Hopp til innhold

Slik reagerer Johaug når hun får se det første bildet hun tok med Bjørgen

BEITOSTØLEN (NRK.no): Bildet over betyr mye for Therese Johaug. Ikke bare viser det et av hennes første møter med Marit Bjørgen - det ble også tatt etter rennet som ga det første hintet om hvor god hun skulle bli.

johaug

SE VIDEO: Slik reagerer Therese Johaug når NRK viser henne et åtte år gammelt bilde av henne selv og Marit Bjørgen.

– Haha, oioi. Det der er åtte år siden. Det er mye som som har skjedd siden den gang, utbryter Therese Johaug når NRK viser henne et bilde tatt i 2006.

Johaug var den gang, som hun er akkurat nå, på Beitostølen for gå rennene i den nasjonale åpningen av langrennssesongen. På bildet står hun sammen med Marit Bjørgen.

De kjente hverandre ikke da, og visste lite om at de snart skulle bli både bestevenninner og hverandres tøffeste konkurrenter.

– Husker Marit gratulerte meg

Johaug var fortsatt juniorløper og deltok på Beitostølen for første gang. Denne helgen i 2006 skulle vise seg å bli viktig for Johaug. Det er også derfor dette bildet betyr mye for henne.

– Jeg har det faktisk hengende på veggen hjemme, forteller hun.

Den 18 år gamle Johaug overrasket nemlig alle ved å bli nummer fire da hun målte kreftene mot datidens beste norske langrennsløpere på 10-kilometeren.

Det imponerende resultatet gjorde at hun plutselig ble aktuell for å gå verdenscupen i Kuusamo helgen etterpå.

Rennet var en av de første indikatorene på det som skulle skje senere. Åtte år etter har Johaug for lengst etablert seg som en av verdens klart beste langrennsløpere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjørgen og Johaug i 2006

Slik så det ut da Marit Bjørgen og Therese Johaug ble avbildet sammen for første gang. Åtte år senere finnes det nå utallige bilder av de to venninnene sammen.

Foto: Jan Morten Frengstad/Langrenn.com

I 2006 var det fortsatt stort for Johaug i det hele tatt å få møte Bjørgen.

– Jeg husker Marit kom bort og gratulerte meg og tok meg i hånden, sier Johaug.

Bjørgen måtte gratulere Johaug også etter det første rennet i årets åpningshelg. Johaug vant fredagens 10 kilometer klassisk i suveren stil. Bjørgen ble nummer to.

Fikk ikke gå verdenscup

johaug og bjørgen

Slik ser duoen ut i dag. Nå er de både naboer, treningspartnere, konkurrenter og nære venninner.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I 2006 endte det med at Johaug ikke fikk gå verdenscup helgen etter det imponerende rennet på Beitostølen, men hun måtte ikke vente så veldig lenge før hun fikk plass i det gjeve selskapet.

I januar 2007 gikk hun sitt første verdenscupløp i Estland, og ble nummer åtte. To måneder senere suste hun inn til bronse på tremila i VM i Sapporo. Resten av historien kjenner de fleste. I dag har Johaug vunnet alt fra VM-gull, OL-gull og Tour de Ski.

– Hva har du utviklet deg mest på i løpet av de åtte årene som har gått siden bildet ble tatt?

– Det har skjedd mye. Spesielt har jeg utviklet meg mentalt. Jeg har jobbet mye med mental trening de siste årene, og har skjønt at mye sitter mellom ørene. I tillegg har jeg utviklet kraften og teknikken min, sier Johaug.

Hun forteller at mental trening har vært spesielt viktig for henne før denne sesongen.

– Ja, jeg ville ta et tak der og har jobbet mye med det. Jeg har lyst å få ordentlig kraft i taka, senke skuldrene og sørge for at jeg er skjerpet, sier Johaug.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Palumbo fikk Juventus-debuten

  Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for Juventus da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

  Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

  Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Arsenal-smell i mesterligakampen

  Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League.

  Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press.

  Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal. Gjestene fikk aldri festet noe skikkelig grep om kampen, men måtte i stedet tåle en blytung kveld.

  Tapet betyr nemlig at London-rival Tottenham har to poeng til gode på Arsenal i kampen om fjerdeplassen i Premier League foran siste serierunde. Dermed kan mesterligadrømmen glippe for Martin Ødegaard og lagkameratene. Det vil naturlig nok være et hardt slag. (NTB)

 • Ruud møter franske Paire i 2. runde i Genève-turneringen

  Casper Ruud møter franske Benoît Paire i andre runde av ATP-turneringen i tennis i Genève.

  Ruud hadde walkover i første runde. Han er andreseedet i Genève bak Daniil Medvedev. Nordmannen gikk helt til topps i Sveits i fjor.

  Nordmannen, som kommer rett fra tap i semifinalen i Roma, har møtt franske Paire fire ganger tidligere. Han har vunnet alle møtene på grus og sist gang i Gstaad i fjor.

  Benoît Paire tok det første settet 7-5 i 1. rundeoppgjøret mot finske Emil Ruusuvuori mandag. Deretter slo finnen tilbake med samme sifre i sett nummer to, før Paire vant det tredje med 6-4. (NTB)

  Italy Tennis Open
  Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste