Hopp til innhold

City-spiller om Haaland: – Han var sint etter United-kampen

Erling Braut Haaland var igjen det store samtaleemnet på Citys pressekonferanse før kamp. Lagkamerat Sergio Gómez røper at nordmannens vinnervilje kom til syne etter hat trick-bragden sist.

Erling Braut Haaland viser frem tre fingre etter hat tricket mot Manchester United.

SUPERFORM: Her viser Erling Braut Haaland tre fingre til hjemmepublikummet søndag – én for hvert mål mot Manchester United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Vi er glade for å ha ham her, slår Gomez fast på tirsdagens pressekonferanse.

Det er lett å skjønne det utspillet. NRK tar neppe veldig feil hvis vi slår fast at Haaland trolig er verdens heteste fotballspiller etter en sesongstart uten sidestykke i internasjonal fotball i år.

I helgen ble det nok et hat trick for City, denne gang mot United, Haalands tredje strake hat trick på tre hjemmekamper.

Han er soleklar toppscorer i Premier League med sine 14 mål. Nestemann på lista, Tottenhams Harry Kane, har halvparten så mange med syv.

– Enda mer spektakulært

22-årige Gómez, som kom til City i sommer etter et opphold i Anderlecht, ble på pressekonferansen spurt om hvordan det er å forsvare seg mot en spiller som Haaland på trening.

Da slo spanjolen fast at det ikke er noe blaff vi får se uke ut og uke inn i Premier League.

Det Haaland gjør bak lukkede porter på Citys treningsfelt er minst like bra, ifølge Gomez.

– Noen ganger gjør han til og med enda mer spektakulære ting på trening. Det er herlig å ha ham på laget, vi vet hva han er kapabel til, sier Gomez.

 Sergio Gomez

Sergio Gomez lar seg imponere av Haaland.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

22-åringen forteller at Haaland stiller like store krav til omgivelsene som seg selv. Det kom til syne etter kampen mot United, røper Gomez.

– Jeg prøver å lære av ham, av sulten og ambisjonene hans. Han nøyer seg ikke med ett mål. I Manchester-derbyet, etter at vi slapp inn det tredje målet, var han sint, for han ville at vi skulle ha holdt nullen. Det er viktig å se den sulten, sier Gomez.

– Ingen kan konkurrere

Også City-manager Pep Guardiola måtte svare på en rekke Haaland-spørsmål. Guardiola mener vi for tiden er vitne til det skrives fotballhistorie.

– For en spiller på hans alder kan ingen konkurrere mot ham. Ingen! Tallene taler for seg selv. Enten det er i garderoben eller på banen, ser vi ting som gjør oss glade for å ha ham her, slår Guardiola fast.

City-sjefen er naturligvis full av beundring for det hans nye spiss har levert så langt denne sesongen.

Med søndagens hat trick står Erling Haaland med 14 ligamål denne sesongen, og Guardiola er ikke overrasket over hvor fort Haaland har funnet kjemien med sine nye lagkamerater.

– Det pleier å fungere med bra folk. Han tar seg mye tid til både unge spillere og støtteapparat. Han oppmuntrer de andre, og er ikke bare en spiss som scorer mål. Det kommer fra oppdragelse, mener Guardiola.

– Er den han er

Den mektige City-manageren fikk også et spørsmål om hvor uvanlig det er at en slik spiller kommer fra et lite land med enda mindre tradisjon for å fostre frem verdensenere i en global sport som fotball.

– Man trenger ikke komme fra England eller Italia for å være en god fotballspiller. Du kan spille hvor som helst hvis du har naturlige instinkter. Erling har hatt gode managere i både Østerrike og Tyskland, men Erling er den han er, svarer Guardiola.

Onsdag kveld spiller de lyseblå fra Manchester mot FC København i Mesterligaen.

City står med seks av seks mulige poeng før den antatt enkle hjemmekampen mot danskene, og Haaland har scoret tre av lagets seks mål i turneringen.

– Forhåpentigvis får jeg dem til å holde fokus. Det er ikke lett å bryte gjennom den strukturen de viste mot Sevilla. Jeg vet eksakt hva FC København er i stand til å gjøre. De har kvalitet, og de klarer å bruke ballen når de har den, så vi må tvinge dem til å slå langt. Det vet alle. Jeg ble litt overrasket over hvor mye de er i stand til, sier Guardiola.

Hvor mange mål scorer Haaland i årets Premier League-sesong?

Haaland ble i fjor toppscorer i Mesterligaen med sine ti mål.

Guardiola røpte ingenting om mulig hvile for nordmannen i onsdagens kamp mot FCK, men mange tolket 90-minutteren mot United som at det nå blir en sjelden kveld på benken mot antatt langt svakere dansker.

Kampstart mellom City og FCK onsdag er 21.00 i Manchester.

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start da Jarrod Bowen herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal