NRK Meny
Normal

Norske Dennis (18) i samtaler med Formel 1-team

– Vi har fått masse signaler på at ting er i ferd med å skje, sier faren til stortalentet Dennis Olsen.

Dennis Olsen

Dennis Olsen er et av de største talentene i verden innen motorsport. Her fra seieren på Nürburgring tidligere i år.

Foto: Prema Powerteam

Dennis Olsen er bare 18 år gammel, men er på radaren til de aller største lagene innen motorsportens ypperste øvelse, Formel 1.

– Han har et enormt talent, og det er det flere som nå begynner å få øynene opp for. Det smales inn i toppen på listene til de største Formel 1-lagene, og Dennis er på topp 20 på den lista, sier 18-åringens rådgiver Harald Huysman til NRK.

Våler-gutten selv tar oppmerksomheten med stor ro.

– Det er helt fantastisk, men jeg går ikke rundt og tenker at «nå må jeg gjøre det bra, ellers kommer jeg ikke med i et Formel 1-team». Det eneste jeg tenker på er å gjøre mitt beste, sier Olsen til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Stortalentet Dennis Olsen fikk prøve en Formel Renault 3,5 under Rudskogen Motorfestival.

Under Rudskogen Motorfestival fikk Dennis Olsen prøve en Formel Renault 3.5, og kom opp i 295 km/t på det forteste.

Kjemper om seieren

18-åringen er denne helga hjemme i Norge for å delta på Rudskogen Motorfestival. Om to uker skal han konkurrere i Formel Renault-mesterskapet i Ungarn, der han har imponert stort. Etter fire av sju runder ligger han på andreplass, 30 poeng bak nederlenderen Nyck De Vries.

– Jeg tar bare løp for løp. Kan ikke tenke langsiktig for da mister man fokus. Mitt mål er bare å slå «Nicki » i så mange løp jeg klarer, sier Dennis.

Pappa Roy Espen Olsen har fulgt sønnens karriere tett helt fra begynnelsen. Han er kjempefornøyd med sønnens innsats, og tror en topp to-plassering vil bli utslagsgivende for en framtidig Formel 1-kontrakt.

– Hvis han vinner serien i år så er jeg helt sikker på han kommer til å bli plukket opp av et av de store lagene, og jeg tror han har gode sjanser hvis han blir nummer to også. Han er bare i sin andre sesong, og har gjort det så bra, skryter Olsen senior.

– Alltid hatt troa

Pappa Roy Espen sier han ikke klarer å være like rolig som sønnen når det gjelder tanker om framtiden.

– Jeg tenker jo mye på det. Vi har fått masse signaler på at ting er i ferd med å skje. Vi har alltid hatt trua på at vi skal få til alt uansett hva vi driver med, og dette har vi bestemt oss for, så dette skal vi klare. Det er masse i gjære nå, det kommer til å skje, sier en entusiastisk far.

Dennis sier han ikke regner med å kunne kjøre Formel 1 allerede neste sesong, selv om han skulle bli signert av et lag. Men tas han opp vil teamet trolig dekke utgiftene til neste års satsing.

– Det er Formel 1-team som viser interesse, men jeg tror ikke jeg får et Formel 1-sete neste år. Jeg må først prøve ut større biler enn den Formel Renault toliteren jeg kjører nå, forklarer 18-åringen.

– Fantastisk progresjon

Olsens rådgiver Harald Huysman, som selv har vært motorsportfører og tidligere har vært manager for briten Jenson Button, er mektig imponert over 18-åringen.

– Han har hatt en fantastisk progresjon i år og helt fantastiske resultater. Han har hatt en rød tråd gjennom hele karrieren ved at han har vunnet løp helt siden han begynte med gokart, sier Huysman.

Han tror Olsen vil være i det ypperste selskap om noen få år.

– Det er en veldig stor sannsynlighet for at han blir Formel 1-kjører. Han kan ikke hvile på laurbærne, men det vet jeg han ikke gjør. Jeg tipper vi ser han i Formel 1 innen et par-tre år, oppsummerer Huysman.

Siste nytt

 • Lundbys superhopp holdt ikke

  Maren Lundby leverte konkurransens lengste hopp på 95,5 meter i kvinnenes lagkonkurranse i Zao lørdag.

  Norge endte likevel på femteplass, 124,6 poeng bak Japan, som vant på hjemmebane. Slovenia tok andreplassen, mens Russland ble nummer tre.

  Japan Ski Jump World Cup Maren Lundby
  Foto: Nobuki Ito / AP
 • Norge på sjetteplass i Zao

  Det norske laget er et stykke bak teten etter 1. omgang av kvinnenes laghopp i Zao. Anniken Mork hoppet kun 69,5 meter som Norges andrehopper, og gjorde at Norge tapte mye til teten.

  Japan leder med 373,8 poeng. Norge er 76,5 poeng bak.

  Lundby
  Foto: Felix Kastle / AFP
 • Koomson klar for Brann

  Ghaneseren Gilbert Koomson bytter ut Sogndal med Brann. Midtbanespilleren scoret syv mål for Sogndal sist sesong.

  – Jeg har hatt lyst til dette helt siden jeg hørte om interessen fra klubben, forteller han til Brann.no.

  Gilbert Koomson er beste pasningsgjevar i eliterserien til no.
  Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Diagonela
Ski Classics: La Diagonela
V-cup kombinert: Hopp
V-cup alpint: Utfor, menn
Vinterstudio
Ski Classics: La Diagonela
Vinterstudio
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
EM kunstløp: Isdans
V-cup kombinert: 10 km langrenn