NRK Meny
Normal

Carlsen offisielt nummer 2

Nå er det også offisielt. Magnus Carlsen er nest best i verden!

Magnus carlsen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det internasjonale sjakkforbundet FIDE har offentliggjort sin kvartalsvise verdensranking. Magnus Carlsen er dermed offisielt verdens nest beste sjakkspiller!

Carlsen er klokket inn til 2801 i rating, og andreplassen på lista er ny rekord for 19-åringen fra Lommedalen.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Topalov best

Bulgareren Veselin Topalov er fortsatt verdens høyest rangerte spiller, 9 poeng foran Carlsen. EM er ikke med i denne beregningen, så avstanden mellom de to er egentlig bare 4 poeng, etter som Topalov spilte en svak turnering i Serbia.

Regjerende verdensmester Viswanathan Anand fra India er på tredjeplass på lista med 2788 poeng.

Den offisielle verdensrankingen

Judit Polgar

Judit Polgar

Foto: PETER SCHNEIDER / AP

Både Anand og Carlsen er med i superturneringen Tal Memorial som starter til helgen og begge vil nok gjøre sitt for å gå forbi Topalov.

Dronningen holder stand

Judit Polgar fra Ungarn er verdens beste kvinnelige spiller. Hun leder med nær 80 poeng på andreplassen, som er Humpy Koneru fra India.

Den offisielle verdensrankingen for kvinner

Polgar har nå toppet kvinnelisten 38 ganger, og med så stort forsprang på resten, så vil hun nok forbli dronningen av sjakk også en stund fremmover.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal