Hopp til innhold

Carlsen vant storturnering etter kanonspill: – Skulle gjerne spilt igjen snart

Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i siste runde av Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Dermed vant han turneringen for sjuende gang.

Carlsen.

NY TRIUMF: Magnus Carlsen vant Wijk aan Zee-turneringen for sjuende gang.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det var en ren duell om turneringsseieren da den norske verdensmesteren møtte hjemmefavoritt Giri søndag. Carlsen ledet turneringen et halvt poeng foran Giri, og med remis var saken klar.

Magnus Carlsen er den første med sju seirer i storturneringen i Nederland. I fjor slo han Giri i omspill om seieren.

– Det føles godt, men jeg håper å forbedre den rekorden, sa Carlsen i et intervju med arrangøren vist på TV 2.

Meget solid form

Underveis i den nederlandske storturneringen, har nordmannen igjen vist gammel klasse. Under VM i sjakk i november, uttalte Carlsen at hans største forbilde var han selv for fire år siden. Med det mente han enkelt og greit at han ikke har spilt på like høyt nivå den siste tiden.

Under VM i lynsjakk i romjulen var Carlsen fullstendig overlegen. Da begynte ekspertene å snakke om at han var på vei tilbake. I turneringen i Nederland har han flere ganger klart å gjøre det han var kjent for tidligere: Han vant partier som så ut til å være umulige å vinne. Få klarer å beskrive hvordan han gjør det, han bare gjør det umulige mulig.

– Jeg innledet turneringen litt tregt, men utfallet ble veldig bra. Generelt har jeg spilt på et stabilt høyt nivå, ikke glitrende men godt, sier Carlsen selv i intervjuet på TV 2.

Han innledet turneringen med fire remis på rad, men så vant han fem av de ni siste partiene og spilte remis i de øvrige.

Han er nå ubeseiret i 41 strake partier.

– Skulle gjerne spilt igjen snart

Giri gjorde et forsøk på å utfordre Carlsen og jage seier, men verdensmesteren følte seg ikke truet.

– Det virket litt desperat. Jeg visste at jeg hadde en trygg stilling, sa han.

Han fikk spørsmål om han var nervøs før det avgjørende partiet.

– Hvis man ikke er nervøs foran et slikt parti så er man ikke menneskelig. Jeg var litt nervøs, men det ga seg da partiet startet, sa Carlsen, som ikke blir å se i turneringer på en stund.

– Det blir en stund til jeg spiller igjen, dessverre. Jeg skulle gjerne spille igjen snart, men det er ingen passende turneringer med det første. Det neste blir nok i slutten av april, sa han.

Giri måtte ta til takke med 2.-plassen.

– Den var nesten klar før dagens parti, så jeg ønsket mer. Folk er grådige og vil gjerne ha mer, og jeg er ikke fremmed for det. Jeg trodde jeg hadde noe på gang, men jeg feilregnet litt, sa Giri.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal