NRK Meny
Normal

Cristiano Ronaldo historisk da Real Madrid banket PSG: – Alle stod side om side

Med sin scoring nummer 100 og 101 i mesterligaen for Real Madrid sørget angriperen for at klubben har et strålende utgangspunkt før returoppgjøret mot PSG.

Ronaldo

HISTORISK: Cristiano Ronaldo snudde kampen mot Paris Saint-Germain i mesterligaen.

Foto: Paul White / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Dermed ble også Cristiano Ronaldo første spiller i mesterligaens historie til å score 100 mål for samme klubb.

Med sine to scoringer snudde nemlig portugiseren kampen mot Paris Saint-Germain hjemme på Santiago Bernabéu i Madrid.

Åttendedelsfinalen i mesterligaen mellom to av europas fotballgiganter ble like sprudlende og ellevill som mange håpet på forhånd.

Straffe like før pause

PSG tok ledelsen da midtbanespiller Adrien Rabiot tok vare på returen inne i 16-meteren og hamret ballen i nettet fra 14 meter.

Men kampen bølget frem og tilbake. Derfor var det ikke overraskende at utligningen kom til slutt.

Like før pause ble Reals tyske midtbanespiller Toni Kroos holdt innenfor 16-meteren. Selv om fallet var noe teatralsk, valgte dommeren likevel å peke på straffemerket, uten de store prostene fra det franske storlaget.

Cristiano Ronaldo gjorde som mange ganger før, satte ballen hardt i hjørnet, utagbart for keeper Alphonse Areola.

To raske mål

Etter hvilen fortsatte det offensive kjøret fra to av fotballens giganter. Kampen stod lenge og vippet med brente sjanser til begge lag. Etterhvert klarte de spanske mesterne likevel å koble et visst grep om oppgjøret

Og etter å ha scoret mål nummer 100 tidligere i storkampen, var Cristiano klar for nummer 101 for Real Madrid i mesterligaen.

Innbytter Asensio la inn fra venstrekanten. Returen fra PSG-keeperen spratt i kneet til Cristiano og i buret. Dermed stod det 2-1.

Fem minutt før slutt var det Marcelo sin tur til å dunke ballen i mål. Den fenomenale offensive venstrebacken med det store håret viste ingen nåde da han hamret kula i nettaket, og gav spanjolene et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret i Paris.

– Vi fortjente seieren i dag. Dette var en lagseier. Hele laget laget leverte. Alle stod side om side, og jobbet konsentrert mot et meget godt lag, sier Real Madrid-trener Zinedine Zidane til Viasat.

Siste nytt

 • Solbakken hissa seg opp

  FC København vann 1–0 heime mot CSKA Sofia og 4–2 samanlagt i Europaligaen. Likevel var FCK-trenar Ståle Solbakken sint. Ifølgje NTB var grunnen at lagets scoring vart vist på storskjerm i Parken. Bileta viste at målscorar N'Doye står i offside.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Rønningen står over friidretts-NM

  Sprinteren Helene Rønningen er skadd og har meldt forfall til helgens NM i friidrett i Byrkjelo. Hun har fått en skade under i plantarfacien, bindevevshinnen som går under foten. Rønningen deltok på 100- og 200 meter under friidretts-EM i Berlin.

  Helene Rønningen, Bislett 2018
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale