Slik reagerer Johaug når hun får se det første bildet hun tok med Bjørgen

BEITOSTØLEN (NRK.no): Bildet over betyr mye for Therese Johaug. Ikke bare viser det et av hennes første møter med Marit Bjørgen - det ble også tatt etter rennet som ga det første hintet om hvor god hun skulle bli.

johaug

SE VIDEO: Slik reagerer Therese Johaug når NRK viser henne et åtte år gammelt bilde av henne selv og Marit Bjørgen.

– Haha, oioi. Det der er åtte år siden. Det er mye som som har skjedd siden den gang, utbryter Therese Johaug når NRK viser henne et bilde tatt i 2006.

Johaug var den gang, som hun er akkurat nå, på Beitostølen for gå rennene i den nasjonale åpningen av langrennssesongen. På bildet står hun sammen med Marit Bjørgen.

De kjente hverandre ikke da, og visste lite om at de snart skulle bli både bestevenninner og hverandres tøffeste konkurrenter.

– Husker Marit gratulerte meg

Johaug var fortsatt juniorløper og deltok på Beitostølen for første gang. Denne helgen i 2006 skulle vise seg å bli viktig for Johaug. Det er også derfor dette bildet betyr mye for henne.

– Jeg har det faktisk hengende på veggen hjemme, forteller hun.

Den 18 år gamle Johaug overrasket nemlig alle ved å bli nummer fire da hun målte kreftene mot datidens beste norske langrennsløpere på 10-kilometeren.

Det imponerende resultatet gjorde at hun plutselig ble aktuell for å gå verdenscupen i Kuusamo helgen etterpå.

Rennet var en av de første indikatorene på det som skulle skje senere. Åtte år etter har Johaug for lengst etablert seg som en av verdens klart beste langrennsløpere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjørgen og Johaug i 2006

Slik så det ut da Marit Bjørgen og Therese Johaug ble avbildet sammen for første gang. Åtte år senere finnes det nå utallige bilder av de to venninnene sammen.

Foto: Jan Morten Frengstad/Langrenn.com

I 2006 var det fortsatt stort for Johaug i det hele tatt å få møte Bjørgen.

– Jeg husker Marit kom bort og gratulerte meg og tok meg i hånden, sier Johaug.

Bjørgen måtte gratulere Johaug også etter det første rennet i årets åpningshelg. Johaug vant fredagens 10 kilometer klassisk i suveren stil. Bjørgen ble nummer to.

Fikk ikke gå verdenscup

johaug og bjørgen

Slik ser duoen ut i dag. Nå er de både naboer, treningspartnere, konkurrenter og nære venninner.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I 2006 endte det med at Johaug ikke fikk gå verdenscup helgen etter det imponerende rennet på Beitostølen, men hun måtte ikke vente så veldig lenge før hun fikk plass i det gjeve selskapet.

I januar 2007 gikk hun sitt første verdenscupløp i Estland, og ble nummer åtte. To måneder senere suste hun inn til bronse på tremila i VM i Sapporo. Resten av historien kjenner de fleste. I dag har Johaug vunnet alt fra VM-gull, OL-gull og Tour de Ski.

– Hva har du utviklet deg mest på i løpet av de åtte årene som har gått siden bildet ble tatt?

– Det har skjedd mye. Spesielt har jeg utviklet meg mentalt. Jeg har jobbet mye med mental trening de siste årene, og har skjønt at mye sitter mellom ørene. I tillegg har jeg utviklet kraften og teknikken min, sier Johaug.

Hun forteller at mental trening har vært spesielt viktig for henne før denne sesongen.

– Ja, jeg ville ta et tak der og har jobbet mye med det. Jeg har lyst å få ordentlig kraft i taka, senke skuldrene og sørge for at jeg er skjerpet, sier Johaug.

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Laporta mot seier i presidentvalg

  Den tidligere suksesslederen Joan Laporta går mot en suveren seier i presidentvalget i fotballklubben Barcelona.

  Klubben varsler på Twitter at de foreløpige resultatene viser at Laporta har fått 57 prosent av stemmene i presidentvalget når over halvparten er talt opp.

  Laporta var Barcelona-president i klubbens mest suksessrike periode fra 2003 til 2010. Han har i valgkampen forsvart stjernen Lionel Messi, og understreket at det må bygges et lag som er sterkt nok til at Messi vil bli værende.

  Laporta
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Bale og Kane herjet for Spurs

  Etter en middelmådig start på comebacket i Tottenham har det løsnet for Gareth Bale. Søndag scoret han to mot Crystal Palace i 4-1-seieren.

  Harry Kane var ikke stort dårligere, og med sine to scoringer er han nå oppe i 15 og med i kampen om toppscorertittelen for fullt.

  Kane hadde i tillegg målgivende pasning på begge Bales scoringer.

  Jose Mourinhos gutter er oppe på sjetteplass, to poeng bak byrival Chelsea som er på fjerde.

  Crystal Palace ene målscorer var Christian Benteke, som stanget inn en redusering til 1-2 like før pause. Roy Hodgsons mannskap ligger på 13.-plass med 34 poeng.

  Harry Kane og Gareth Bale
  Foto: Julian Finney / AP
 • «Ace» Ventura i Orlando

  Den norske golferen Kristoffer Ventura vartet opp med en hole-in-one i Arnold Palmer Invitational søndag.

  På det som så ut til å bli en bekmørk norsk golfdag, der Viktor Hovland spilte seg helt ut av tetstriden, og også Ventura selv slet, leverte 26-åringen et drømmeslag på banens 14. hull.

  Ventura fikk et perfekt treff, og ballen landet på grenen og spratt ned i hullet.

  – Der skal man normalt bruke tre slag. Men Kristoffer Ventura, han drar den inn! Hole-in-one, sa Eurosport-kommentator Per Haugsrud da ballen droppet ned i hullet.

  – Det er så vilt, istemte Henrik Bjørnstad.

  – Da har våre seere fått det de har ventet på så lenge. Ace Ventura, la Haugsrud til.

  Nordmannen gliste da han forsto at det ble en hole-in-one og feiret med high fives.

  – Det er mange golfere som aldri opplever det hele karrieren, sa Eurosports ekspert Marius Thorp.

  Etter den storslåtte prestasjonen var det imidlertid lite som stemte for Ventura. Han avsluttet runden med en trippelbogey, noe som betød at han gikk seks slag over par for dagen og to slag over par totalt på en delt 37.-plass.

  Hovland avsluttet dagen seks slag over par, og fire over par totalt på en delt 50.-plass.

  Golfspilleren Kristoffer Ventura
  Foto: Jared C. Tilton/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP / N

Sendeplan

Kl. Program Kanal