skje på kort tid i håndball. De må bare huske å nyte det. Det er en VM-finale – det er veldig viktig å huske, forteller Herrem til NRK.

Landslagsvingen er begeistret og imponert over det hun har sett av laget i VM. Hun har troen på VM-gull, men synes det er merkelig at motstanderen har en ekstra hviledag.

– Jeg har en følelse av at alt kan skje i finalen. Jeg synes imidlertid det er merkelig at Frankrike har fått en ekstra dag å hvile på, det har jeg aldri vært med på før, forklarer Herrem.

Marta Tomac mener det er Frankrike som har alt å tape ettersom de er storfavoritter.

– Nå må gutta bare gå ut på banen å nyte det hele opplevelsen, senke skuldrene og tenke på arbeidsoppgavene. Her er det bare å kjøre på, sier Tomac til NRK.

Må ikke være fornøyd med sølv

Marit Breivik tok over som landslagssjef for Sven Tore Jacobsen i 1994 og førte Norge helt til topps internasjonalt. Elleve finaler har hun ledet Norge i. Det har endt med seks gull. Hun har følgende råd til håndballgutta.

– De må få opp det gode forsvarsspillet i samspill med målvaktene. Det er ikke noe annerledes i en finale en det er i en semifinale, kvartfinale eller åttendedelsfinale. Det er bare så utrolig mye mer morsomt når man har kommet så langt som en finale, forteller Breivik, og utdyper:

Håndball VM Frankrike menn, Semifinale

VEGG: Dette er mannen Frankrike må overliste i finalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg håper de kjenner og nyter det og slipper seg løs, og får til spillet sitt igjen. At de ikke er ferdige og er fornøyde med sølv, men har lyst til å kapre den gullmedaljen når de har sjansen.

Hun skal selv være tilskuer under finalen og tror på gull mot vertsnasjonen.

– Jeg er alltid optimistisk. Jeg trodde kanskje ikke at de skulle nå finalen, men at de skulle spille om medalje, det hadde jeg god tro på, sier hun.

Landslagsspiller Stine Bredal Oftedal tror også på gull.

– Frankrike er favoritt, men kanskje det passer Norge bra? De har allerede vunnet en medalje, forteller hun til NRK.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal