NRK Meny
Normal

Carlsen endrer opplegget: – Han har litt lite energi

SOTSJI (NRK): Magnus Carlsen var kun tilskuer på basketbanen i Sotsji på hviledagen. Det mest slitsomme han dristet seg til var litt bordtennis.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen droppet idrett på hviledagen - med unntak av litt uformell bordtennis.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Magnus Carlsen

Tidligere hviledager har Magnus Carlsen spilt basket på hotellets bane. Klikk på bildet for større versjon.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Verdensmesteren virket sliten og trøtt på starten av tirsdagens parti, og var daff på pressekonferansen etterpå - noe som fikk ekspertene til å frykte at noe er galt med ham.

På onsdagens hviledag var 23-åringen tilbake i godt humør. Men opplegget var endret.

Bæringen har spilt basket eller fotball i timesvis på alle hviledagene i Sotsji, men på onsdag foregikk idretten på hotellet uten sjakkstjernen til stede.

I stedet spilte Carlsen en liten runde bordtennis og gikk en tur.

Magnus Carlsen

'Idrettsnekt' til tross - Magnus Carlsen ga alt i bordtennis på hviledagen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Litt lite energi igjen

– I begynnelsen har han så mye energi, spenning og nervøsitet i kroppen at han liker å trene ganske hardt for å løsne opp i det. Nå er vi inne i den siste tredjedelen av matchen. Da begynner det å bli litt lite energi igjen, forklarer manager Espen Agdestein.

Carlsen greide ikke helt holde seg unna basketballbanen, og kom luskende ut i joggebukse for å se på noen av de norske og internasjonale journalistene spille.

Carlsen slengte kommentarer som vanlig, men måtte holde seg fra å delta selv. Det ble med noen skudd alene etter de andre var ferdige å spille.

– Er han syk?

– Han hadde en dårlig dag i går. Han følte seg fysisk uvel, uten at det er noe mer enn det. Det gikk bedre utover partiet, og i går kveld og i dag synes jeg han virker bra, sier Espen Agdestein.

Magnus Carlsen virket en smule sliten i starten av tirsdagens VM-parti i sjakk.

VIDEO: Magnus Carlsen så helt utmattet ut i starten av tirsdagens parti.

Styrkeprøve selv for Carlsen

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen ser på basket på lavt nivå fra sidelinjen.

Foto: Helge Tvedten / NRK

Manageren påpeker hvor mye krefter man bruker på å sitte i timesvis og konsentrere seg, vel vitende om at VM-drømmen kan briste om man mister fokus i bare et lite sekund.

– Magnus er heldigvis veldig, veldig godt trent fra før VM, så da er det lettere å håndtere omstendigheter som ikke alltid er like greie. Men selv for ham er en VM-match ekstremt anstrengende og slitsomt, sier Agdestein.

Stillingen i VM-kampen er 4,5-3,5 til Carlsen. Nordmannen spiller med hvite brikker på torsdag. Fire partier gjenstår.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix
 • Weng spår OL-gull til Kalla

  Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea. Det skriver Aftonbladet.

  Charlotte Kalla
  Foto: SKJERMDUMP NRK
 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal