NRK Meny
Normal

Sundby-sykdom får Cologna til å smile

LENZERHEIDE (NRK): Dario Cologna mener Norges langrennsherrer er så gode nå at de har fem-seks løpere som kan kjempe i toppen under touren i tillegg til Martin Johnsrud Sundby.

cologna

Dario Cologna har vunnet Tour de Ski hele tre ganger, men har ingen problemer med å utrope regjerende mester Martin Johnsrud Sundby til årets storfavoritt. Nordmannen har virket uslåelig på de fleste distanserennene så langt i sesongen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Nordmennene ser virkelig sterke ut, medgir Dario Cologna.

Sveitseren, som selv har vunnet touren hele tre ganger, var den eneste herreløperen som møtte pressen i Lenzerheide nyttårsaften.

Martin Johnsrud Sundby skulle egentlig også ha vært der, men han har vært småsyk og ønsket å stå over pressekonferansen for å få litt ekstra hvile før touren starter med sprint første nyttårsdag.

Fikk pressen til å humre

Sundby har ifølge trener Trond Nystad ikke trent så veldig mye i romjulen på grunn av sykdommen.

Men da Cologna ble spurt om han tror sykdomsavbrekket kan sette Sundby tilbake, kom han med følgende informasjon:

– Jeg har sett Martin trene mange dager i Davos i julen, jeg, sier Cologna og drar på smilebåndet - noe som også får journalistene rundt ham til å humre fordi det kunne tolkes som han ymtet om at Sundby bedriver skuespill.

Men han skynder seg med å legge til:

– Jeg tror ikke han spiller skuespill, altså. Han er kanskje ikke helt hundre prosent. Men jeg så han trente ganske lenge, så jeg tror han blir klar og at han gjør det bra. Martin er den store favoritten her, fastslår Cologna.

– Gjort mitt for å bekjempe nordmennene

Cologna har selv pleid å være en av favorittene i touren, men han har ikke hatt sin beste sesong så langt. I stedet har de norske herreløperne herjet og tidvis tapetsert seierspallene.

Cologna innrømmer at han tror den norske dominansen kan fortsette også i touren.

– Jeg håper det blir en annen historie her, men jeg regner med at de fortsetter å være veldig sterke. De har den store favoritten i Martin, men så har de i tillegg fem-seks andre som også kan være med å kjempe nå, sier han.

– Hvordan er det for dere andre at nordmennene dominerer såpass mye?

– Vel, nordmennene har virkelig vært sterke de to siste årene. Det er ikke så bra for sporten. Vi andre må gjøre noe med det. Jeg har lenge gjort mitt for å bekjempe nordmennene. Nå håper jeg at også flere andre kan melde seg på og gjøre det samme, fastslår han.

Cologna har hatt en stigende formkurve og legger ikke skjul på at han drømmer om å ta sin fjerde Tour de Ski-seier.

– Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi se hva som skjer. Jeg er veldig glad i å konkurrere i Tour de Ski, og jeg går inn i det med god selvtillit, sier han.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal