NRK Meny
Normal

Cancellaras rutine sikret Flandern-seier

Fabian Cancellara spurtet best og vant sin tredje seier i sykkelrittet Flandern rundt. Alexander Kristoff ble nummer fem.

Fabian Cancellara

Rutinerte Fabian Cancellara gjorde alt rett i spurten og vant Flandern rundt

Foto: THIERRY ROGE / Afp

En firemannsgruppe rykket fra resten noen kilometer før mål. Da 250 meter gjensto, rykket sveitseren og var ikke truet på de siste meterne.

Cancellara ble dermed den sjette rytteren som har vunnet denne klassikeren tre ganger.

Alexander Kristoff gjorde et sterkt forsøk på å kjøre seg opp i tetgruppa, men klarte det ikke. Men han var likevel best i spurten blant forfølgerne, og ble nummer fem – en plass dårligere enn i fjor. Han kom i mål 20 sekunder etter Fabian Canellara.

– Jeg føler jeg gjorde det bedre enn i fjor, selv om det ble en plass dårligere. For i år kjørte jeg offensivt og prøvde å angripe, sa Kristioff til NRK.

– Jeg tror jeg kan vinne dette også en gang. Men først må jeg bli sterk nok til å følge når de beste stikker, sier Kristoff.

Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke og Stijn Vandenberg, alle fra Belgia, havnet på plassene bak Cancellara.

Rittet ble ellers preget av ulykken like etter start da en eldre kvinne ble påkjørt fordi hun prøvde å krysse veien foran feltet.

Hun ble fraktet til sykehuset med alvorlige skader. Også syklisten som kjørte på henne, Johan Vansummeren, måtte til sykehus, melder nyhetsbyrået Belga.

Også seinere i rittet var det flere omfattende fall i feltet.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 22, Thor Hushovd 90 og Gabriel Rasch brøt.

Siste nytt

 • Alonso snart ferdig

  Fernando Alonso gir seg som Formel 1-fører etter denne sesongen. Spanjolen debuterte i 2001 og vant begge verdensmesterskapene (2005 og 2006) da han satt ved rattet i en Renault. Alonso er nå 37 år.

  Fernando Alonso
  Foto: Luca Bruno / Ap
 • Slutter på landslaget

  Mario Mandzukic har spilt sin siste fotballandskamp for Kroatia. VM ble hans farvel. Han meddelte nyheten via Instagram tirsdag. – Det er aldri et passende tidspunkt for å si farvel, skrev 32-åringen.

  Mario Mandzukic
  Foto: YURI CORTEZ / AFP
 • Ekdal til Serie A

  Svenske Albin Ekdals nye klubb blir Sampdoria i Serie A. 29-åringen spilte på sentral midtbaneplass for Sverige under sommerens VM-sluttspill i fotball i Russland. Ekdal har spilt for tyske Hamburg siden 2015.

  Russia Soccer WCup Sweden Switzerland
  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag