Hopp til innhold

Slik reagerer Johaug når hun får se det første bildet hun tok med Bjørgen

BEITOSTØLEN (NRK.no): Bildet over betyr mye for Therese Johaug. Ikke bare viser det et av hennes første møter med Marit Bjørgen - det ble også tatt etter rennet som ga det første hintet om hvor god hun skulle bli.

johaug

SE VIDEO: Slik reagerer Therese Johaug når NRK viser henne et åtte år gammelt bilde av henne selv og Marit Bjørgen.

– Haha, oioi. Det der er åtte år siden. Det er mye som som har skjedd siden den gang, utbryter Therese Johaug når NRK viser henne et bilde tatt i 2006.

Johaug var den gang, som hun er akkurat nå, på Beitostølen for gå rennene i den nasjonale åpningen av langrennssesongen. På bildet står hun sammen med Marit Bjørgen.

De kjente hverandre ikke da, og visste lite om at de snart skulle bli både bestevenninner og hverandres tøffeste konkurrenter.

– Husker Marit gratulerte meg

Johaug var fortsatt juniorløper og deltok på Beitostølen for første gang. Denne helgen i 2006 skulle vise seg å bli viktig for Johaug. Det er også derfor dette bildet betyr mye for henne.

– Jeg har det faktisk hengende på veggen hjemme, forteller hun.

Den 18 år gamle Johaug overrasket nemlig alle ved å bli nummer fire da hun målte kreftene mot datidens beste norske langrennsløpere på 10-kilometeren.

Det imponerende resultatet gjorde at hun plutselig ble aktuell for å gå verdenscupen i Kuusamo helgen etterpå.

Rennet var en av de første indikatorene på det som skulle skje senere. Åtte år etter har Johaug for lengst etablert seg som en av verdens klart beste langrennsløpere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjørgen og Johaug i 2006

Slik så det ut da Marit Bjørgen og Therese Johaug ble avbildet sammen for første gang. Åtte år senere finnes det nå utallige bilder av de to venninnene sammen.

Foto: Jan Morten Frengstad/Langrenn.com

I 2006 var det fortsatt stort for Johaug i det hele tatt å få møte Bjørgen.

– Jeg husker Marit kom bort og gratulerte meg og tok meg i hånden, sier Johaug.

Bjørgen måtte gratulere Johaug også etter det første rennet i årets åpningshelg. Johaug vant fredagens 10 kilometer klassisk i suveren stil. Bjørgen ble nummer to.

Fikk ikke gå verdenscup

johaug og bjørgen

Slik ser duoen ut i dag. Nå er de både naboer, treningspartnere, konkurrenter og nære venninner.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I 2006 endte det med at Johaug ikke fikk gå verdenscup helgen etter det imponerende rennet på Beitostølen, men hun måtte ikke vente så veldig lenge før hun fikk plass i det gjeve selskapet.

I januar 2007 gikk hun sitt første verdenscupløp i Estland, og ble nummer åtte. To måneder senere suste hun inn til bronse på tremila i VM i Sapporo. Resten av historien kjenner de fleste. I dag har Johaug vunnet alt fra VM-gull, OL-gull og Tour de Ski.

– Hva har du utviklet deg mest på i løpet av de åtte årene som har gått siden bildet ble tatt?

– Det har skjedd mye. Spesielt har jeg utviklet meg mentalt. Jeg har jobbet mye med mental trening de siste årene, og har skjønt at mye sitter mellom ørene. I tillegg har jeg utviklet kraften og teknikken min, sier Johaug.

Hun forteller at mental trening har vært spesielt viktig for henne før denne sesongen.

– Ja, jeg ville ta et tak der og har jobbet mye med det. Jeg har lyst å få ordentlig kraft i taka, senke skuldrene og sørge for at jeg er skjerpet, sier Johaug.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Træen måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

    28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

    Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

    Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

    Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

    Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

    Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

    – Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

    Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

    – Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

    Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: PAU BARRENA / AFP
  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

    Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

    Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

    Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

    Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

    (NTB)

    EC men's handball: Denmark - Slovenia
    Foto: LISELOTTE SABROE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal