Cancellaras rutine sikret Flandern-seier

Fabian Cancellara spurtet best og vant sin tredje seier i sykkelrittet Flandern rundt. Alexander Kristoff ble nummer fem.

Fabian Cancellara

Rutinerte Fabian Cancellara gjorde alt rett i spurten og vant Flandern rundt

Foto: THIERRY ROGE / Afp

En firemannsgruppe rykket fra resten noen kilometer før mål. Da 250 meter gjensto, rykket sveitseren og var ikke truet på de siste meterne.

Cancellara ble dermed den sjette rytteren som har vunnet denne klassikeren tre ganger.

Alexander Kristoff gjorde et sterkt forsøk på å kjøre seg opp i tetgruppa, men klarte det ikke. Men han var likevel best i spurten blant forfølgerne, og ble nummer fem – en plass dårligere enn i fjor. Han kom i mål 20 sekunder etter Fabian Canellara.

– Jeg føler jeg gjorde det bedre enn i fjor, selv om det ble en plass dårligere. For i år kjørte jeg offensivt og prøvde å angripe, sa Kristioff til NRK.

– Jeg tror jeg kan vinne dette også en gang. Men først må jeg bli sterk nok til å følge når de beste stikker, sier Kristoff.

Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke og Stijn Vandenberg, alle fra Belgia, havnet på plassene bak Cancellara.

Rittet ble ellers preget av ulykken like etter start da en eldre kvinne ble påkjørt fordi hun prøvde å krysse veien foran feltet.

Hun ble fraktet til sykehuset med alvorlige skader. Også syklisten som kjørte på henne, Johan Vansummeren, måtte til sykehus, melder nyhetsbyrået Belga.

Også seinere i rittet var det flere omfattende fall i feltet.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 22, Thor Hushovd 90 og Gabriel Rasch brøt.

Siste nytt

 • Frankrike banka Island

  Frankrike slo Island 4-0 heime i Paris i kveld. Samuel Umtiti scora i første omgang, og Olivier Giroud, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann etter pause.

  Girezmanns scoring var Frankrikes landslagsmål nummer 1500 i historia.

  Antoine Griezmann
  Foto: Michel Euler / AP
 • England snudde og vann stort

  Etter å ha kome under tidleg, slo England Makedonia 5-1 borte, og har dermed scora ti mål på sine to første EM-kvalik-kampar.

  Ross Barkley assisterte eitt og scora to mål. Michael Keane scora det første, Harry Kane og Raheem Sterling dei to siste.

  Ross Barkley
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal