Hopp til innhold

City-spiller om Haaland: – Han var sint etter United-kampen

Erling Braut Haaland var igjen det store samtaleemnet på Citys pressekonferanse før kamp. Lagkamerat Sergio Gómez røper at nordmannens vinnervilje kom til syne etter hat trick-bragden sist.

Erling Braut Haaland viser frem tre fingre etter hat tricket mot Manchester United.

SUPERFORM: Her viser Erling Braut Haaland tre fingre til hjemmepublikummet søndag – én for hvert mål mot Manchester United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Vi er glade for å ha ham her, slår Gomez fast på tirsdagens pressekonferanse.

Det er lett å skjønne det utspillet. NRK tar neppe veldig feil hvis vi slår fast at Haaland trolig er verdens heteste fotballspiller etter en sesongstart uten sidestykke i internasjonal fotball i år.

I helgen ble det nok et hat trick for City, denne gang mot United, Haalands tredje strake hat trick på tre hjemmekamper.

Han er soleklar toppscorer i Premier League med sine 14 mål. Nestemann på lista, Tottenhams Harry Kane, har halvparten så mange med syv.

– Enda mer spektakulært

22-årige Gómez, som kom til City i sommer etter et opphold i Anderlecht, ble på pressekonferansen spurt om hvordan det er å forsvare seg mot en spiller som Haaland på trening.

Da slo spanjolen fast at det ikke er noe blaff vi får se uke ut og uke inn i Premier League.

Det Haaland gjør bak lukkede porter på Citys treningsfelt er minst like bra, ifølge Gomez.

– Noen ganger gjør han til og med enda mer spektakulære ting på trening. Det er herlig å ha ham på laget, vi vet hva han er kapabel til, sier Gomez.

 Sergio Gomez

Sergio Gomez lar seg imponere av Haaland.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

22-åringen forteller at Haaland stiller like store krav til omgivelsene som seg selv. Det kom til syne etter kampen mot United, røper Gomez.

– Jeg prøver å lære av ham, av sulten og ambisjonene hans. Han nøyer seg ikke med ett mål. I Manchester-derbyet, etter at vi slapp inn det tredje målet, var han sint, for han ville at vi skulle ha holdt nullen. Det er viktig å se den sulten, sier Gomez.

– Ingen kan konkurrere

Også City-manager Pep Guardiola måtte svare på en rekke Haaland-spørsmål. Guardiola mener vi for tiden er vitne til det skrives fotballhistorie.

– For en spiller på hans alder kan ingen konkurrere mot ham. Ingen! Tallene taler for seg selv. Enten det er i garderoben eller på banen, ser vi ting som gjør oss glade for å ha ham her, slår Guardiola fast.

City-sjefen er naturligvis full av beundring for det hans nye spiss har levert så langt denne sesongen.

Med søndagens hat trick står Erling Haaland med 14 ligamål denne sesongen, og Guardiola er ikke overrasket over hvor fort Haaland har funnet kjemien med sine nye lagkamerater.

– Det pleier å fungere med bra folk. Han tar seg mye tid til både unge spillere og støtteapparat. Han oppmuntrer de andre, og er ikke bare en spiss som scorer mål. Det kommer fra oppdragelse, mener Guardiola.

– Er den han er

Den mektige City-manageren fikk også et spørsmål om hvor uvanlig det er at en slik spiller kommer fra et lite land med enda mindre tradisjon for å fostre frem verdensenere i en global sport som fotball.

– Man trenger ikke komme fra England eller Italia for å være en god fotballspiller. Du kan spille hvor som helst hvis du har naturlige instinkter. Erling har hatt gode managere i både Østerrike og Tyskland, men Erling er den han er, svarer Guardiola.

Onsdag kveld spiller de lyseblå fra Manchester mot FC København i Mesterligaen.

City står med seks av seks mulige poeng før den antatt enkle hjemmekampen mot danskene, og Haaland har scoret tre av lagets seks mål i turneringen.

– Forhåpentigvis får jeg dem til å holde fokus. Det er ikke lett å bryte gjennom den strukturen de viste mot Sevilla. Jeg vet eksakt hva FC København er i stand til å gjøre. De har kvalitet, og de klarer å bruke ballen når de har den, så vi må tvinge dem til å slå langt. Det vet alle. Jeg ble litt overrasket over hvor mye de er i stand til, sier Guardiola.

Hvor mange mål scorer Haaland i årets Premier League-sesong?

Haaland ble i fjor toppscorer i Mesterligaen med sine ti mål.

Guardiola røpte ingenting om mulig hvile for nordmannen i onsdagens kamp mot FCK, men mange tolket 90-minutteren mot United som at det nå blir en sjelden kveld på benken mot antatt langt svakere dansker.

Kampstart mellom City og FCK onsdag er 21.00 i Manchester.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal