Magnus Carlsen og Fabiano Caruana
Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Carlsen i Zürich Chess Challenge

Oppsummert

 • Magnus Carlsen vant lynsjakkturneringen som innleder Zürich Chess Challenge.
 • I hovedrunden med klassisk betenkningstid vant Carlsen mot Boris Gelfand, Hikaru Nakamura og Fabiano Caruana.
 • Carlsen spilte remis mot Levon Aronian og Vishy Anand i hovedrunden.
 • Carlsen leder turneringen som avsluttes med hurtigsjakk i dag.
 • Sikret turneringsseier med rask remis

  Magnus Carlsen spilte en rask og solid remis mot Vishy Anand i siste runde. Nordmannen sikret seg dermed seier i Zurich Chess Challenge. Carlsen hadde ingen god dag med brikkene under den avsluttende delen der spillerne spilte hurtigsjakk. Nordmannen kapret kun to av fem mulige poeng, men det holdt til sammenlagtseier da verdenstoer Levon Aronian snublet i sitt forsøk på å ta igjen Carlsen. Dermed har nordmannen fått en fantastisk start på 2014 ved å vinne den første turneringen han stiller opp i som regjerende verdensmester.

 • Kan sikre turneringsseier med remis mot Anand

  Levon Aronian feilet mot Hikaru Nakamura i fjerde runde av hurtigsjakken. Det er gode nyheter for Magnus Carlsen som nå fortsatt har ett poeng ned til rivalen fra Armenia. Med minimum remis mot VM-motstander Vishy Anand vil nordmannen vinne Zurich Chess Challenge.

 • Tap mot Caruana

  Magnus Carlsen havnet tidlig i trøbbel mot Fabiano Caruana. Nordmannen slet gjennom store deler av midtspillet og sluttspillet og spilte i kraftig tidsnød et avgjørende feiltrekk som Caruana utnyttet. Nå blir det utrolig spennende før siste runde. Da møter Carlsen Vishy Anand med de hvite brikkene.

Chat med Askild Bryn

NRK.nos sjakkekspert Askild Bryn følger turneringen og chatter underveis i partiene!

  Siste nytt

  • Suveren norsk kombinertsiger

   Det norske laget gjorde det bra i hoppbakken og var åleine i tet frå start til mål i langrennet i Oberstdorf. Espen Bjørnstad, Jens Luraas Oftebro, Jørgen Graabak og Jarl Magnus Riiber gjekk kontrollert inn til ein klar siger framfor Tyskland (+1.34) og Japan (+2.50). Rennet er prøve-VM før neste års ski-VM i Oberstdorf.

   Austerrike sin veteran, Bernhard Gruber, fekk det spesielt hardt, og det som kan ha vore sjukdom hos Gruber øydela konkurransen for Austerrike.

   Riiber og Graabak
   Foto: BARBARA GINDL
  • Lundby på 5. plass

   Østerrikske Chiara Hoelzl vant hoppkonkurransen i Romania lørdag. Maren Lundby endte på 5. plass og Silje Opseth på 6. plass. Dette er Opseths beste verdenscup-plassering i karrieren.

   Maren Lundby
   Foto: Tore Meek / NTB scanpix
  • Frankrike vann - Noreg skuffa

   Frankrike var favorittar og vann skiskyttarane sin parstafett med Emilien Jaquelin og Anais Bescond på startstrek. Noreg stilte med Vetle Sjåstad Christiansen og Karoline Knotten, og hang lenge med. Men med dårleg skyting på siste etappe og litt for låg fart i sporet vart det 10.-plass på Noreg i eit tett renn.

   Estland overraska alle med å skyte bra og slå Austerrike i spurten om andreplassen. Tyskland, Russland og Italia skuffa og kom alle bak Noreg.

   zNbn9ujkY5U
   Foto: Berit Roald / Berit Roald

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal