NRK Meny
Normal

Columbia-seier før oppløsning?

Lagkameraten til Edvald Boasson Hagen - Greg Henderson - vant overraskende dagens etappe i Spania Rundt.

Greg Henderson
Foto: PETER DEJONG / AP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Samtidig med at Edvald klatrer til 3. plass på UCI`s rankingliste, og kanskje dagen før Columbia High Road begynner å gå opp i liminga.

Flere forsvinner?

Fra i morgen av kommer nyhetene om hvilke proffryttere som skriver kontrakter med hvilke lag. Columbia High Road tok sin 72. seier i dag. Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen har sørget for mange. Men hele laget har vært fremragende.

Les: Henderson vant i Spania

Nå forsvinner sannsynligvis både Cavendish, Boasson Hagen, Hincapie og flere av de beste rytterne på laget. Laget er mestvinnende i sesongen og ingen har dannet "sprint-toget" som Columbia. Laget har i det hele
tatt vært en fargeklatt i internasjonal sykkelsport med fremragende unge ryttere.

Overraskelse

Fabian Cancellara, Saxo Bank, fortsetter Spania Rundt i ledertrøya. Han gjør det fordi ingen av sprinterne som inntok pallen i går, maktet det i dag. For det var en stor overraskelse at Greg Henderson stakk av med seieren.

Og dermed var det bare flere ryttere, som gjennom bonussekunder, nærmet seg Fabian Cancellara.

Cancellara "overlevde" med andre ord på sprinternes ustabilitet.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal