Hopp til innhold

Dramatisk da Dennis Hauger sikret første pallplass i Formel 2

19-åringen la grunnlaget for 3.-plassen etter en knallstart, men en løs del kunne fort ført til diskvalifikasjon.

Dennis Hauger, Formel 2

Se da Dennis Hauger kjørte over målstreken til sin første pallplass.

Dennis Hauger har hatt mye stang ut i sesongens fire første løp, men etter å ha kjørt seg opp tre plasser i dagens dramatiske Emilie-Romagnes Grand Prix og opp til 3. plass, havnet Aurskog-gutten for første gang på pallen.

– Det var godt med en pallplass, sa Hauger over radioen til laget etter løpet.

– Dobbelt på podiet, bra jobbet, sa Haugers lagkamerat Jehan Daruvala etter å ha kjørt over målstreken til en 2. plass.

Men det var ikke uten dramatikk at Hauger tok sin første pallplass.

For mens førerne kjørte i farten til den virtuelle sikkerhetsbilen i den 11.-runden, så det ikke ut til at Dennis Hauger fulgte med i omstarten.

– Hva i all verden skjedde der? Dennis er avhengig av informasjon i det øyeblikket. Dette tapte han masse på, sa Viaplays ekspertkommentator Henning Isdal etter situasjonen.

8nr7UlOj49I

FORNØYD: Dennis Hauger på et pressetreff på Operaen i Oslo.

Foto: Annika Byrde / NTB

Han sløvet

Da lagkamerat Jehan Daruvala ga gass på riktig tidspunkt, hang Hauger langt etter – og da tidene dukket opp hadde Hauger tapt hele to sekunder.

– Der følger ikke Dennis med! Han sløvet rett og slett og tapte to sekunder på det, sa Isdal.

Henning Isdal

EKSPERTKOMMENTATOR: Henning Isdal.

Foto: Rune Bendiksen / Viaplay

Rett etter den trege omstarten viste TV-bildene lagsjefene i Prema Racing, som Hauger kjører for, som drev med hektisk kommunikasjon.

Det stoppet ikke der.

Med kun fem runder igjen viste TV-bilder at sidedekselet til Hauger hadde løsnet.

Den svarte karbondelen blafret godt synlig i over 200 kilometer i timen. Faren var dermed til stede for at Hauger kunne få et svart flagg og bli diskvalifisert.

– Mest sannsynlig har Dennis kjørt litt for hardt over curbsene, sier Viaplay-kommentator Guldbrandsen og viser til de langsgående veimarkeringene som skaper vibrasjon i bilen om man kjører for langt ut på banen.

Dennis Hauger kjørte med løs del på bilen

NÆR DISKVALIFIKASJON: Hvis den svarte delen, markert i rødt, hadde løsnet ville Dennis Hauger stått i fare for diskvalifikasjon.

Foto: Annika Byrde/Skjermdump / NTB/Viaplay

En løs skrue skal ha forårsaket flagringen på karbondelen. Heldigvis løsnet ingen av fra bilen – og det svarte flagget ble holdt inne av vaktene. Med det sikret også Hauger sin første pallplass i Formel 2 med tredjeplassen.

TV-bildene viste en Hauger som jublet heftig i Prema-bilen over målstreken.

– Det ble ekstra spennende da det begynte å løsne deler fra bilen til Dennis Hauger, men heldigvis så gikk det veien fra sjette startposisjon og inn til sin første pallplassering i Formel 2. Et fantastisk løp fra 19-åringen, sa Guldbrandsen.

Til slutt vant 21-åringen Marcus Armstrong sin andre seier i karrieren foran Haugers lagkamerat Daruvala.

Knallstart la grunnlaget

Dennis Hauger, som kjører for Prema Racing, fikk en knallstart ut fra sjette startposisjon. Han var ute på gresset inn mot Tamburello-svingen, men forsvarte posisjonen sin på en god og aggressiv måte mot Roy Nissani.

– For en kanonstart av Dennis! Utrolig hvor smart han er når han må trekke seg, men klarer likevel å komme seg forbi Roy Nissani, sa Atle Guldbrandsen.

Dennis Hauger, Formel 2

IMPONERTE: Dennis Hauger i Prema Racing holdt hodet kaldt selv etter all dramatikken.

Foto: Hassan Ammar / AP

Han klatret med det hele tre plasser ut fra sjette startposisjon.

Etter noen hektiske sekunder med en kanonstart fra Hauger måtte sikkerhetsbilen ut på banen etter at David Beckmann Charouz i Racing System snurret rundt etter kontakt med Clément Novalak.

Jehan Daruvala, som lå på andreplass foran Hauger, fikk en dårlig omstart da sikkerhetsbilen kjørte inn og spant ut fra svingen mot start- og mållangsiden.

Hauger var side om side med lagkameraten, men brukte nok en gang hodet da han innså at luken inn mot første sving var for liten.

Etter en turbulent sesongstart med motortrøbbel i Bahrain og etter å ha fått feil beskjed fra laget etter å ha ledet i Jeddah, sikret Dennis Hauger sine første Formel 2-poeng i sesongens fjerde løp i Saudi-Arabia.

Med dagens tredjeplass klatret Hauger opp til en 9. plass i sammendraget i Formel 2.

I morgen venter det siste og mest poenggivende løpet på Imola. Her starter Hauger fra femte startposisjon.

Siste nytt

  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • KBKs Max Williamsen ute resten av sesongen

    Et avrevet korsbånd i venstre kne gjør at sesongen er over for Kristiansunds Max Williamsen.

    Etter 15 minutter i onsdagens cupkamp på Reknesbanen, gikk KBKs høyreback i bakken etter en duell med en Træff-spiller, skriver Tidens Krav.

    – Det er bare å forberede seg på det verste, sa 20-åringen til da han hinket inn i KBK-bussen for å reise hjem til Kristiansund en liten time etter kampslutt.

    Etter MR-undersøkelse torsdag kom bekreftelsen på at 20-åringen ikke kan spille mer fotball denne sesongen. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - KFUM Oslo (1-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal