NRK Meny
Normal

Castillo til NRK: – Jeg er helt besatt av Cecilia

Oxandia Castillo (18) sliter med nattesøvnen før mestermøtet med Cecilia Brækhus (31). Lørdag møtes de i ringen.

Oxandia Castillo

Oxandia Castillo var overlykkelig da hun sikret seg verdensmestertittelen i super weltervekt i vinter. Nå skal hun forsøke å robbe Cecilia Brækhus for hennes tre belter.

Foto: EZEQUIEL BECERRA / Afp

– Jeg tenker på henne dag og natt. Jeg drømmer om henne til og med. Man skulle nesten trodd jeg var forelsket, sier Oxandia Castillo til NRK.no på en skurrete Skype-linje fra Den Dominikanske Republikk.

Cecilia Brækhus med tittelbeltene

Cecilia Brækhus er tittelholder i WBO, WBA og WBC-forbundene. Alle beltene står på spill mot Castillo.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Castillo er Cecilia Brækhus' neste motstander i bokseringen, og den hardtslående jenta fra karibien virker å ha nervene under kontroll.

– Jeg har aldri vært i bedre form, forsikrer hun.

Tirsdag setter hun seg på flyet til Danmark - hennes første tur til Europa noensinne - med mål om å påføre den norske jenta hennes aller første tap.

Les også: Frykter Brækhus går på sitt første tap

«Ulven» fra karibien

Mens Cecilia Brækhus blir kalt «The First Lady», går Castillo under kallenavnet «Ulven» - et navn hun selv hevder hun har fått for sin aggressive boksestil.

– Det er gutta på trening som begynte å kalle meg det. Jeg bokser nesten bare mot gutter, sier ungjenta.

Castillo omtales gjerne som en knock out-bokser; hun går rett på motstanderen og knaller til med sin voldsomme høyrearm.

Det fikk verdensmester Hanna Gabriels smertelig erfare i vinterens tittelkamp.

– Kommer i kampmodus i ringen

Castillo var helt suveren og vant på knock-out i andre runde. Men overfor NRK.no forteller Castillo at hun egentlig er veldig rolig til sinns.

– Jeg er en helt vanlig jente. Det er først når jeg kommer inn i ringen jeg kommer i kampmodus, smiler hun.

18-åringen startet å bokse som 8-åring, og gikk sin første proffkamp allerede som 15-åring. De siste ukene har hun trent knallhardt - og studert Brækhus på video.

– Det er kjempelangt til Europa, jeg kommer ikke den lange veien for å tape! Planen er å reise tilbake til karibien med alle verdensmesterbeltene til Cecilia i kofferten, sier Castillo.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Oxandia Castillo

KNOCK OUT: Oxandia Castillo sendte verdensmester Hanna Gabriels rett i kanvasen i en tittelkamp i februar.

Foto: EZEQUIEL BECERRA / Afp

Brækhus ble paff

Cecilia Brækhus er imidlertid ingen lett motstander for Castillo.

Den norske boksedronningen er ubeseiret, og topper for tiden listen over verdens beste kvinnelige bokser - uansett vektklasse. Castillo har stor respekt for den norske bokserinnen.

– Cecilia er bortimot komplett som bokser. Hun har alt. Men det betyr ikke at hun er uslåelig. Jeg er forberedt på å måtte bokse i 10 lange runder, sier Castillo, og fortsetter å rose bergenseren.

– Det blir stort å møte henne. Jeg er nesten like mye motstander som jeg er supporter, smiler hun.

Cecilia Brækhus blir helt målløs når hun får høre om Castillos rosende ord.

– Ja, hva skal man si til sånt? Jeg tenker nok ikke like mye på henne, ler Brækhus, før hun legger til:

– Jeg får vel si noen hyggelige ord tilbake. Mens Mia St. John (Brækhus' forrige motstander journ.anm.) kanskje var min enkleste kamp, kan kampen mot Castillo fort bli min aller tøffeste.

Kampen går av stabelen i Arena Nord i danske Frederikshavn lørdag kveld. Brækhus og Castillo er ventet å gå i ringen rundt kl 23.00.

 • Hvem tror du vinner lørdagens tittelkamp? Si din mening i kommentarfeltet under!

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund