NRK Meny
Normal

Casper Ruud (18) til sensasjonell semifinale: – Det er utrolig

For bare et år siden var han ikke blant verdens 1000 beste tennisspillere. Nå er supertalentet Casper Ruud i semifinalen i en ATP-turnering.

Casper Ruud

Casper Ruud tar imot publikums hyllest etter nok en briljant tennisprestasjon.

Foto: Felipe Dana / AP

– Det er utrolig. Spesielt det som har skjedd den siste uka, sa Casper Ruud på pressekonferansen etter nok en tennisbragd.

Vanligvis har ikke 18-åringen høy nok rating til å være med i de prestisjefulle ATP-turneringene, men denne uka har han fått en sjanse. Og for et resultat det har gitt.

Natt til lørdag slo 18-åringen seg til semifinale i turneringen i Rio de Janeiro etter å ha knust hjemmefavoritt Thiago Monteiro med settsifrene 6-2, 7–6 (7-2).

18-åringen fra Norge er ranket som 208 i verden, mens Monteiro er nummer 85 på lista.

– For ett år siden var jeg utenfor topp 1000 i verden, og nå er jeg snart innenfor 200, minst. Det har vært en utrolig reise. Jeg er bare veldig glad og veldig stolt, sa Ruud.

Startet sterkt

Med oddsene imot seg åpnet Ruud fredagens kamp uredd med å ta brasilianerens første servegame, og settet endte 6–2 til Ruud.

– Jeg fikk en fantastisk start, og det hjalp veldig. Da kunne jeg senke skulderne, sa han etterpå.

I andre sett fulgte de hverandre til 6–6. Ruud vant tiebreaket overlegent med 7 mot 2 poeng.

Betydelig hopp på rankingen

Dette er Ruuds på papiret beste prestasjon hittil i karrieren og sikrer ham hele 77.680 dollar (650.000 kroner) og 180 ATP-poeng, noe som vil føre til et betydelig hopp på rankingen. Trolig ender han rundt nummer 130 i verden.

Så langt i Rio har han sikret seg mer premiepenger enn han har tjent totalt i karrieren, da han sto loggført med 63.617 dollar (ca. 530.000 kroner).

Ruud uttalte til Tennis-Norge før kampen at bare å ta seg til kvartfinalen var litt ubeskrivelig. Han følte, tydeligvis med rette, at han hadde god mulighet til å vinne.

Første etter sin far

Ruud er nå første nordmann siden pappa Christian Ruud til å ta seg til semifinale på verdenstouren. I neste kamp, allerede lørdag kveld, møter han imidlertid svært tøff motstand i Pablo Carreño Busta (25),ranket som nummer 24 i verden, fjerdeseedet i turneringen.

– Jeg skal nok prøve å få noen timers søvn i hvert fall. Men taktikken skal jeg holde for meg selv, sa han.

Siste nytt

 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

 • Mascherano forlater Barcelona

  Javier Mascherano forlater Barcelona denne uken, etter sju og en halv sesong. Det melder klubben selv tirsdag.

  Den 33-årige argentineren vil ifølge avisen El Mundo Deportivo allerede fredag slutte seg til kinesiske Hebei China Fortuna.

  Straffesituasjon
  Foto: LLUIS GENE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn