NRK Meny
Normal

Casper Ruud (18) til sensasjonell semifinale: – Det er utrolig

For bare et år siden var han ikke blant verdens 1000 beste tennisspillere. Nå er supertalentet Casper Ruud i semifinalen i en ATP-turnering.

Casper Ruud

Casper Ruud tar imot publikums hyllest etter nok en briljant tennisprestasjon.

Foto: Felipe Dana / AP

– Det er utrolig. Spesielt det som har skjedd den siste uka, sa Casper Ruud på pressekonferansen etter nok en tennisbragd.

Vanligvis har ikke 18-åringen høy nok rating til å være med i de prestisjefulle ATP-turneringene, men denne uka har han fått en sjanse. Og for et resultat det har gitt.

Natt til lørdag slo 18-åringen seg til semifinale i turneringen i Rio de Janeiro etter å ha knust hjemmefavoritt Thiago Monteiro med settsifrene 6-2, 7–6 (7-2).

18-åringen fra Norge er ranket som 208 i verden, mens Monteiro er nummer 85 på lista.

– For ett år siden var jeg utenfor topp 1000 i verden, og nå er jeg snart innenfor 200, minst. Det har vært en utrolig reise. Jeg er bare veldig glad og veldig stolt, sa Ruud.

Startet sterkt

Med oddsene imot seg åpnet Ruud fredagens kamp uredd med å ta brasilianerens første servegame, og settet endte 6–2 til Ruud.

– Jeg fikk en fantastisk start, og det hjalp veldig. Da kunne jeg senke skulderne, sa han etterpå.

I andre sett fulgte de hverandre til 6–6. Ruud vant tiebreaket overlegent med 7 mot 2 poeng.

Betydelig hopp på rankingen

Dette er Ruuds på papiret beste prestasjon hittil i karrieren og sikrer ham hele 77.680 dollar (650.000 kroner) og 180 ATP-poeng, noe som vil føre til et betydelig hopp på rankingen. Trolig ender han rundt nummer 130 i verden.

Så langt i Rio har han sikret seg mer premiepenger enn han har tjent totalt i karrieren, da han sto loggført med 63.617 dollar (ca. 530.000 kroner).

Ruud uttalte til Tennis-Norge før kampen at bare å ta seg til kvartfinalen var litt ubeskrivelig. Han følte, tydeligvis med rette, at han hadde god mulighet til å vinne.

Første etter sin far

Ruud er nå første nordmann siden pappa Christian Ruud til å ta seg til semifinale på verdenstouren. I neste kamp, allerede lørdag kveld, møter han imidlertid svært tøff motstand i Pablo Carreño Busta (25),ranket som nummer 24 i verden, fjerdeseedet i turneringen.

– Jeg skal nok prøve å få noen timers søvn i hvert fall. Men taktikken skal jeg holde for meg selv, sa han.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia