Hopp til innhold

Dæhlie: – Det skal være spenning

DAVOS/OSLO (NRK): Bjørn Dæhlie er ikke i tvil. Det er veldig bra at Norge møtte motstand på sprinten i Davos.

Intervju med Bjørn Dæhlie etter dagens langrennsprint.

Foto: Jørn Tveter/NRK

Den tidligere langrennskongen likte godt at italienske Federico Pellegrino og svenske Stina Nilsson satte en stopper for den norske dominansen i verdenscupen, med sprintseirer søndag.

– Nå fikk nordmennene konkurranse, og det er veldig bra, sier Bjørn Dæhlie til NRK.

– Det skal være spenning i langrenn, så jeg er veldig glad for at Sverige vinner damenes sprint, og at Pellegrino viser at de kan ta oss. Det tror jeg er veldig bra også for oss nordmenn, legger han til.

Han er som vanlig på plass i den sveitsiske byen, hvor han arrangerer barneskirenn for 15. gang. Han kaller Davos et «drømmested» for skigåing. Kanskje ikke så rart, siden han selv har fire seirer derfra.

– Norge kan ikke kritiseres for å gå fort på ski, for jentene og gutta gjør det de kan og skal. Men jeg tror det er viktig at vi får med andre nasjoner og motiverer dem, forklarer han.

Italienske dueller

Bjørn Dæhlie

SLÅTT: Bjørn Dæhlie og Norge ble slått av Silvo Fauner og Italia på stafetten under OL på Lillehammer.

Foto: Eeg, Jon

Dæhlie tok OL-gull og ni VM-gull. Mange kom i kamp mot nettopp italienske løpere - og spesielt stafettlaget.

Både under OL i 1994, 1998 og i 2002 handlet det meste om Norge og Italia på stafetten. På Lillehammer vant Italia. I de to neste vinterlekene fikk Norge revansj.

– Det er veldig viktig at Pellegrino vinner. Jeg har hatt mareritt om italienske stafettkonkurranser i store deler av mitt liv. Dette dramaet mellom nasjonene, med Italia i spissen, har vært viktig for langrenn, mener Dæhli.

NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, er enig.

– Selv om langrenn er stort i Norge, er vi avhengig av å ha reelle konkurrenter. At flere nasjoner står frem, er gledelig, sier Bjørn.

Han tror også det blir flere dueller mellom Norge og Italia. Kanskje også i stafettsammenheng.

– Hvis vi tenker frem til VM i Lahti i 2017, da håper jeg Italia komponerer et godt lag. Da får vi kanskje Petter Northug mot Pellegrino på siste etappe, og det kan bli veldig spennende.

Løfshus: – Greit for sporten

Heller ikke den norske langrennssjefen, Vidar Løfshus, depper etter en søndag uten norske utøvere øverst på pallen.

– Det er litt som vi hadde sagt, at det kan snu litt når man kommer i høyden. Jeg er enig i at spenning er bra, men har aldri vært redd for at det ikke skal jevne seg ut, sier han til NRK.

– Så det er greit at Norge ikke vinner sprintene?

– He-he. Vi stiller jo alltid for å vinne. Men det gjør ikke noe at noen andre gjør det også, det er helt greit for sporten, sier Løfshus.

Kvinnenes og herrenes målganger i dagens langrennsprint.

Siste nytt

 • NM i super-G er avlyst

  Krevende snøforhold gjorde at juryen i NM i alpint så seg tvunget til å avlyse fredagens super-G-renn i Trysil.

  Dermed ble NM-rennene avlyst for tredje dag på rad. Det var heller ikke mulig å gjennomføre utforrennene verken onsdag eller torsdag.

  Begge kjønn skulle ha kjørt renn, men slik blir det ikke.

  Onsdag var det i hovedsak tåken som ødela. Både torsdag og fredag var det mildvær kombinert med nysnø som gjorde at rennene ikke kunne arrangeres.

  Etter planen går lørdagens storslalåm og søndagens slalåm som planlagt. Det er meldt minusgrader til helgen, noe som øker sjansene for at rennene går som planlagt. Begge rennene skal sendes på NRK.

  FIS World Cup utfor kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Messi scoret sitt mål nummer 800

  Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget var for første gang tilbake i hjemlandet for å spille fotballkamp igjen etter VM-triumfen i fjor.

  Panama var motstander, og det ble en historisk aften for Messi. Etter 78 minutter skjøt han et frispark så nære krysset som mulig, men ballen traff metallet. På returen dukket Tiago Almada opp og satte inn 1-0.

  Kun to minutter senere lyktes det skikkelig for Messi. Igjen var det på frispark, men denne gangen gikk den i en vakker bue over muren og inn i nettet.

  Det var Messis mål nummer 800 i karrieren.

  Det argentinske laget ble hyllet med fyrverkeri og allsang på tribunen før kampen, og spillerne stod ute på matta med tårer i øynene.

  APTOPIX Argentina Panama Soccer
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Zuccarello og Wild tapte mot Flyers

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello tapte 5-4 for Philadelphia Flyers på bortebane. Kampen endte med shootout.

  Resultatet etter full tid var 4-4, og på overtid ble det ingen mål. I den avgjørende straffekonkurransen trakk Flyers det lengste strået.

  Zuccarello fikk hele 21.55 minutter på isen, og noterte seg for en assist og tre skudd på mål under kampen.

  (©NTB)

  Wild Flyers Hockey
  Foto: Matt Slocum / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste