Hopp til innhold

Costa Rica-treneren: – Robben kan bli utvist for filming

SALVADOR/OSLO (NRK.no): Costa Ricas trener Jorge Luis Pinto er redd for fallende hollendere før kvartfinalen.

Arjen Robben

Slik så det ut da Nederlands Arjen Robben kastet seg ned og fikk straffe på tampen av åttedelsfinalen mot Nederland.

Foto: Wong Maye-E / Ap

– Jeg er bekymret, sa Pinto på fredagens pressekonferanse.

Han la til at dommeren ikke bør være redd for å gi Robben to gule kort hvis han filmer i lørdagens kvartfinale.

Brazil Soccer WCup Costa Rica Jorge Luis Pinto

Costa Rica-trener Jorge Luis Pinto er redd Arjen Robben skal filme seg til fordeler.

Foto: Wong Maye-E / Ap
 • Synes du Robben filmer for mye? Si din mening nederst i saken!

Robben har fått mye pepper etter at han falt lett flere ganger i åttedelsfinalen mot Mexico. På overtid fikk han straffen han var på jakt etter, og på det påfølgende straffesparket sendte Klaas-Jan Huntelaar Nederland videre.

– Det er risikabelt. Han (Robben) sa det helt klart etter kampen mot Mexico, at straffen ikke var straffe. Han innrømte det selv! Vi er veldig bekymret for dette, sier Jorge Luis Pinto.

Utvist for filming

Da den 61 år gamle trenerne fikk spørsmål om dommerne bør gi gul kort tidlig for filming svarte han følgende:

– Ja, det er kanskje den mest logiske løsningen. Kanskje vil han måtte forlate banen fordi han får to gule kort for filming. Hvorfor ikke? Det kan skje, men jeg vil gjerne stole på dommerne. La oss se hva de gjør i morgen.

Skryter også av Robben

Robben har vært strålende for Nederland i VM, og tross kritikken innrømmer Pinto at han er en av verdens aller beste spillere.

– Han er en fantastisk spiller, men på den andre siden har det vært mange dommerfeil, og de må følge med, sier han.

– En drøm

Lørdag blir en stor dag for Costa Rica som for første gang i historien spiller en VM-kvartfinale.

– Det er en drøm. Vi ser for oss å gå langt, men la oss slå Nederland først. Det vil bli vanskelig og tøft, men vi skal gi alt vi har, sier treneren.

Siste nytt

 • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

  Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

  Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

  – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

  Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

  Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

  Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

  En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

  Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

  Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

  En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

  Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

  – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

  Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

  For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

  Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

  31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

  I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

  Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

  – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

  – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

  Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

  Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

  Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

  Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

  Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

  Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

  Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

  Championship - Leeds United v Hull City
  Foto: Craig Brough / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal