NRK Meny
Normal

- Vil gjøre alt for å komme tilbake

Magnus Carlsen vil gjøre alt for å ta tilbake topp-plasseringen på verdensrankingen.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen håper at formkurven er stigende

Foto: VINCENT WEST / Reuters

Det norske sjakkesset har ikke prestert på sitt beste i den siste tiden og har dermed også mistet førsteplassen på verdensrankingen til Viswanathan Anand. Inderen leder den direkteoppdaterte rankingen 1,5 poeng foran nordmannen. De er de to eneste med over 2800 poeng.

- Jeg er ikke fornøyd med å miste førsteplassen. Jeg har ikke spilt bra i det siste, men skal gjøre alt for å komme tilbake, sier Magnus Carlsen til NRK på telefon fra Bilbao.

Der avsluttet han Grand Slam turneringen med en remis mot nettopp verdenseneren Anand, men totalt endte han på tredjeplass i Bilbao. Russiske Vladimir Krámnik vant foran Adnan, mens Alexei Sjirov ble nummer fire.

Magnus Carlsen og Viswanathan Anand

Magnus Carlsen mot Viswanathan Anand i det siste partiet i Bilbao

Foto: VINCENT WEST / Reuters

- Det er greit å være ferdig, så får jeg bare prøve å gjøre bedre i den neste konkurransen, sier Carlsen videre.

Han forklarer formsvikten med at han ikke har vært helt frisk den siste tiden.

- Jeg har vært småsyk og ikke hatt overskudd. Det har også gått ut over spillet mitt, sier han.

Nett-TV: Carlsen fronter klesmerke med Liv Tyler

Video Magnus Carlsen fronter klesmerke med Liv Taylor

Reklameoppdrag

Sammen med skuespilleren Liv Tyler har 19-årigen fra Bærum også brukt en god del av det siste halve året på å være frontfigur for et klesmerke. Carlsen har blant annet deltatt på foto-shoot, reklameoppdrag og motevisninger, men han tilbakeviser at det har noe å gjøre med formsvikten.

- Det er noe jeg har valgt å gjøre helt selv. Det har vært moro å gjøre og jeg tror ikke det har innvirket på spillet mitt, avslutter Magnus Carlsen.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal