NRK Meny
Normal

Dario Cologna: – Det har vært svært tøft

LENZERHEIDE/OSLO (NRK.no): Dario Cologna har hatt det psykisk tøft etter at han skadet foten i november. 27-åringen har foreløpig ikke tatt stilling til hvor mange distanser han går under OL.

SKI-NORDIC-WCUP-MEN

Dario Cologna hadde sin første hardøkt mandag formiddag. Sveitseren har ikke konkurrert siden verdenscupen 11. november.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Vancouver Olympics Medals

Dario Cologna var skadet i forkant av Vancouver-OL, men klarte likevel å ta gullmedalje.

Foto: Jens Meyer / AP

– Jeg vet ikke om jeg går én, to eller fem distanser i Sotsji, sier Dario Cologna til NRK.no da han møtte pressen i Lenzerheide i Sveits mandag ettermiddag.

Cologna tror fortsatt at han kan ta gull i OL.

– Det er derfor jeg er her. Det kan hende jeg blir nummer 10 eller 20, men jeg tror jeg har mulighet til å ta gull, sier han.

Et stygt overtråkk sørget for en marerittstart på den viktige OL-sesongen og en meget tøff vei tilbake til skisporet for den sveitsiske langrennsstjernen.

Flere verdenscuprenn samt Tour de Ski røk for Cologna, noe som naturlig nok gikk utover humøret til den ellers så blide langrennsløperen.

– Det har vært en svært tøff tid mentalt sett, sier Cologna.

Gjør «comeback» i Polen

For 10 dager siden trente han på ski for første gang, og i dag hadde han sin første hardøkt. Sveitseren røper nå at han stiller til start i sin første konkurranse etter skaden i franske Chamonix 10. og 11. januar.

Helgen etter håper 27-åringen å være klar til verdenscupen i polske Szklarska Poreba.

Han konsentrerer seg imidlertid først og fremst om OL denne sesongen. Og drømmen er å gå sprintstafett sammen med broren Gianluca.

Northug og Cologna

Både Cologna og Northug har hatt det tøft denne sesongen. Her er de avbildet sammen øverst i monsterbakken under fjorårets Tour de Ski.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det hadde vært utrolig gøy å gå med Gianluca. Han har blitt bedre, og går veldig bra i klassisk, sier storebror Cologna, som selv har vært klart best i fristil på trening etter skaden.

Den sveitsiske langrennsstjernen var også skadet i forkant av Vancouver-OL. Da slet han med en strekkskade. Cologna klarte likevel å ta OL-gull på 15 kilometer fristil.

– Det som har skjedd nå er langt mer alvorlig enn den skaden jeg hadde i forkant av forrige vinter-OL, sier han.

Tror Northug finner OL-formen

Man er blitt vant til å se Cologna spurtende mot Petter Northug i viktige mesterskap de siste årene. I starten av denne sesongen har de begge imidlertid blitt satt ut av spill med hver sine problemer.

Cologna med ankelskade og Northug med et hissig virus.

27-åringen har sett Northug slite med formen i verdenscupen og Tour de Ski fra sofakroken, men sveitseren tror erkerivalen blir bedre inn mot OL.

– Petter og jeg har begge OL som mål denne sesongen. Han har tidvis gått fort, og jeg tror han vil komme i form til mesterskapet, sier Cologna.

Siste nytt

 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal