Hopp til innhold

Chile opna med siger

Chile slo Kamerun 2-0 i gruppe B i prøve-VM i kveld. Arturo Vidal og Eduardo Vargas scora i kampens siste åtte minutt.

Vargas hadde også ballen i nettet like før pause, men målet blei annullert for offside etter video-dømming.

Eduardo Vargas og Arturo Vidal
Foto: CARL RECINE / Reuters

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • England-sjef Wiegman etter knust OL-håp: – Vet ikke hva jeg skal si

  Englands landslagstrener Sarina Wiegman var skuffet etter den dramatiske avslutningen på gruppespillet i nasjonsligaen. Britenes OL-mulighet røk på overtid.

  De engelske fotballkvinnene gjorde selv sin del av jobben ved å slå Skottland hele 6-0, men en sen nederlandsk 4-0-scoring mot Belgia sendte de oransjekledde videre i OL-dansen på bekostning av England.

  – Jeg er selvfølgelig veldig skuffet. Det er den følelsen jeg sitter med nå. Da Lucy (Bronze) scoret det sjette målet sa jeg til spillerne mine at vi kom til å klare det. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det var så nære vi var, sa Wiegman til pressen kort tid etter kampen mot Skottland.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Wiegman. England-treneren skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  – Vi leverte varene i kveld og vi har levert varene på denne desembersamlingen. Laget har vist flott karakter. Vi trodde virkelig at vi skulle klare det, men det gjorde vi ikke. Sånn er fotballen. Jeg er veldig stolt av gjengen, fortsatte England-treneren.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene.

  (©NTB)

  NUpyaCpxLhI
  Foto: AP
 • Ruud på inntektstoppen blant de norske idrettsutøverne i 2022

  Tennisprofil Casper Ruud troner øverst på inntektslisten blant landets fremste idrettsutøvere. Arsenal-spiller Martin Ødegaard står bokført med størst formue.

  I 2022 tjente Ruud hele 31,4 millioner kroner. Det er vesentlig mer enn Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Johannes Thingnes Bø, som er de tre andre med en inntekt på et tosifret antall millioner.

  Ruud glitret på tennisbanen med finale i både Roland-Garros og US Open i fjor. Etter sistnevnte turnering var han attpåtil rangert som nummer to i verden.

  Skatteetatens ligningstall fra 2022 viser at Arsenal-spiller Martin Ødegaard har størst formue med 120,7 millioner kroner, mens Magnus Carlsen følger nærmest med drøye 102 millioner.

  Manchester City-spiss Erling Braut Haaland står bokført med en formue på 3,7 millioner kroner. Forbes har imidlertid anslått at jærbuen har en formue på drøye to milliarder kroner.

  (©NTB)

  kEGf1GLoS5A
  Foto: NTB
 • Zuccarello rundet ny NHL-milepæl: 600 målpoeng

  Mats Zuccarello noterte sitt 600. målpoeng i NHLs grunnspill da han slo en assist i Minnesota Wilds bortekamp mot Calgary Flames.

  Nordmannen som nylig rundet 400 målgivende pasninger i verdens beste ishockeyliga, har gått inn i sesongen med en rekke milepæler i sikte. De 600 målpoengene fordeler seg på 192 mål og 408 assists.

  I løpet av en måneds tid kommer 36-åringen til å nå 800 grunnseriekamper i NHL, fordelt på lagene New York Rangers, Dallas Stars og Minnesota Wild.

  Han er dessuten nær å runde 200 scoringer i NHL-karrieren. Tall fra sluttspillet er da utelatt.

  Zuccarello har produsert mye offensivt for Wild i en sesonginnledning som har vært høyst variabel for laget. På de første 22 kampene sto nordmannen med seks mål og 20 assists, og han har nå notert målpoeng i ti kamper på rad.

  Wild vant kampen 5-2.

  (NTB)

  VEkgPVGB5-0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal