Hopp til innhold

Slik har du aldri sett Sjakk-Magnus!

Onsdag ettermiddag ble Magnus Carlsen presentert som modell for en internasjonal klesgigant. Sammen med skuespiller Liv Tyler!

Video Magnus Carlsen fronter klesmerke med Liv Taylor

Se video fra da Magnus Carlsen og Liv Taylor ble fotografert for klesgiganten.

- Jeg er ingen moteløve. I alle fall ikke før dette, sier Magnus Carlsen og smiler.

Med mange av verdens største motemagasiner til stede og foran et stort presseoppbud ble i dag nyheten sluppet løs i Berlin: Det norske sjakk-fenomenenet Magnus Carlsen skal fronte det internasjonale klesmerket G-Star - som modell!

Bildegalleri: Magnus debuterer som modell!

Bildegalleri: Magnus Carlsen før han ble modell

Hvordan gjør Carlsen seg som modell? Diskutér nederst i saken!

Sammen med Tayler

Og det er ikke hvem som helst verdenseneren deler blitzlyset med. Hollywood-stjernen Liv Tyler, kjent for blant annet å ha hatt en av hovedrollene Ringenes Herre-triologien, er sammen med Carlsen den andre modellen som ikler seg selskapets moter.

- Jeg synes dette er en veldig kul poster. Jeg synes jeg ser tøff ut, sier Carlsen til NRKs mann i Berlin, mens han står foran et gigantisk bilde av seg selv på veggen.

Carlsen pryder en gigantisk poster under et stort motearrangement i Berlin. Onsdagen bruker han i intervjuer med en rekke internasjonale motemagasiner.

- Jeg tror folk blir veldig overrasket over å se meg slik. Sikkert like overrasket som jeg ble da jeg ble plukket ut til dette, sier han.

Carlsen fronter sammen med Tyler årets høst og vinter-kolleksjonen. I avtalen inngår også en av verdens største motevisninger. Carlsen skal trolig gå på catwalken under New York Fashion Week.

På fotoshoot i Miami

Det var i forbindelse med sjakkturneringen Corus i Nederland i januar at en representant fra selskapet tok kontakt med manager og pappa Henrik Carlsen. Avtalen ble undertegnet 1. februar, men har etter ønske fra klesfabrikanten blitt holdt hemmelig fram til i dag.

Video: Se ny sjakkreklame med Carlsen

Video MAGNUS-REKL-1-070710-WW_MXF_Innboks.MP4
Magnus Carlsen

Magnus Carlsen har vært kjent i Norge helt siden han var et barn. Her fra en turnering i 2004, da Carlsen var 14 år gammel.

Foto: ANWAR MIRZA / REUTERS

- G-star har en strategi og filosofi rundt “unexpected combinations” (uventede kombinasjoner). I dette tilfellet er det en kombinasjon av glamour og intelligens - gjennom Liv Tyler og Magnus Carlsen, forklarer sponsoransvarlig for Carlsen, Espen Agdestein.

Det er heller ingen smågutt i internasjonal fotokunst-sammenheng som har tatt bildene.

Anerkjente Anton Cobijn har blant annet stått bak album-covrene til U2, Bryan Adams, Metallica, The Rolling Stones og R.E.M. Og nå altså Magnus Carlsen.

I en snau uke i februar var Carlsen på plass i Miami hvor fotoshooten ble gjort. En ny opplevelse for Carlsen.

- Han ble behandlet som stjerne. Et team på 25 mennesker sørget for at han hadde det bra til enhver tid og at bildene ble best mulig. Og Corbin likte looken til Magnus, forteller Agdestein.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

Betydelig beløp

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen under fotograferingen i Miami tidligere i år.

Foto: Anton Cobijn / G-Star

- Jeg vil ikke gå ut med hvor mye det dreier seg om, men det er et betydelig beløp. Dette er noe Magnus har gjort i stedet for å samle enda flere sponsorer. Dessuten liker han klærne godt, sier manager og pappa Henrik Carlsen, som ferierer på hytta i Sandefjord i steden for å følge sønnen i Berlin.

Han innrømmer at det kke er rent lite overraskende at sønnen har inntatt moteverdenen.

- Det som er interessant er at Magnus er så positiv til dette. Opp gjennom årene har det vært vanskelig nok å få han med i butikken for å prøve klær, sier pappa og manager Henrik Carlsen, før han legger til:

- Det kan godt være at det fortsatt er vanskelig å prøve å få Magnus med i butikken for å prøve klær.

Sjakk-Magnus

En fullsatt sal i Berlin tok imot Magnus Carlsen under en presselansering onsdag ettermiddag.

Foto: Kim Peder Rismyhr / NRK

I tilegg til å sikre Magnus Carlsen god økonomisk fortjeneste, satser teamet rundt sjakk-geniet på at dette skal spre hans navn som ild i tørt gress langt utenfor sjakkverdenens grenser.

- Vi har lenge merket enorm interesse rundt Carlsen fra hele verden, og det blir definitivt ikke noe mindre etter dette. Magnus har den siste tiden gjort portrett-intervuer med Time Magazine, Der Spiegel og Al Jazeera for å nevne noen.

- Og med denne avtalen dukker han snart opp i flere av de største internasjonale fashion-magasinene. Dette vil gjøre at han blir ytterligere internasjonalt kjent, sier sjakk-pappaen.

Video: Se portrett av Carlsen fra 2008

Video PORTR-CARLSEN-070710-WW_MXF_Innboks.MP4

Fryktet sportslig nedtur

Pappa Henrik innrømmer at han har vært usikker på hvordan modelljobben skulle påvirke sønnens sportslige prestasjoner.

- På kort sikt trodde jeg at det kunne gå utover sjakken fordi han har brukt en del krefter på dette. Men når jeg ser at det ikke gjør det, har jeg ikke noen bekymringer, sier han og sikter til turneringen i Romania som Magnus nylig vant suverent.

- Etter den seieren måtte jeg klype meg i armen og spørre meg hva han er laget av. Han har oppnådd mer enn jeg noen gang kunne drømt om, sier en imponert pappa.

Magnus Carlsen

Sjakklegenden Garry Kasparov (t.v.), Magnus Carlsen og pappa Henrik Carlsen fotografert tidligere i år.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Siste nytt

 • Grøvdal dropper Monaco-start

  Karoline Bjerkeli Grøvdal kommer likevel ikke til start på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Monaco onsdag.

  Det bekrefter friidrettsprofilens trener Knut Jæger Hansen i en melding til VG mandag.

  – Kutter Monaco og fokuserer på EM, skriver han til avisen.

  Grøvdal er kvalifisert for både 1500 meter, 5000 meter og 10.000 meter under EM i München senere denne måneden. Det skal foreløpig ikke være tatt noen endelig beslutning om hvilke distanser friidrettsprofilen skal løpe.

  Grøvdal
  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 • Alexis Sanchez ferdig i Inter

  Den chilenske fotballstjernen Alexis Sánchez kan gå gratis til en ny klubb etter at Inter mandag terminerte kontrakten hans.

  I en uttalelse opplyser Serie A-klubben at den har forhandlet fram en enighet med Sanchez om at han forlater klubben. Det åpner for at chileneren kan signere for franske Marseille.

  Ifølge italienske medier har Inter gått med på å betale Sanchez fem millioner euro for å terminere avtalen. Til gjengjeld slipper Inter utgiftsposten lønnen til Sanchez har utgjort. Spissen skal være blant de best betalte i Milano-klubben.

  33-åringen, som signerte for Inter i 2019, etablerte seg aldri i startoppstillingen. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP
 • Nora Mørk kåret til verdens beste

  Nettstedet Handball Planet har kåret Nora Mørk til verdens beste kvinnelige håndballspiller.

  Det er andre gang Mørk vinner prisen.

  31-åringen vant med 22 stemmer foran Henny Reistad (19) og Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale (17), ifølge TV 2.

  Nathalie Hagman og Katrine Lunde fikk 14 stemmer i kåringen.

  Håndball kvinner, Champions League semifinale Metz - Vipers Kristiansand (27-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste