NRK Meny
Normal

Slik reagerer Johaug når hun får se det første bildet hun tok med Bjørgen

BEITOSTØLEN (NRK.no): Bildet over betyr mye for Therese Johaug. Ikke bare viser det et av hennes første møter med Marit Bjørgen - det ble også tatt etter rennet som ga det første hintet om hvor god hun skulle bli.

johaug

SE VIDEO: Slik reagerer Therese Johaug når NRK viser henne et åtte år gammelt bilde av henne selv og Marit Bjørgen.

– Haha, oioi. Det der er åtte år siden. Det er mye som som har skjedd siden den gang, utbryter Therese Johaug når NRK viser henne et bilde tatt i 2006.

Johaug var den gang, som hun er akkurat nå, på Beitostølen for gå rennene i den nasjonale åpningen av langrennssesongen. På bildet står hun sammen med Marit Bjørgen.

De kjente hverandre ikke da, og visste lite om at de snart skulle bli både bestevenninner og hverandres tøffeste konkurrenter.

– Husker Marit gratulerte meg

Johaug var fortsatt juniorløper og deltok på Beitostølen for første gang. Denne helgen i 2006 skulle vise seg å bli viktig for Johaug. Det er også derfor dette bildet betyr mye for henne.

– Jeg har det faktisk hengende på veggen hjemme, forteller hun.

Den 18 år gamle Johaug overrasket nemlig alle ved å bli nummer fire da hun målte kreftene mot datidens beste norske langrennsløpere på 10-kilometeren.

Det imponerende resultatet gjorde at hun plutselig ble aktuell for å gå verdenscupen i Kuusamo helgen etterpå.

Rennet var en av de første indikatorene på det som skulle skje senere. Åtte år etter har Johaug for lengst etablert seg som en av verdens klart beste langrennsløpere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjørgen og Johaug i 2006

Slik så det ut da Marit Bjørgen og Therese Johaug ble avbildet sammen for første gang. Åtte år senere finnes det nå utallige bilder av de to venninnene sammen.

Foto: Jan Morten Frengstad/Langrenn.com

I 2006 var det fortsatt stort for Johaug i det hele tatt å få møte Bjørgen.

– Jeg husker Marit kom bort og gratulerte meg og tok meg i hånden, sier Johaug.

Bjørgen måtte gratulere Johaug også etter det første rennet i årets åpningshelg. Johaug vant fredagens 10 kilometer klassisk i suveren stil. Bjørgen ble nummer to.

Fikk ikke gå verdenscup

johaug og bjørgen

Slik ser duoen ut i dag. Nå er de både naboer, treningspartnere, konkurrenter og nære venninner.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I 2006 endte det med at Johaug ikke fikk gå verdenscup helgen etter det imponerende rennet på Beitostølen, men hun måtte ikke vente så veldig lenge før hun fikk plass i det gjeve selskapet.

I januar 2007 gikk hun sitt første verdenscupløp i Estland, og ble nummer åtte. To måneder senere suste hun inn til bronse på tremila i VM i Sapporo. Resten av historien kjenner de fleste. I dag har Johaug vunnet alt fra VM-gull, OL-gull og Tour de Ski.

– Hva har du utviklet deg mest på i løpet av de åtte årene som har gått siden bildet ble tatt?

– Det har skjedd mye. Spesielt har jeg utviklet meg mentalt. Jeg har jobbet mye med mental trening de siste årene, og har skjønt at mye sitter mellom ørene. I tillegg har jeg utviklet kraften og teknikken min, sier Johaug.

Hun forteller at mental trening har vært spesielt viktig for henne før denne sesongen.

– Ja, jeg ville ta et tak der og har jobbet mye med det. Jeg har lyst å få ordentlig kraft i taka, senke skuldrene og sørge for at jeg er skjerpet, sier Johaug.

Siste nytt

 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Huddersfield slo United: – Fortjent

  Manchester United tapte overraskende 2-1 mot nyopprykkede Huddersfield lørdag. Svenske Victor Lindelöf tabbet seg ut på det andre Huddersfield-målet. Manchester City leder nå ligaen fem poeng foran United.

  Victor Lindelöf
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal