NRK Meny
Normal

– Viktig å vise ham at jeg kan spille ham ut

Magnus Carlsen knuste Viswanthan Anand i generalprøven foran VM-kampene i november.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen slo Viswanthan Anand i siste møte før de skal gjøre opp om VM-tittelen i november

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Jeg tror denne seieren var viktig, fordi jeg minnet ham på at jeg kan spille ham ut en gang i blant, sa Magnus Carlsen etter seieren over den regjerende verdensmesteren Anand i Moskva tirsdag.

Nordmannen brukte bare 29 trekk og rundt to timer på å vinne kampen.

Møtet var det siste før de to skal gjøre opp om VM-tittelen i India i november.

– Jeg valgte en strategi han ikke har møtt på lenge. Jeg håpet at han ikke var forberedt, sa Carlsen rett etter at kampen var slutt tirsdag ettermiddag.

De deltar i turneringen Tal Memorial i Moskva. Ingen av dem har levert det stor spillet hittil, og Carlsen vant bare én av sine fire første kamper.

Men seieren over verdensmesteren kan være svært viktig.

– Det var viktig å vise ham i dag at jeg er i stand til å slå ham – ikke minst fordi det har vært mange remis (uavgjort) oss imellom i de siste kampene, sa Carlsen.

– Men jeg går ikke rundt og tror at han har en så dårlig dag hele tiden. Jeg må forberede meg på det verste i VM, la han til.

– Nå vet han at han hele tiden må spille på sitt beste, og ikke gi alt fra seg som i dag.

– Får det neppe så enkelt neste gang

Carlsens manager Espen Agdestein var meget fornøyd etter kampen.

– Det var en overbevisende seier av Magnus, men samtidig var et svakt parti av Anand, sier Carlsens manager Espen Agdestein til NRK.no.

– Han får det neppe like enkelt i det neste oppgjøret, men det er viktig for Carlsen å ta denne seieren og få en god følelse. Nå stiller han på startstreken i VM med god energi, sier Agdestein.

– Hvor viktig er det å vinne generalprøven?

– Vi skal ikke legge for mye i denne seieren. Anand vil nok heve nivået på spillet sitt, for i dag hadde Carlsen full kontroll, sier Agdestein.

– Carlsen spilte raskt og sikkert, og det var en viktig seier med tanke på turneringen han spiller i nå, sier Agdestein.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM