Norske Dennis (18) i samtaler med Formel 1-team

– Vi har fått masse signaler på at ting er i ferd med å skje, sier faren til stortalentet Dennis Olsen.

Dennis Olsen

Dennis Olsen er et av de største talentene i verden innen motorsport. Her fra seieren på Nürburgring tidligere i år.

Foto: Prema Powerteam

Dennis Olsen er bare 18 år gammel, men er på radaren til de aller største lagene innen motorsportens ypperste øvelse, Formel 1.

– Han har et enormt talent, og det er det flere som nå begynner å få øynene opp for. Det smales inn i toppen på listene til de største Formel 1-lagene, og Dennis er på topp 20 på den lista, sier 18-åringens rådgiver Harald Huysman til NRK.

Våler-gutten selv tar oppmerksomheten med stor ro.

– Det er helt fantastisk, men jeg går ikke rundt og tenker at «nå må jeg gjøre det bra, ellers kommer jeg ikke med i et Formel 1-team». Det eneste jeg tenker på er å gjøre mitt beste, sier Olsen til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Stortalentet Dennis Olsen fikk prøve en Formel Renault 3,5 under Rudskogen Motorfestival.

Under Rudskogen Motorfestival fikk Dennis Olsen prøve en Formel Renault 3.5, og kom opp i 295 km/t på det forteste.

Kjemper om seieren

18-åringen er denne helga hjemme i Norge for å delta på Rudskogen Motorfestival. Om to uker skal han konkurrere i Formel Renault-mesterskapet i Ungarn, der han har imponert stort. Etter fire av sju runder ligger han på andreplass, 30 poeng bak nederlenderen Nyck De Vries.

– Jeg tar bare løp for løp. Kan ikke tenke langsiktig for da mister man fokus. Mitt mål er bare å slå «Nicki » i så mange løp jeg klarer, sier Dennis.

Pappa Roy Espen Olsen har fulgt sønnens karriere tett helt fra begynnelsen. Han er kjempefornøyd med sønnens innsats, og tror en topp to-plassering vil bli utslagsgivende for en framtidig Formel 1-kontrakt.

– Hvis han vinner serien i år så er jeg helt sikker på han kommer til å bli plukket opp av et av de store lagene, og jeg tror han har gode sjanser hvis han blir nummer to også. Han er bare i sin andre sesong, og har gjort det så bra, skryter Olsen senior.

– Alltid hatt troa

Pappa Roy Espen sier han ikke klarer å være like rolig som sønnen når det gjelder tanker om framtiden.

– Jeg tenker jo mye på det. Vi har fått masse signaler på at ting er i ferd med å skje. Vi har alltid hatt trua på at vi skal få til alt uansett hva vi driver med, og dette har vi bestemt oss for, så dette skal vi klare. Det er masse i gjære nå, det kommer til å skje, sier en entusiastisk far.

Dennis sier han ikke regner med å kunne kjøre Formel 1 allerede neste sesong, selv om han skulle bli signert av et lag. Men tas han opp vil teamet trolig dekke utgiftene til neste års satsing.

– Det er Formel 1-team som viser interesse, men jeg tror ikke jeg får et Formel 1-sete neste år. Jeg må først prøve ut større biler enn den Formel Renault toliteren jeg kjører nå, forklarer 18-åringen.

– Fantastisk progresjon

Olsens rådgiver Harald Huysman, som selv har vært motorsportfører og tidligere har vært manager for briten Jenson Button, er mektig imponert over 18-åringen.

– Han har hatt en fantastisk progresjon i år og helt fantastiske resultater. Han har hatt en rød tråd gjennom hele karrieren ved at han har vunnet løp helt siden han begynte med gokart, sier Huysman.

Han tror Olsen vil være i det ypperste selskap om noen få år.

– Det er en veldig stor sannsynlighet for at han blir Formel 1-kjører. Han kan ikke hvile på laurbærne, men det vet jeg han ikke gjør. Jeg tipper vi ser han i Formel 1 innen et par-tre år, oppsummerer Huysman.

Siste nytt

 • Mener Uefa sender galt signal

  Tysklands utenriksminister Heiko Maas kritiserer Uefa for ikke å tillate München å lyssette stadion med regnbueflagget under onsdagens EM-kamp.

  – Det er sant at fotballbanen ikke handler om politikk. Den handler om mennesker, om rettferdighet, om toleranse. Det er derfor Uefa sender et galt signal, skriver Maas på Twitter.

  Münchens borgermester svarte på Uefas beslutning med å uttale at han ville la flaggene vaie alle andre steder enn på stadion.

  Uefa forsvarer sin avgjørelse med at organisasjonen skal være politisk og livssynsnøytral.

  Munchen regnbuestadion
  Foto: Tobias Hase / AP
 • Sandefjord-troppen ute av karantene

  Eliteserielaget Sandefjord har fått negative svar på samtlige prøver og kan gå ut av ventekarantenen etter at en spiller testet positivt.

  – Alle prøvene viser negativt resultat, og vi er klare for kamp på torsdag, opplyste daglig leder Espen Bugge Pettersen i Sandefjord Fotball til Sandefjords Blad tirsdag kveld.

  Sandefjord møter Strømsgodset i Drammen torsdag kveld. (NTB)

  Sandefjord Fotball
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Kobe Bryants enke inngikk forlik

  Vanessa Bryant har inngått et forlik i søksmålet mot helikopterselskapet etter ulykken der mannen Kobe Bryant, datteren Gianna (13) og sju andre mistet livet.

  En snau måned etter ulykken som tok sted i Calabasas, California i januar 2020, gikk Vanessa Bryant til søksmål mot selskapene Island Express Holding og Island Express Helicopters.

  Natt til onsdag norsk tid melder nyhetsbyrået AP at Vanessa Bryant har inngått et forlik i søksmålet.

  Kobe Bryant Crash-Photos
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal