Hopp til innhold

Carlsen slet med selvtilliten - tilbake i storform

Magnus Carlsen spilte søndag remis mot Ding Liren og tok seieren i turneringen i Nederland. – Nå er han favoritt uansett hvem ham møter i VM, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae

Carlsen

VERDENS BESTE: Magnus Carlsen leder med nesten 50 ratingpoeng til nestemann på lista.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Etter 99 trekk var partiet mot kinesiske Liren over. Nordmannen lå godt an hele veien, men klarte ikke å matte sin kinesiske motstander. Med det hadde Carlsen sikret seg en delt seier turneringen.

Fabiano Caruana var den som kunne delt seiere med Carlsen, men italieneren tapte for russiske Jevgenij Tomasjevskij. Dermed tok Carlsen sin 26. turneringsseier.

Carlsen slet med dårlig selvtillit etter sommeren i fjor, men ser nå ut til å være tilbake i storslag.

– Suveren ener

NRKs sjakkekspert Torstein Bae er imponert over Carlsens spill i Nederland. Han mener rivalene nå må innse at Carlsens lille nedtur er over for godt.

– Det var nok mange som hadde håpet at han skulle fortsette å ramle litt tilbake, men nå ser de at han er tilbake som suveren ener. Han er tilbake til der han har vært, sier Bae.

Den internasjonale mesteren i sjakk mener Carlsen stadig utvikler seg som sjakkspiller, og at problemene i 2015 gikk på det mentale.

– Det er ikke ferdighetene det har gått på. Han ble nok rystet i grunnvollene av den episoden i Stavanger, da han tapte på tid, og det gjorde at han mistet selvtillit. Men han har reist seg, og dette er virkelig et toppresultat, sier Bae.

– Favoritt i VM

I løpet av turneringen i Nederland gikk Carlsen opp 6,6 ratingoeng til 2850,6 poeng. Nestemann på lista, Vladimir Kramnik, ligger nesten 50 poeng bak.

Bae er klar på én ting.

– Nå vil han være favoritt uansett hvem han møter i VM i år.

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Skotsk fotball setter begrensninger for hodestøt

  Profesjonelle fotballspillere i Skottland har fått et forbud mot å heade ballen på trening dagen før og dagen etter kamp. I tillegg har klubber fått beskjed om å begrense øvelser i øktene som involverer hodestøt. Det skriver BBC.

  De nye retningslinjene kommer etter at Glasgow universitet publiserte sin undersøkelse som viste at tidligere fotballspillere har en tre og en halv større sjanse for å dø av hjernesykdom. Ekspertene mener det har en sammenheng med heading.

  Champions League - Group F - Real Madrid v Celtic
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Skandalescener i tyrkisk fotball: Ble angrepet med hjørneflagg

  Et brennhett derby mellom Göztepe og Altay i den tyrkiske andredivisjonen i fotball søndag, ble stoppet etter bare 20 minutter.

  Det skjedde etter at fyrverkeri ble skutt mot den ene langsiden, og en supporter skal ha fått brannskader som følge av det.

  En annen supporter hadde lyktes i å ta seg inn på banen, for å deretter gå løs mot Altays keeper Evrim Özenç med et hjørneflagg. Video fra kampen viser at han ble slått i hodet.

  Både supporteren og keeper Özenç fikk umiddelbart hjelp av helsepersonell, før de ble ført fra stadion i ambulanse.

  – Det er flaut. Jeg kan ikke si noe annet, sier Altays klubbpresident om scenene, ifølge Sabah.

  Kampen ble avbrutt, og vil spilles fra 20 minutter på et seinere tidspunkt.

  Göztepe og Altay. Keeper angrepet med hjørneflagg
  Foto: Skjermdump @gchahal / Twitter
 • Neuer om fornyet håp: – Lettelse

  Tyskland-kaptein Manuel Neuer omtaler det som en lettelse at laget fortsatt har mulighet til å avansere til cupspillet i fotball-VM.

  Premissene foran siste runde i puljespillet er klare. Tyskland er avhengig av seier over Costa Rica, samt at Japan ikke slår Spania.

  – Det viktigste er at vi fortsatt er i live. Vi har kun innflytelse på å ta tre poeng mot Costa Rica, sa Neuer, ifølge Ritzau.

  Spania leder gruppen foran siste runde. Om Tyskland slår Costa Rica holder det med uavgjort mot Japan for å ta gruppeseieren.

  WCup Spain Germany Soccer
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste