NRK Meny
Normal

Carlsen endrer opplegget

CHENNAI (NRK.no): Magnus Carlsen skulle egentlig ut til et resort langs kysten på alle hviledagene i sjakk-VM. Allerede første hviledag blir planen endret.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen har spilt to korte partier, og mener han ikke er spesielt sliten eller lei av omgivelsene. Derfor trenger han ikke reise ut av sentrum på hviledagen.

Foto: BABU / Reuters

– Vi hadde egentlig tenkt til å reise til Fishermans Cove en time utenfor her, det vil han nok ikke, bekrefter manager Espen Agdestein overfor NRK.no.

I stedet blir den norske 22-åringen på hotellet. Der skal han se fotball, spise, slappe av og forberede seg til neste parti.

– Han føler seg komfortabel og trenger ikke noen avveksling ennå. Han er utvilt og i god form, og har ikke lyst til å sitte mer i bil enn nødvendig, sier Agdestein.

Kanskje får Carlsen også muligheten til å møte sin gamle samarbeidspartner Garry Kasparov, som kommer til Chennai mandag ettermiddag.

Fisherman's Cove

Magnus Carlsen skulle egentlig hit, til et luksusresort på Bengalkysten, på alle hviledagene. Men på mandag blir han i Chennai sentrum.

Mener det kommer lange partier senere

«Sjakkens Mozart» tok på mange måter tilbake initiativet ved å overrumple Anand i åpningen søndag, men også dette partiet endte tidlig.

Begge kampene har vært over i løpet av et par timer.

Det er langt fra planen som Carlsen skisserte på forhånd: å slite ut inderen med timelange oppgjør.

– Taktikken var jo egentlig å spille lange partier. Hva tenker du da om at kampene har blitt så korte at Magnus ikke er sliten?

– Det har ikke blitt så lange partier foreløpig. Partiene får litt sin egen rytme, og det er vanskelig å forutse. Det blir tidsnok lange partier, det er helt sikkert, sier Agdestein.

– Ikke avhengig av lange partier

– Viser det en svakhet hos Magnus at det har blitt to korte partier?

– I dag var det greit. I det første partiet ønsket han nok å presse med hvit, men det er forståelig at han ikke spiller på sitt aller beste i sin første VM-kamp. Men Magnus er ikke avhengig av å slite ut Anand og ha lange partier. Han er god nok hvis han spiller som vanlig, sier manageren.

– Det er et godt tegn at han er rolig og avslappet, avslutter Agdestein.

Siste nytt

 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo