– Viktig å vise ham at jeg kan spille ham ut

Magnus Carlsen knuste Viswanthan Anand i generalprøven foran VM-kampene i november.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen slo Viswanthan Anand i siste møte før de skal gjøre opp om VM-tittelen i november

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Jeg tror denne seieren var viktig, fordi jeg minnet ham på at jeg kan spille ham ut en gang i blant, sa Magnus Carlsen etter seieren over den regjerende verdensmesteren Anand i Moskva tirsdag.

Nordmannen brukte bare 29 trekk og rundt to timer på å vinne kampen.

Møtet var det siste før de to skal gjøre opp om VM-tittelen i India i november.

– Jeg valgte en strategi han ikke har møtt på lenge. Jeg håpet at han ikke var forberedt, sa Carlsen rett etter at kampen var slutt tirsdag ettermiddag.

De deltar i turneringen Tal Memorial i Moskva. Ingen av dem har levert det stor spillet hittil, og Carlsen vant bare én av sine fire første kamper.

Men seieren over verdensmesteren kan være svært viktig.

– Det var viktig å vise ham i dag at jeg er i stand til å slå ham – ikke minst fordi det har vært mange remis (uavgjort) oss imellom i de siste kampene, sa Carlsen.

– Men jeg går ikke rundt og tror at han har en så dårlig dag hele tiden. Jeg må forberede meg på det verste i VM, la han til.

– Nå vet han at han hele tiden må spille på sitt beste, og ikke gi alt fra seg som i dag.

– Får det neppe så enkelt neste gang

Carlsens manager Espen Agdestein var meget fornøyd etter kampen.

– Det var en overbevisende seier av Magnus, men samtidig var et svakt parti av Anand, sier Carlsens manager Espen Agdestein til NRK.no.

– Han får det neppe like enkelt i det neste oppgjøret, men det er viktig for Carlsen å ta denne seieren og få en god følelse. Nå stiller han på startstreken i VM med god energi, sier Agdestein.

– Hvor viktig er det å vinne generalprøven?

– Vi skal ikke legge for mye i denne seieren. Anand vil nok heve nivået på spillet sitt, for i dag hadde Carlsen full kontroll, sier Agdestein.

– Carlsen spilte raskt og sikkert, og det var en viktig seier med tanke på turneringen han spiller i nå, sier Agdestein.

Siste nytt

 • Hoelgaard briljerte på sisteetappen

  Markus Hoelgaard vant sin første etappeseier i et UCI-ritt noen gang da han vant sisteetappen i Artic Race of Norway søndag. Kasakhstanske Aleksej Lutsenko vant rittet sammenlagt, ett fattig sekund foran Warren Barguil.

  Arctic Race of Norway 2019: 4. Etappe: Lødingen - Narvik (165,5 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Første hjemmeseier siden april

  Danske Kasper Junker åpnet målkontoen for Stabæk da laget vant på Nadderud for første gang siden 28. april. Kristiansund ble beseiret 2–0. Junker satte inn Stabæks 1-0-mål etter 15 minutter.

  Emil Bohinen punkterte oppgjøret ti minutter før slutt.

  Eliteserien fotball 2019: Stabæk-Kristiansund
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Sheffield United senket Palace

  Nyopprykkede Sheffield United har fått en god start på Premier League-sesongen. Søndag slo de Crystal Palace 1–0 på hjemmebane, og dermed står de med fire poeng på de to første kampene.

  John Lundstram ble matchvinner med sin skåring etter 47 minutter.

  Lundstram
  Foto: Tim Goode / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal