Chelsea-Conte gratulerte magiske Messi

Lionel Messi satte to baller mellom bena på Thibaut Courtois og serverte Ousmane Dembélé Barcelonas tredje da Chelsea forsvant ut av mesterligaen.

IMPONERT: Chelsea-sjef Antonio Conte oppsøkte Lionel Messi etter kampslutt på Camp Nou.

– Chelsea kan ikke gardere seg mot fotballguden Messi. Han lager mål på bestilling. Det er ikke mulig å stoppe ham. Han er så god når han er i form og er inspirert, sier Viasat-ekspert Vidar Davidsen etter at Barcelona tok seg til kvartfinale for 11. sesong på rad.

Messi brukte bare tre minutter på å sende ball nummer én mellom bena på Chelsea-keeper Thibaut Courtois fra en vinkel som ville vært umulig for de fleste andre. Det var hans mål nummer 99 i mesterligaen.

Han rundet så to Chelsea-spillere og la over til Ousmane Dembélé som banket 2-0-målet i hjørnet. Engelskmennene hang godt med i returkampen på Camp Nou, men så var det Messi da.

Nummer 100

18 minutter etter pause satte han stor fart inn i feltet og siktet mellom bena på Courtois - igjen. 3-0 og argentinerens 100. mål i verdens beste klubbturnering på kun 123 kamper.

Det imponerte også Chelsea-manager Antonio Conte som etter kampslutt gikk rett ut på gresset for å gratulere banens gigant. Italieneren og magikeren holdt også rundt hverandre på vei inn i garderoben kort tid senere.

– Jeg har brukt alle ord. Det kan ikke sies mer om den mannen. Jeg nyter å se ham spille. Jeg har aldri sett noe liknende, og jeg vet heller ikke om jeg kommer til å få se det i fremtiden, sier Barcelona-trener Ernesto Valverde.

HEDRET: Messi ble hyllet på Camp Nou - med rette.

– Gratulerer til ham. Det er en stor prestasjon og vi er glade på hans vegne, sier Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen i et intervju vist på Viasport 1 på spørsmål om det fins ord igjen som kan beskrive Lionel Messi.

– På stillingen 2-0 følte vi ikke vi hadde full kontroll for de ville vært tilbake på 2-1, men vi svarte godt og var solide defensivt, sier Barcelonas sier Andreas Iniesta i et intervju vist på Viasport 1.

Alonso i stolpen

Chelsea hang tidvis svært godt med på Camp Nou og hevet seg også etter det tidlige ledermålet, men Barcelona var effektive.

På overtid i første omgang traff Marcos Alonso stolpen på et frispark rundt 18 meter, og kort tid etter pause ville Olivier Giroud ha straffe, men dette var ikke Chelseas kveld.

– Vi forsøkte å nyte dette mest mulig. Vi scoret tidlig, det er alltid godt, men det endret ikke så mye. Vi ville ha mer og jeg syns vi fortjente å gå videre, sier keeper ter Stegen.

– Vi presset dem bra og håndterte ballen bra, men vi ble straffet for feilene vi gjorde. De hadde marginene på sin side. Slik er fotballen, sier kollega Courtois.

Laster Twitter-innhold

GIGANTEN: Lionel Messi scoret to og la opp til ett da Barcelona sendte Chelsea ut av mesterligaen.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)