NRK Meny
Normal

Denne trioen vil snyte Sundby

HOLMENKOLLEN (NRK): Sjur Røthe har gjort det før. I år vil også Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth snyte favorittene for Kollen-konfekten.

Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth

UTFORDRERE: Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Holmenkollens 50-kilometer. Det største enkeltstående verdenscuprennet man kan vinne i langrenn. Og faktisk et renn der det ikke så sjelden kommer en overraskelse.

I fjor var det Sjur Røthe som overraskende for de fleste kom først i mål. I 2012 slo Eldar Rønning om til diagonal inne på oppløpet og snøt Dario Cologna for seieren.

Det motiverer Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth til å gjøre det samme i lørdagens femmilsløp – der Martin Johnsrud Sundby på papiret er den soleklare favoritten.

– Min mulighet er å være med Martin. Han har vært så sterk i år, og det har sjelden vært en større favoritt på ei femmil, men samtidig er det et løp vi ikke møter andre plasser. Vi går ikke femmil så ofte, så det blir spennende å se, sier Dyrhaug når NRK møter ham umiddelbart etter ankomst i Holmenkollen torsdag ettermiddag.

Hemmelig taktikk

Han sitter i en sofa sammen med Didrik Tønseth og fjorårsvinner Røthe.

– Hva blir taktikken hvis dere tre og Sundby kommer sammen på Gratishaugen på sisterunden?

– Jeg vet ikke om jeg kan fortelle det, det må jeg nesten holde for meg sjøl. Men jeg tror at å ha en god posisjon på slutten her hvis du er en liten gruppe, så handler det om å være offensiv og gjøre noe overraskende.

Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth

Når Didrik Tønseth (t.h.) peker på seg selv som den beste spurteren, drar Sjur Røthe (f.v.) og Niklas Dyrhaug på smilebåndet.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Dyrhaug innrømmer imidlertid at hvis de fire nevnte herrer havner i en spurt, bør han ha gode nuligheter.

Det har neppe Didrik Tønseth. Han er best i motbakkene. Dem er det mange av i Holmenkollen. Mer enn nok til å gå ifra, for den som har krefter.

Verre i år

Tønseths utfordring er at formen ikke er på topp. Han har slitt med sykdom i oppladningen til femmila.

– Jeg gir formen terningkast fire. Skal man vinne i Holmenkollen, bør man være en sekser, erkjenner han.

Likevel han går for seier. I likhet med Dyrhaug. Og i likhet med Røthe.

Røthe tror imidlertid sjansen for en liten sensasjon er mindre i 2016.

– Normalt har Kollen-femmila kommet så sent i sesongen at det har åpnet seg litt for outsidere. I år kommer den litt før, og jeg tror vi vil se en vinner som har vært i toppen hele sesongen, sier Røthe.

Så da blir det vel seier til Martin Johnsrud Sundby?

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal