NRK Meny
Normal

- Endelig, nå kommer fjellene!

- Etter mye trøbbel kommer endelig fjellene. Og nå er kneet mitt blitt bedre, skriver Alberto Contador på twitter onsdag kveld.

Alberto Contador

- Etter mange problemer kommer endelig fjellene, sier Alberto Contador

Foto: STRINGER AFGHANISTAN ADMIN / Reuters

Den spanske tredoble Tour-vinneren tror at Schleck-brødene Andy og Fränk vil angripe allerede torsdag.

- Selv vil jeg se hvordan beina virker før jeg bestemmer min videre plan, sier Contador.

Hittil er det spurterne som har vært mest framtredende i Touren. Men torsdag er det ventet at de store sammenlagt-favorittene skal begynne å røre på seg.

7,4 prosent opp mot mål

Slitet i fjellene begynner nemlig i Pyreneene på Frankrikes nasjonaldag torsdag, og det med én av de tøffeste etappene i årets Tour.

Etappen torsdag er 211 kilometer lang går over ett kategori 1-fjell og ett i HC-kategori, før målgangen på Luz Ardien, som også er en HC-kategori.

På de siste 13,3 kilometrene skal rytterne opp 979 høydemeter, det gir en stigning på 7,4 prosent.

Contador

Alberto Contador har hatt sine uhell på Tourens første etapper, men tror han skal være fit for fight når fjelletappene begynner

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Alberto Contador slet med et vondt kne før Tour de France, og det ble ikke bedre da han var én av dem som måtte i asfalten på søndagens meget dramatiske etappe .

Vil vente på siste stigningen

Nå er den spanske storfavoritten betinget optimist.

- Jeg vil nok avvente og se hva kneet tåler, og ikke bestemme meg før vi nærmer oss den siste stigningen om hva jeg skal gjøre, sier Contador, som har vært involvert i fire velt på Tourens etapper hittil i år.

Det betyr at han har mye å ta igjen på de beste. Den tredoble Tour-vinneren ligger på 16. plass hittil, over fire minutter bak lederen Thomas Voeckler.

Verre er det et han har 1.41 og 1.30 å ta igjen på henholdsvis Cadel Evans og Andy Schleck - Contadors to antatt sterkeste rivaler i kampen om sammenlagtseieren.

- Som å sykle med is på kneet

- Kanskje var regnet i dag godt for meg, det var som å sykle med en ispose på kneet, sier Contador, som slett ikke er sikker på at det er torsdag han skal angripe.

- Det kan hende jeg må vente litt til før jeg setter inn støtet, sier Contador, og antyder at han kan komme til å vente på de tøffe etappene i Alpene, som begynner på søndag.

Han tror likevel at den tøffe avslutningen torsdag kan bety en del for sammendraget.

- På vei til Luz Ardiden vil nok de fleste kjøre defensivt, men noen kommer til å prøve seg. Jeg tror Schleck-brødrene blir de første som prøver seg, sier han til lagets hjemmeside.

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag