Hopp til innhold

«Moi» fikk tro på seier da han hørte Guardiola rope: – Frustrert

Mohamed Elyounoussi la godt merke til Pep Guardiolas misnøye på sidelinjen. Men FC København ble flere nummer for små for Manchester City.

Montasje

HØRTE PEP: Mohamed Elyounoussi fikk troen på suksess da han merket Pep Guardiolas økende frustrasjon. Men slik gikk det ikke.

Foto: Montasje NTB/Egil Sande/NRK

Det er klasseforskjell mellom lagene, det ser du jo. Du ser i tillegg at City har to ekstra gir i spillet sitt som vi mangler. Om det er fordi de er i sesong og vi ikke er det, vet jeg ikke, sier FCKs Moi Elyounoussi til NRK etter kampen tirsdag kveld.

Manchester City vant til slutt fullt fortjent 3-1 i Parken etter å ha vært best fra start til slutt.

Dermed har de omtrent begge beina i Mesterliga-kvartfinale allerede.

Se målene fra kampen her:

RkApFqp2pUA

Se høydepunktene fra FCK-City i Kveldsnytt her.

Hørte Guardiola: – Mer og mer frustrert

Statistikken taler sitt tydelige språk. FCK hadde bare 25 prosent ballbesittelse i sin egen lekegrind og skapte ikke noen andre farligheter enn tabben fra Ederson som endte med 1-1-scoringen.

Mohamed Elyounoussi sier til TV 2 at det enkle målet før pause ga dem fornyet tro på at det skulle være mulig å få til et resultat mot City-stjernene.

Og fra sidelinjen la han merke til en mer og mer oppgitt City-manager.

– Jeg kunne høre Guardiola på siden som begynte å bli mer og mer frustrert. Men så fikk vi et mål imot på verste tidspunkt, sier Moi til TV 2.

– Var det deilig å høre Pep blir forbanna? spør kanalen.

– Ja, da vet vi at vi gjør noe riktig, svarer nordmannen.

dd

FORNØYD: Pep Guardiola er veldig fornøyd med sine egne spillere.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Pep Guardiola selv er strålende fornøyd med det han fikk se av sine spillere i den danske hovedstaden tirsdag kveld.

– Det var viktig å ikke tape her. Kampen ble spilt veldig, veldig bra fra første minutt. Vi slapp inn et mål, men slikt skjer noen ganger. I andre omgang spilte de med fem bak, men sett under ett gjorde vi det bra, sier han ifølge BBC.

Forbauset av City

FC København-trener Jacob Neestrup lot seg forbause av City – men det var ikke enkeltspillerne som imponerte ham mest.

– Alle snakker om de dyktige spillerne til City, det kan jeg godt forstå, men de er et sterkt kollektiv. De er godt satt opp og arbeider hardt. Vanvittig hardt. Det er ikke noe slurvete holdninger på det laget der, de jobber og spiller etter den planen som er lagt. Det er til stor inspirasjon, sier han til NRK.

– Merket du at Guardiola hadde tatt noen grep for å ta dere ut av deres vante stil?

– Nei, det må du spørre han om. Jeg tror bare de viste at de er et bedre lag enn oss.

OqkgveZQxXA

MÅLLØS: Erling Braut Haaland kom nær mot slutten av kampen, men ballen ville ikke i mål.

Foto: AFP

Målløs Haaland

Erling Braut Haaland var derimot målløs både på og utenfor banen. Han scoret ikke i tirsdagens kamp, selv om han fikk en gedigen dobbeltsjanse mot slutten av oppgjøret.

Etter kampen gikk han rett forbi NRK og de andre mediene i pressesonen i København uten å si et pip.

Premier League - Manchester City v Sheffield United

Haaland åpner opp om egen frykt: «Du kom og ødela alt»

FCK er inne i vinterpause i den danske ligaen og har ikke spilt en tellende kamp siden 12. desember i fjor.

Det tror FC København-profil Viktor Claesson kan ha påvirket dem mot City, som er midt i sesong.

– Vi fikk det tøft de første 10-15 minuttene med tempoet de satte opp. Vi kommer rett fra «pre season» og er ikke riktig inni kampen, men etter det synes jeg vi er mer med og får 1-1 også. Vi fortsetter med den følelsen, men det er kjedelige mål de får mot slutten av første og andre omgang, sier Claesson til NRK.

– Hva tror du er mulig å få til i returkampen i Manchester?

– Vi er vel ikke favoritter i den kampen. Men vi får svelge dette først, så får vi lade opp til den kampen etter hvert, svarer han.

– Grov feilpasning

City dominerte tidvis fullstendig i den første åttedelsfinalen mot FC København og ledet 1–0 etter halvtimen spilt, men så serverte City-keeper Ederson en gavepakke til nettopp Elyounoussi.

Jeg leste en pasning, han prøver å spille Nathan Aké, tror jeg. Så prøver jeg å sette den mellom beina på Dias, var det vel. Så det er litt heldig, men Matsson viser at han har bra skuddfot, så scorer vi vel ut av ingenting, sier nordmannen til NRK.

For ballen havnet altså hos Magnus Matsson, som utlignet til 1–1 for hjemmelaget.

– Ederson er regnet for å være blant de beste keeperne i verden med ballen i beina, men her gjør han en feil. Da straffer FCK dem brutalt. Det er en grov feilpasning, sier TV 2-ekspert Morten Langli.

Ekspert og tidligere Premier League-profil Tim Sherwood er svært kritisk til City-keeperens prestasjon.

– Hvorfor gjør han noe sånn? Han har så vidt vært borti ballen, og Pep Guardiola er nok fullstendig oppgitt over keeperen sin der. Ederson må ha kjedet seg etter å ha hatt lite å gjøre, og plutselig ville han underholde seg selv. Han kostet laget sitt et baklengsmål, sier Sherwood ifølge Sky Sports.

City svarte til 2–1 like før pause, men danskene holdt godt ut. Likevel ble håpet for avansement kraftig redusert da Phil Foden sørget for 3–1 på overtid.

rNoPxZODcRg

DOMINANS: Erling Braut Haaland og Manchester City hadde full kontroll i Danmark da de slo FC København.

Foto: Reuters

FCK har for vane å hamle opp med storlag i Parken: I høst sikret danskene avansement med hjemmeseire mot Manchester United og Galatasaray.

Siden 2006 er hjemmestatistikken for FCK i mesterligaen følgende: Åtte serie, åtte uavgjort og to tap.

Tidligere Stabæk-spiller Yaw Ihle Amankwah skrev på X at det lenge lignet på en formasjonsøkt ute på Parken-gresset. Så feige lag at FCK burde få bytte inn en ekstra spiller, slo TV 2-kollega Jesper Mathisen fast.

Den store klasseforskjellen ble også påpekt av ekspert Sherwood.

– Dette er to lag som ikke matcher hverandre teknisk. Dette er Premier League mot Championship, var dommen fra Sherwood i pausen ifølge Sky Sports.

– Vi gikk inn med stor tro på at vi kan skape trøbbel, men man merket at man var litt rusten og manglet skarpheten foran mål, forklarer Elyounoussi.

Den norske kantspilleren røper at han har slitt med sykdom den siste uken.

– Jeg har slitt litt med å puste, med å få nok oksygen inn når man har tatt en sprint. Det er typisk det når det er viktige kamper, sier han.

uwfL5qUtJeo

SEIER: Erling Braut Haalands Manchester City vant. Men Haaland scoret ikke mål.

Foto: AFP

Pep brøt fæl rekke

Det var lett å merke at dette var en spesiell kveld for københavnerne. Allerede over en time før kampstart var det fullsatt og høylytt sang fra den kortsiden som huser FCK-supporterne.

Dette var fjerde gang Pep Guardiola besøkte Parken som spiller eller trener, men bare hans første seier. Første gang, i 1993, tapte han 0–1 mot Danmark som Spania-spiller. Så endte det 1–1 i den famøse duellen mot Ståle Solbakkens FCK med Barcelona i 2010, før han i fjor ledet City til 0–0 mot FCK i mesterligaens gruppespill.

Tirsdag lyktes han endelig på dansk jord.

Returoppgjøret spilles i Manchester onsdag 6. mars.

null
Spiller nå
Sjekk Ruuds sommerskille: – Noe av det raffeste jeg har sett 00:21
Neste

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal