Hopp til innhold

City-spiller om Haaland: – Han var sint etter United-kampen

Erling Braut Haaland var igjen det store samtaleemnet på Citys pressekonferanse før kamp. Lagkamerat Sergio Gómez røper at nordmannens vinnervilje kom til syne etter hat trick-bragden sist.

Erling Braut Haaland viser frem tre fingre etter hat tricket mot Manchester United.

SUPERFORM: Her viser Erling Braut Haaland tre fingre til hjemmepublikummet søndag – én for hvert mål mot Manchester United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Vi er glade for å ha ham her, slår Gomez fast på tirsdagens pressekonferanse.

Det er lett å skjønne det utspillet. NRK tar neppe veldig feil hvis vi slår fast at Haaland trolig er verdens heteste fotballspiller etter en sesongstart uten sidestykke i internasjonal fotball i år.

I helgen ble det nok et hat trick for City, denne gang mot United, Haalands tredje strake hat trick på tre hjemmekamper.

Han er soleklar toppscorer i Premier League med sine 14 mål. Nestemann på lista, Tottenhams Harry Kane, har halvparten så mange med syv.

– Enda mer spektakulært

22-årige Gómez, som kom til City i sommer etter et opphold i Anderlecht, ble på pressekonferansen spurt om hvordan det er å forsvare seg mot en spiller som Haaland på trening.

Da slo spanjolen fast at det ikke er noe blaff vi får se uke ut og uke inn i Premier League.

Det Haaland gjør bak lukkede porter på Citys treningsfelt er minst like bra, ifølge Gomez.

– Noen ganger gjør han til og med enda mer spektakulære ting på trening. Det er herlig å ha ham på laget, vi vet hva han er kapabel til, sier Gomez.

 Sergio Gomez

Sergio Gomez lar seg imponere av Haaland.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

22-åringen forteller at Haaland stiller like store krav til omgivelsene som seg selv. Det kom til syne etter kampen mot United, røper Gomez.

– Jeg prøver å lære av ham, av sulten og ambisjonene hans. Han nøyer seg ikke med ett mål. I Manchester-derbyet, etter at vi slapp inn det tredje målet, var han sint, for han ville at vi skulle ha holdt nullen. Det er viktig å se den sulten, sier Gomez.

– Ingen kan konkurrere

Også City-manager Pep Guardiola måtte svare på en rekke Haaland-spørsmål. Guardiola mener vi for tiden er vitne til det skrives fotballhistorie.

– For en spiller på hans alder kan ingen konkurrere mot ham. Ingen! Tallene taler for seg selv. Enten det er i garderoben eller på banen, ser vi ting som gjør oss glade for å ha ham her, slår Guardiola fast.

City-sjefen er naturligvis full av beundring for det hans nye spiss har levert så langt denne sesongen.

Med søndagens hat trick står Erling Haaland med 14 ligamål denne sesongen, og Guardiola er ikke overrasket over hvor fort Haaland har funnet kjemien med sine nye lagkamerater.

– Det pleier å fungere med bra folk. Han tar seg mye tid til både unge spillere og støtteapparat. Han oppmuntrer de andre, og er ikke bare en spiss som scorer mål. Det kommer fra oppdragelse, mener Guardiola.

– Er den han er

Den mektige City-manageren fikk også et spørsmål om hvor uvanlig det er at en slik spiller kommer fra et lite land med enda mindre tradisjon for å fostre frem verdensenere i en global sport som fotball.

– Man trenger ikke komme fra England eller Italia for å være en god fotballspiller. Du kan spille hvor som helst hvis du har naturlige instinkter. Erling har hatt gode managere i både Østerrike og Tyskland, men Erling er den han er, svarer Guardiola.

Onsdag kveld spiller de lyseblå fra Manchester mot FC København i Mesterligaen.

City står med seks av seks mulige poeng før den antatt enkle hjemmekampen mot danskene, og Haaland har scoret tre av lagets seks mål i turneringen.

– Forhåpentigvis får jeg dem til å holde fokus. Det er ikke lett å bryte gjennom den strukturen de viste mot Sevilla. Jeg vet eksakt hva FC København er i stand til å gjøre. De har kvalitet, og de klarer å bruke ballen når de har den, så vi må tvinge dem til å slå langt. Det vet alle. Jeg ble litt overrasket over hvor mye de er i stand til, sier Guardiola.

Hvor mange mål scorer Haaland i årets Premier League-sesong?

Haaland ble i fjor toppscorer i Mesterligaen med sine ti mål.

Guardiola røpte ingenting om mulig hvile for nordmannen i onsdagens kamp mot FCK, men mange tolket 90-minutteren mot United som at det nå blir en sjelden kveld på benken mot antatt langt svakere dansker.

Kampstart mellom City og FCK onsdag er 21.00 i Manchester.

Siste nytt

 • Sunniva Hofstad ble juniorverdensmester i boksing

  18 år gamle Sunniva Hofstad fra Trondheim ble Norges første juniorverdensmester i boksing i spanske Benidorm lørdag.

  Hofstad vant over Angie Carolina Solano Vanegas fra Colombia i finalen i 75-kilosklassen, skriver Adresseavisen.

  Hofstad er allerede dobbel europamester.

  – Jeg har vært så sikker i hele dag, som gjorde meg nervøs, Men det ble så bra som vi turte å håpe på, sier trener Ole-Arne Næsgård til Adressa.

  (©NTB)

  Sunniva Hofstad ha rpå boksehansker i bokseringen, og bokser mot kamera
  Foto: Privat
 • Messi-magi sikret viktig Argentina-seier

  Argentina var under hardt press, men Lionel Messi og Enzo Fernandez sørget for en meget viktig seier over Mexico da de vant 2-0.

  – De hadde et massivt press. Måten de responderte på er et mesterlag verdig, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

  – Nå har de meldt seg på igjen, sier han videre.

  Messi tonet ned forventningene noe etter den viktige seieren.

  – Vi kan ikke senke skuldrene nå. Vi har mange finaler igjen, og vi kan ikke gjøre feil, sier superstjerna etter kampen.

  Messi var relativt usynlig en god periode. Men som så mange ganger før, dukket han opp på rett øyeblikk og banket ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

  Med det scoret han sitt åttende VM-mål. Det er like mange som Diego Maradona.

  Med tre minutter igjen av ordinær tid fikk Fernandez ballen av Messi etter et kort hjørnespark. Han vartet opp med en vakker avslutning, der han curlet ballen i lengste hjørne.

  Argentina hadde før den tid slitt lenge, og de klarte ikke å skape noen store sjanser. Problemet var kanskje at Mexico heller ikke skapte de store mulighetene.

  Nå står både Argentina og Saudi-Arabia med tre poeng, mens Polen har fire. Det er nettopp Polen som er siste motstander for Messi og co.

  Messi
 • Kilde briljerte i sesongåpningen: – Det er helt enormt

  Aleksander Aamodt Kilde herjet med konkurrentene og gikk til topps i utforrennet i canadiske Lake Louise lørdag.

  Den norske stjernen var seks hundredeler foran Daniel Hemetsberger på andreplass. Marco Odermatt var ti hundredeler bak nordmannen.

  – Helt enormt. Nervepirrende. Rett foran, det er deilig. Det kunne ikke vært en bedre start på sesongen, sier Kilde til Viaplay.

  30-åringen leverte en formidabel sluttspurt fra «fiskenettet» og til målgang. Det skulle bli helt avgjørende for utforrennet.

  Han avslørte at det var dårlig oversikt i starten.

  – Det var litt av en runde. Helt cowboy. Det slo mer enn jeg trodde. Det var vanskelig å vite hva som kom, fortalte han etter målgang.

  Fartsrenn i Lake Louise har ikke vært en favoritt for Kilde gjennom årene. I utfor sto han med en 6.-plass som best før lørdagens renn. Han hadde aldri vært på pallen på stedet som kjøres for siste gang på en stund i verdenscupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste