NRK Meny
Normal

Dæhlie: – Det skal være spenning

DAVOS/OSLO (NRK): Bjørn Dæhlie er ikke i tvil. Det er veldig bra at Norge møtte motstand på sprinten i Davos.

Intervju med Bjørn Dæhlie etter dagens langrennsprint.

Foto: Jørn Tveter/NRK

Den tidligere langrennskongen likte godt at italienske Federico Pellegrino og svenske Stina Nilsson satte en stopper for den norske dominansen i verdenscupen, med sprintseirer søndag.

– Nå fikk nordmennene konkurranse, og det er veldig bra, sier Bjørn Dæhlie til NRK.

– Det skal være spenning i langrenn, så jeg er veldig glad for at Sverige vinner damenes sprint, og at Pellegrino viser at de kan ta oss. Det tror jeg er veldig bra også for oss nordmenn, legger han til.

Han er som vanlig på plass i den sveitsiske byen, hvor han arrangerer barneskirenn for 15. gang. Han kaller Davos et «drømmested» for skigåing. Kanskje ikke så rart, siden han selv har fire seirer derfra.

– Norge kan ikke kritiseres for å gå fort på ski, for jentene og gutta gjør det de kan og skal. Men jeg tror det er viktig at vi får med andre nasjoner og motiverer dem, forklarer han.

Italienske dueller

Bjørn Dæhlie

SLÅTT: Bjørn Dæhlie og Norge ble slått av Silvo Fauner og Italia på stafetten under OL på Lillehammer.

Foto: Eeg, Jon

Dæhlie tok OL-gull og ni VM-gull. Mange kom i kamp mot nettopp italienske løpere - og spesielt stafettlaget.

Både under OL i 1994, 1998 og i 2002 handlet det meste om Norge og Italia på stafetten. På Lillehammer vant Italia. I de to neste vinterlekene fikk Norge revansj.

– Det er veldig viktig at Pellegrino vinner. Jeg har hatt mareritt om italienske stafettkonkurranser i store deler av mitt liv. Dette dramaet mellom nasjonene, med Italia i spissen, har vært viktig for langrenn, mener Dæhli.

NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, er enig.

– Selv om langrenn er stort i Norge, er vi avhengig av å ha reelle konkurrenter. At flere nasjoner står frem, er gledelig, sier Bjørn.

Han tror også det blir flere dueller mellom Norge og Italia. Kanskje også i stafettsammenheng.

– Hvis vi tenker frem til VM i Lahti i 2017, da håper jeg Italia komponerer et godt lag. Da får vi kanskje Petter Northug mot Pellegrino på siste etappe, og det kan bli veldig spennende.

Løfshus: – Greit for sporten

Heller ikke den norske langrennssjefen, Vidar Løfshus, depper etter en søndag uten norske utøvere øverst på pallen.

– Det er litt som vi hadde sagt, at det kan snu litt når man kommer i høyden. Jeg er enig i at spenning er bra, men har aldri vært redd for at det ikke skal jevne seg ut, sier han til NRK.

– Så det er greit at Norge ikke vinner sprintene?

– He-he. Vi stiller jo alltid for å vinne. Men det gjør ikke noe at noen andre gjør det også, det er helt greit for sporten, sier Løfshus.

Kvinnenes og herrenes målganger i dagens langrennsprint.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal