NRK Meny
Normal

- Endelig, nå kommer fjellene!

- Etter mye trøbbel kommer endelig fjellene. Og nå er kneet mitt blitt bedre, skriver Alberto Contador på twitter onsdag kveld.

Alberto Contador

- Etter mange problemer kommer endelig fjellene, sier Alberto Contador

Foto: STRINGER AFGHANISTAN ADMIN / Reuters

Den spanske tredoble Tour-vinneren tror at Schleck-brødene Andy og Fränk vil angripe allerede torsdag.

- Selv vil jeg se hvordan beina virker før jeg bestemmer min videre plan, sier Contador.

Hittil er det spurterne som har vært mest framtredende i Touren. Men torsdag er det ventet at de store sammenlagt-favorittene skal begynne å røre på seg.

7,4 prosent opp mot mål

Slitet i fjellene begynner nemlig i Pyreneene på Frankrikes nasjonaldag torsdag, og det med én av de tøffeste etappene i årets Tour.

Etappen torsdag er 211 kilometer lang går over ett kategori 1-fjell og ett i HC-kategori, før målgangen på Luz Ardien, som også er en HC-kategori.

På de siste 13,3 kilometrene skal rytterne opp 979 høydemeter, det gir en stigning på 7,4 prosent.

Contador

Alberto Contador har hatt sine uhell på Tourens første etapper, men tror han skal være fit for fight når fjelletappene begynner

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Alberto Contador slet med et vondt kne før Tour de France, og det ble ikke bedre da han var én av dem som måtte i asfalten på søndagens meget dramatiske etappe .

Vil vente på siste stigningen

Nå er den spanske storfavoritten betinget optimist.

- Jeg vil nok avvente og se hva kneet tåler, og ikke bestemme meg før vi nærmer oss den siste stigningen om hva jeg skal gjøre, sier Contador, som har vært involvert i fire velt på Tourens etapper hittil i år.

Det betyr at han har mye å ta igjen på de beste. Den tredoble Tour-vinneren ligger på 16. plass hittil, over fire minutter bak lederen Thomas Voeckler.

Verre er det et han har 1.41 og 1.30 å ta igjen på henholdsvis Cadel Evans og Andy Schleck - Contadors to antatt sterkeste rivaler i kampen om sammenlagtseieren.

- Som å sykle med is på kneet

- Kanskje var regnet i dag godt for meg, det var som å sykle med en ispose på kneet, sier Contador, som slett ikke er sikker på at det er torsdag han skal angripe.

- Det kan hende jeg må vente litt til før jeg setter inn støtet, sier Contador, og antyder at han kan komme til å vente på de tøffe etappene i Alpene, som begynner på søndag.

Han tror likevel at den tøffe avslutningen torsdag kan bety en del for sammendraget.

- På vei til Luz Ardiden vil nok de fleste kjøre defensivt, men noen kommer til å prøve seg. Jeg tror Schleck-brødrene blir de første som prøver seg, sier han til lagets hjemmeside.

Siste nytt

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal