Carroll senket gamleklubben

Andy Carroll (26) scoret mot gamleklubben Liverpool og sikret tre nye poeng for West Ham.

SOCCER-ENGLAND-WHU-LIV/ West Ham United v Liverpool - Barclays Premier League

DOBLET: West Ham-spiss Andy Carroll feirer scoring mot gamleklubben Liverpool med Mark Noble.

Foto: Toby Melville / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

West Hams Andy Carroll ble den store helten da han sikret 2-0 seier mot Liverpool. Med tre nye poeng er London-klubben helt oppe på en femteplass, med sine 32 poeng.

– Jeg vil vinne og score i alle kamper. Det betyr ikke noe at det er mot et lag jeg har spilt for, sier Carroll ifølge BBC.

Carroll ble kjøpt av Liverpool fra Newcastle for over 300 millioner kroner i 2011, men slet med å innfri den enorme overgangssummen, og solgt til West Ham i 2013 for under halvparten - men rekordsum for London-klubben. Lørdag viste han seg verdt hver krone.

Sint Klopp

Liverpool-manager Jürgen Klopp var langt fra fornøyd med eget lags prestasjon.

– Jeg er veldig sint, fordi vi kunne fått så mye mer ut av det. I dag fortjente vi å tape, sier Klopp.

FBL-ENG-PR-WEST HAM-LIVERPOOL

ENGASJERT: Liverpools manager Jürgen Klopp ga alt på sidelinjen, til liten nytte.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Liverpool hadde hele 23 skudd, men bare to av dem på mål.

– Vi hadde ballen hele tiden, og kunne skapt flere sjanser, men vi gjorde det ikke. Vi må akseptere at vi ikke spiller fotball som vi skal gjøre, forklarer Klopp videre.

Tidlig scoring

Vertene fikk en pangstart på Upton Park. Bare 10 minutter var spilt da Enner Valencia la knallhardt inn fra høyrekanten. I feltet kom Michail Antonio i full fart og headet inn ledelsen, rett over hodet på Simon Mignolet.

Åtte minutter senere klemte Manuel Lanzini til fra hjørnet av sekstenmeteren. Skuddet fra argentineren gikk i innsiden av stolpen og ut i feltet, men Liverpool fikk til slutt klarert.

– Vi spiller med selvtillit, har vært solide og slipper ikke inn så mange mål, sier midtstopper James Collins, etter å ha stoppet stort sett det meste av det Liverpool hadde å komme med.

Gjestene slet med å komme til de store mulighetene, men Emre Can var nære da han skjøt i tverrligger like før pause.

Første dobbel på 48 år

Liverpool gikk offensivt ut i andre omgang, men det tok kort tid før det straffet seg. Mark Nobel la inn i boksen, og der steg Andy Carroll opp og doblet ledelsen med en heading i lengste hjørne. Spissen jublet for scoringen mot gamleklubben.

Liverpool presset stort mot slutten av kampen, men et imponerende West Ham-forsvar forhindret scoring. Dermed har West Ham slått Liverpool i begge seriekampene denne sesongen - for første gang siden sesongen 1963-64 .

West Ham åpnet sesongen bra, men sto med åtte kamper uten seier før 2-1 kampen mot Southampton mandag denne uken. Med to strake tre-poengere, er de oppe på femteplass og sju poeng bak serieleder Arsenal, med en kamp mer spilt. Liverpool blir stående med sine 30 poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fotballen kommer med dato

  Det er bred enighet blant toppklubbene i Fotball-Norge om at treningskampene må komme i gang senest 15. mars dersom eliteserien skal kunne starte 5. april, skriver VG.

  Det er Odds daglige leder Einar Håndlykken som overfor VG bekrefter det som seiler opp som en skjebnedato med tanke på eliteseriestarten.

  – De fleste er enige om å komme i gang da. Det blir få datoer utover høsten, og å spille masse under EM er ikke gunstig. Kommer vi ikke i gang da, blir det ikke lett, sier Håndlykken til avisen.

  Eliteserien i fotball er planlagt å starte 5. april. Norges Fotballforbund har allerede besluttet å utsette oppstarten av toppserien og 1. divisjon for kvinner.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Russisk VM-gullhåp brakk hånda

  Denis Spitsov var et av Russlands fremste håp på 15-kilometeren i fri teknikk i ski-VM onsdag. Nå har han fått påvist et brudd i hånda.

  Dermed er VM over for den 24-årige motbakkespesialisten.

  Bruddet i Spitsovs arm skal ha blitt bekreftet i en melding fra det russiske skiforbundets pressetjeneste mandag, melder blant andre russiske Sport og Dagbladet.

  Spitsovs skade betyr at Russland også stiller svekket på herrestafetten i ski-VM senere denne uken.

  24-åringen ble nummer tre i Tour de Ski denne sesongen. Han hadde blant annet beste tid på den siste etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme. (NTB)

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Carlos Barria / Reuters
 • Zlatan kan få lang pause

  Zlatan Ibrahimovic har pådratt seg en lårskade og kan gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United, melder en rekke medier.

  De italienske storavisene La Gazetta dello Sport og Corriere dello Sport hevder begge å ha kjennskap til Zlatans skadestatus. Det samme gjør Sky Italia.

  Ibrahimovic ble byttet ut etter 56 minutter i kampen mot Roma søndag.

  Nå meldes det om at svensken står foran et flere uker langt skadefravær. Rapportene tyder på at skaden skal undersøkes på nytt om ti dager.

  Zlatan Ibrahimovic skadd
  Foto: Tiziana Fabi / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal