Hopp til innhold

«Moi» fikk tro på seier da han hørte Guardiola rope: – Frustrert

Mohamed Elyounoussi la godt merke til Pep Guardiolas misnøye på sidelinjen. Men FC København ble flere nummer for små for Manchester City.

Montasje

HØRTE PEP: Mohamed Elyounoussi fikk troen på suksess da han merket Pep Guardiolas økende frustrasjon. Men slik gikk det ikke.

Foto: Montasje NTB/Egil Sande/NRK

Det er klasseforskjell mellom lagene, det ser du jo. Du ser i tillegg at City har to ekstra gir i spillet sitt som vi mangler. Om det er fordi de er i sesong og vi ikke er det, vet jeg ikke, sier FCKs Moi Elyounoussi til NRK etter kampen tirsdag kveld.

Manchester City vant til slutt fullt fortjent 3-1 i Parken etter å ha vært best fra start til slutt.

Dermed har de omtrent begge beina i Mesterliga-kvartfinale allerede.

Se målene fra kampen her:

RkApFqp2pUA

Se høydepunktene fra FCK-City i Kveldsnytt her.

Hørte Guardiola: – Mer og mer frustrert

Statistikken taler sitt tydelige språk. FCK hadde bare 25 prosent ballbesittelse i sin egen lekegrind og skapte ikke noen andre farligheter enn tabben fra Ederson som endte med 1-1-scoringen.

Mohamed Elyounoussi sier til TV 2 at det enkle målet før pause ga dem fornyet tro på at det skulle være mulig å få til et resultat mot City-stjernene.

Og fra sidelinjen la han merke til en mer og mer oppgitt City-manager.

– Jeg kunne høre Guardiola på siden som begynte å bli mer og mer frustrert. Men så fikk vi et mål imot på verste tidspunkt, sier Moi til TV 2.

– Var det deilig å høre Pep blir forbanna? spør kanalen.

– Ja, da vet vi at vi gjør noe riktig, svarer nordmannen.

dd

FORNØYD: Pep Guardiola er veldig fornøyd med sine egne spillere.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Pep Guardiola selv er strålende fornøyd med det han fikk se av sine spillere i den danske hovedstaden tirsdag kveld.

– Det var viktig å ikke tape her. Kampen ble spilt veldig, veldig bra fra første minutt. Vi slapp inn et mål, men slikt skjer noen ganger. I andre omgang spilte de med fem bak, men sett under ett gjorde vi det bra, sier han ifølge BBC.

Forbauset av City

FC København-trener Jacob Neestrup lot seg forbause av City – men det var ikke enkeltspillerne som imponerte ham mest.

– Alle snakker om de dyktige spillerne til City, det kan jeg godt forstå, men de er et sterkt kollektiv. De er godt satt opp og arbeider hardt. Vanvittig hardt. Det er ikke noe slurvete holdninger på det laget der, de jobber og spiller etter den planen som er lagt. Det er til stor inspirasjon, sier han til NRK.

– Merket du at Guardiola hadde tatt noen grep for å ta dere ut av deres vante stil?

– Nei, det må du spørre han om. Jeg tror bare de viste at de er et bedre lag enn oss.

OqkgveZQxXA

MÅLLØS: Erling Braut Haaland kom nær mot slutten av kampen, men ballen ville ikke i mål.

Foto: AFP

Målløs Haaland

Erling Braut Haaland var derimot målløs både på og utenfor banen. Han scoret ikke i tirsdagens kamp, selv om han fikk en gedigen dobbeltsjanse mot slutten av oppgjøret.

Etter kampen gikk han rett forbi NRK og de andre mediene i pressesonen i København uten å si et pip.

Premier League - Manchester City v Sheffield United

Haaland åpner opp om egen frykt: «Du kom og ødela alt»

FCK er inne i vinterpause i den danske ligaen og har ikke spilt en tellende kamp siden 12. desember i fjor.

Det tror FC København-profil Viktor Claesson kan ha påvirket dem mot City, som er midt i sesong.

– Vi fikk det tøft de første 10-15 minuttene med tempoet de satte opp. Vi kommer rett fra «pre season» og er ikke riktig inni kampen, men etter det synes jeg vi er mer med og får 1-1 også. Vi fortsetter med den følelsen, men det er kjedelige mål de får mot slutten av første og andre omgang, sier Claesson til NRK.

– Hva tror du er mulig å få til i returkampen i Manchester?

– Vi er vel ikke favoritter i den kampen. Men vi får svelge dette først, så får vi lade opp til den kampen etter hvert, svarer han.

– Grov feilpasning

City dominerte tidvis fullstendig i den første åttedelsfinalen mot FC København og ledet 1–0 etter halvtimen spilt, men så serverte City-keeper Ederson en gavepakke til nettopp Elyounoussi.

Jeg leste en pasning, han prøver å spille Nathan Aké, tror jeg. Så prøver jeg å sette den mellom beina på Dias, var det vel. Så det er litt heldig, men Matsson viser at han har bra skuddfot, så scorer vi vel ut av ingenting, sier nordmannen til NRK.

For ballen havnet altså hos Magnus Matsson, som utlignet til 1–1 for hjemmelaget.

– Ederson er regnet for å være blant de beste keeperne i verden med ballen i beina, men her gjør han en feil. Da straffer FCK dem brutalt. Det er en grov feilpasning, sier TV 2-ekspert Morten Langli.

Ekspert og tidligere Premier League-profil Tim Sherwood er svært kritisk til City-keeperens prestasjon.

– Hvorfor gjør han noe sånn? Han har så vidt vært borti ballen, og Pep Guardiola er nok fullstendig oppgitt over keeperen sin der. Ederson må ha kjedet seg etter å ha hatt lite å gjøre, og plutselig ville han underholde seg selv. Han kostet laget sitt et baklengsmål, sier Sherwood ifølge Sky Sports.

City svarte til 2–1 like før pause, men danskene holdt godt ut. Likevel ble håpet for avansement kraftig redusert da Phil Foden sørget for 3–1 på overtid.

rNoPxZODcRg

DOMINANS: Erling Braut Haaland og Manchester City hadde full kontroll i Danmark da de slo FC København.

Foto: Reuters

FCK har for vane å hamle opp med storlag i Parken: I høst sikret danskene avansement med hjemmeseire mot Manchester United og Galatasaray.

Siden 2006 er hjemmestatistikken for FCK i mesterligaen følgende: Åtte serie, åtte uavgjort og to tap.

Tidligere Stabæk-spiller Yaw Ihle Amankwah skrev på X at det lenge lignet på en formasjonsøkt ute på Parken-gresset. Så feige lag at FCK burde få bytte inn en ekstra spiller, slo TV 2-kollega Jesper Mathisen fast.

Den store klasseforskjellen ble også påpekt av ekspert Sherwood.

– Dette er to lag som ikke matcher hverandre teknisk. Dette er Premier League mot Championship, var dommen fra Sherwood i pausen ifølge Sky Sports.

– Vi gikk inn med stor tro på at vi kan skape trøbbel, men man merket at man var litt rusten og manglet skarpheten foran mål, forklarer Elyounoussi.

Den norske kantspilleren røper at han har slitt med sykdom den siste uken.

– Jeg har slitt litt med å puste, med å få nok oksygen inn når man har tatt en sprint. Det er typisk det når det er viktige kamper, sier han.

uwfL5qUtJeo

SEIER: Erling Braut Haalands Manchester City vant. Men Haaland scoret ikke mål.

Foto: AFP

Pep brøt fæl rekke

Det var lett å merke at dette var en spesiell kveld for københavnerne. Allerede over en time før kampstart var det fullsatt og høylytt sang fra den kortsiden som huser FCK-supporterne.

Dette var fjerde gang Pep Guardiola besøkte Parken som spiller eller trener, men bare hans første seier. Første gang, i 1993, tapte han 0–1 mot Danmark som Spania-spiller. Så endte det 1–1 i den famøse duellen mot Ståle Solbakkens FCK med Barcelona i 2010, før han i fjor ledet City til 0–0 mot FCK i mesterligaens gruppespill.

Tirsdag lyktes han endelig på dansk jord.

Returoppgjøret spilles i Manchester onsdag 6. mars.

null
Spiller nå
Her kaster han ballen rett i motspiller 00:31
Neste

Siste nytt

 • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

  Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

  – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

  Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

  Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

  Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

  – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

  Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

  Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

  Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

  Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

  Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

  Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

  Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

  Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

  Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

  – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

  – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

  Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

  Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

  Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

  Premier League - Chelsea v Everton
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal