Hopp til innhold

Slik har du aldri sett Sjakk-Magnus!

Onsdag ettermiddag ble Magnus Carlsen presentert som modell for en internasjonal klesgigant. Sammen med skuespiller Liv Tyler!

Video Magnus Carlsen fronter klesmerke med Liv Taylor

Se video fra da Magnus Carlsen og Liv Taylor ble fotografert for klesgiganten.

- Jeg er ingen moteløve. I alle fall ikke før dette, sier Magnus Carlsen og smiler.

Med mange av verdens største motemagasiner til stede og foran et stort presseoppbud ble i dag nyheten sluppet løs i Berlin: Det norske sjakk-fenomenenet Magnus Carlsen skal fronte det internasjonale klesmerket G-Star - som modell!

Bildegalleri: Magnus debuterer som modell!

Bildegalleri: Magnus Carlsen før han ble modell

Hvordan gjør Carlsen seg som modell? Diskutér nederst i saken!

Sammen med Tayler

Og det er ikke hvem som helst verdenseneren deler blitzlyset med. Hollywood-stjernen Liv Tyler, kjent for blant annet å ha hatt en av hovedrollene Ringenes Herre-triologien, er sammen med Carlsen den andre modellen som ikler seg selskapets moter.

- Jeg synes dette er en veldig kul poster. Jeg synes jeg ser tøff ut, sier Carlsen til NRKs mann i Berlin, mens han står foran et gigantisk bilde av seg selv på veggen.

Carlsen pryder en gigantisk poster under et stort motearrangement i Berlin. Onsdagen bruker han i intervjuer med en rekke internasjonale motemagasiner.

- Jeg tror folk blir veldig overrasket over å se meg slik. Sikkert like overrasket som jeg ble da jeg ble plukket ut til dette, sier han.

Carlsen fronter sammen med Tyler årets høst og vinter-kolleksjonen. I avtalen inngår også en av verdens største motevisninger. Carlsen skal trolig gå på catwalken under New York Fashion Week.

På fotoshoot i Miami

Det var i forbindelse med sjakkturneringen Corus i Nederland i januar at en representant fra selskapet tok kontakt med manager og pappa Henrik Carlsen. Avtalen ble undertegnet 1. februar, men har etter ønske fra klesfabrikanten blitt holdt hemmelig fram til i dag.

Video: Se ny sjakkreklame med Carlsen

Video MAGNUS-REKL-1-070710-WW_MXF_Innboks.MP4
Magnus Carlsen

Magnus Carlsen har vært kjent i Norge helt siden han var et barn. Her fra en turnering i 2004, da Carlsen var 14 år gammel.

Foto: ANWAR MIRZA / REUTERS

- G-star har en strategi og filosofi rundt “unexpected combinations” (uventede kombinasjoner). I dette tilfellet er det en kombinasjon av glamour og intelligens - gjennom Liv Tyler og Magnus Carlsen, forklarer sponsoransvarlig for Carlsen, Espen Agdestein.

Det er heller ingen smågutt i internasjonal fotokunst-sammenheng som har tatt bildene.

Anerkjente Anton Cobijn har blant annet stått bak album-covrene til U2, Bryan Adams, Metallica, The Rolling Stones og R.E.M. Og nå altså Magnus Carlsen.

I en snau uke i februar var Carlsen på plass i Miami hvor fotoshooten ble gjort. En ny opplevelse for Carlsen.

- Han ble behandlet som stjerne. Et team på 25 mennesker sørget for at han hadde det bra til enhver tid og at bildene ble best mulig. Og Corbin likte looken til Magnus, forteller Agdestein.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

Betydelig beløp

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen under fotograferingen i Miami tidligere i år.

Foto: Anton Cobijn / G-Star

- Jeg vil ikke gå ut med hvor mye det dreier seg om, men det er et betydelig beløp. Dette er noe Magnus har gjort i stedet for å samle enda flere sponsorer. Dessuten liker han klærne godt, sier manager og pappa Henrik Carlsen, som ferierer på hytta i Sandefjord i steden for å følge sønnen i Berlin.

Han innrømmer at det kke er rent lite overraskende at sønnen har inntatt moteverdenen.

- Det som er interessant er at Magnus er så positiv til dette. Opp gjennom årene har det vært vanskelig nok å få han med i butikken for å prøve klær, sier pappa og manager Henrik Carlsen, før han legger til:

- Det kan godt være at det fortsatt er vanskelig å prøve å få Magnus med i butikken for å prøve klær.

Sjakk-Magnus

En fullsatt sal i Berlin tok imot Magnus Carlsen under en presselansering onsdag ettermiddag.

Foto: Kim Peder Rismyhr / NRK

I tilegg til å sikre Magnus Carlsen god økonomisk fortjeneste, satser teamet rundt sjakk-geniet på at dette skal spre hans navn som ild i tørt gress langt utenfor sjakkverdenens grenser.

- Vi har lenge merket enorm interesse rundt Carlsen fra hele verden, og det blir definitivt ikke noe mindre etter dette. Magnus har den siste tiden gjort portrett-intervuer med Time Magazine, Der Spiegel og Al Jazeera for å nevne noen.

- Og med denne avtalen dukker han snart opp i flere av de største internasjonale fashion-magasinene. Dette vil gjøre at han blir ytterligere internasjonalt kjent, sier sjakk-pappaen.

Video: Se portrett av Carlsen fra 2008

Video PORTR-CARLSEN-070710-WW_MXF_Innboks.MP4

Fryktet sportslig nedtur

Pappa Henrik innrømmer at han har vært usikker på hvordan modelljobben skulle påvirke sønnens sportslige prestasjoner.

- På kort sikt trodde jeg at det kunne gå utover sjakken fordi han har brukt en del krefter på dette. Men når jeg ser at det ikke gjør det, har jeg ikke noen bekymringer, sier han og sikter til turneringen i Romania som Magnus nylig vant suverent.

- Etter den seieren måtte jeg klype meg i armen og spørre meg hva han er laget av. Han har oppnådd mer enn jeg noen gang kunne drømt om, sier en imponert pappa.

Magnus Carlsen

Sjakklegenden Garry Kasparov (t.v.), Magnus Carlsen og pappa Henrik Carlsen fotografert tidligere i år.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Siste nytt

 • Riiber klar for Holmenkollen

  Jarl Magnus Riiber er konkurranseklar igjen etter å ha testet skulderen. Han blir dermed å se i Holmenkollen til helgen.

  Riiber sto over rennene i Lahti sist helg på grunn av planlagte tester. Skulderen hans har hoppet ut av ledd flere ganger, og en operasjon er aktuell etter sesongen.

  Kombinertherrene skal gå verdenscuprenn i Kollen både lørdag og søndag.

  – Vi gleder oss til å se Jarl på hjemmebane. Han har herjet voldsomt i vinter. Vi ligger fattige 34 poeng bak Østerrike i nasjonscupen. Det er noe vi ønsker å gjøre noe med i Kollen, sier kombinertløpernes sportssjef, Ivar Stuan.

  Riiber har for lengst sikret sammenlagtseieren i verdenscupen individuelt. Han kan nå altså bidra til at Norge vinner også nasjonscupen.

  På kvinnesiden kan Ida Marie Hagen sikre verdenscupkula på hjemmebane. Kvinnene skal ha én konkurranse i Holmenkollen. Dette er uttaket:

  Menn:

  Espen Andersen (Lommedalens), Espen Bjørnstad (Byaasen), Kasper Moen Flatla (Jardar), Jørgen Graabak (Byåsen), Jens Dahlseide Kvamme (Haslum), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Jarl Magnus Riiber (Heming), Andreas Skoglund (Molde og Omegn), Marius Solvik (Haslum), Jørgen Berget Storsveen (Elverum), Simen Tiller (Moelven).

  Kvinner:

  Ida Marie Hagen (Haslum), Gyda Westvold Hansen (Nansen), Mari Leinan Lund (Tolga), Marte Leinan Lund (Tolga), Hanna Midtsundstad (Våler), Mille Marie Hagen (Haslum), Nora Helene Evans (Fossum).

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Emmi Korhonen /Lehtikuva
 • Ruud tilbake på topp ti

  Casper Ruud klatrer to plasser på ATP-rankingen etter suksess på tennisbanen de siste ukene. Han er inne blant de ti beste for første gang siden november.

  Ruud står med 9.-plass på den ferske rankingen etter å ha tatt seg til nok en finale i ATP 500-turneringen i mexicanske Acapulco.

  Nordmannen tapte finalen for Alex de Minaur, men klatrer likevel forbi australieren på rankingen. De Minaur faller til 10.-plassen, mens Ruud passerer både ham og Stefanos Tsitsipas.

  Sist gang Ruud var inne blant topp ti i verden, var 6. november i fjor. Da var han ranket på 7.-plass, og i perioden siden har han ligget stabilt som nummer 11 på ATPs ranking.

  Ruuds beste ranking i karrieren er 2.-plassen fra høsten 2022.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • Stjernespekket felt i Tirreno-Adriatico

  Jonas Vingegaard og Richard Carapaz er blant tungvekterne som sammen med et sterkt Uno-X-lag begir seg ut på sjudagersrittet Tirreno-Adriatico i dag.

  Sammen med Vingegaard og Carapaz stiller også Grand Tour-vinnerne Jai Hindley, Tao Geoghegan Hart og Simon Yates til start.

  Uno-X har sendt Magnus Cort, Alexander Kristoff, Søren Wærenskjold, Andreas Leknessund, Odd Christian Eiking, Jonas Abrahamsen og Markus Hoelgaard til Italia.

  Rittet innledes med en individuell tempo mandag.

  Den sjette etappen regnes for å være den fremste kraftanstrengelsen i løpet av uken. To spurtetapper venter for Kristoff, Mark Cavendish, Jasper Philipsen, Caleb Ewan og resten av fartsspesialistene.

  (NTB)

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal