Hopp til innhold

Carroll senket gamleklubben

Andy Carroll (26) scoret mot gamleklubben Liverpool og sikret tre nye poeng for West Ham.

SOCCER-ENGLAND-WHU-LIV/ West Ham United v Liverpool - Barclays Premier League

DOBLET: West Ham-spiss Andy Carroll feirer scoring mot gamleklubben Liverpool med Mark Noble.

Foto: Toby Melville / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

West Hams Andy Carroll ble den store helten da han sikret 2-0 seier mot Liverpool. Med tre nye poeng er London-klubben helt oppe på en femteplass, med sine 32 poeng.

– Jeg vil vinne og score i alle kamper. Det betyr ikke noe at det er mot et lag jeg har spilt for, sier Carroll ifølge BBC.

Carroll ble kjøpt av Liverpool fra Newcastle for over 300 millioner kroner i 2011, men slet med å innfri den enorme overgangssummen, og solgt til West Ham i 2013 for under halvparten - men rekordsum for London-klubben. Lørdag viste han seg verdt hver krone.

Sint Klopp

Liverpool-manager Jürgen Klopp var langt fra fornøyd med eget lags prestasjon.

– Jeg er veldig sint, fordi vi kunne fått så mye mer ut av det. I dag fortjente vi å tape, sier Klopp.

FBL-ENG-PR-WEST HAM-LIVERPOOL

ENGASJERT: Liverpools manager Jürgen Klopp ga alt på sidelinjen, til liten nytte.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Liverpool hadde hele 23 skudd, men bare to av dem på mål.

– Vi hadde ballen hele tiden, og kunne skapt flere sjanser, men vi gjorde det ikke. Vi må akseptere at vi ikke spiller fotball som vi skal gjøre, forklarer Klopp videre.

Tidlig scoring

Vertene fikk en pangstart på Upton Park. Bare 10 minutter var spilt da Enner Valencia la knallhardt inn fra høyrekanten. I feltet kom Michail Antonio i full fart og headet inn ledelsen, rett over hodet på Simon Mignolet.

Åtte minutter senere klemte Manuel Lanzini til fra hjørnet av sekstenmeteren. Skuddet fra argentineren gikk i innsiden av stolpen og ut i feltet, men Liverpool fikk til slutt klarert.

– Vi spiller med selvtillit, har vært solide og slipper ikke inn så mange mål, sier midtstopper James Collins, etter å ha stoppet stort sett det meste av det Liverpool hadde å komme med.

Gjestene slet med å komme til de store mulighetene, men Emre Can var nære da han skjøt i tverrligger like før pause.

Første dobbel på 48 år

Liverpool gikk offensivt ut i andre omgang, men det tok kort tid før det straffet seg. Mark Nobel la inn i boksen, og der steg Andy Carroll opp og doblet ledelsen med en heading i lengste hjørne. Spissen jublet for scoringen mot gamleklubben.

Liverpool presset stort mot slutten av kampen, men et imponerende West Ham-forsvar forhindret scoring. Dermed har West Ham slått Liverpool i begge seriekampene denne sesongen - for første gang siden sesongen 1963-64 .

West Ham åpnet sesongen bra, men sto med åtte kamper uten seier før 2-1 kampen mot Southampton mandag denne uken. Med to strake tre-poengere, er de oppe på femteplass og sju poeng bak serieleder Arsenal, med en kamp mer spilt. Liverpool blir stående med sine 30 poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal