Hindres av fotballovergang?

Overgangen fra Tottenham til Arsenal kan by på problemer når tidligere landslagsstjerne vil bli borgermester i London.

Sol Campbell

VIL BLI BORGERMESTER: Sol Campbell stiller som kandidat for de konservative i London.

Foto: Paulo Duarte / Ap

– Jeg ser folk som har rotet det til i politikken i løpet av fem, ti eller 15 år, og jeg tenker at «Dere burde jo være profesjonelle.» De har gått på Oxbridge (samleomgrep for universitetene Oxford og Cambridge) og brukt tusenvis på utdanningen sin, men de har rotet det ordentlig til, sier Sol Campbell (40) til den engelske tabloidavisen The Sun.

Søndag annonserte den tidligere Arsenal- og England-midtstopperen at han vil stille som borgermesterkandidat for de konservative i London, når eksentriske Boris Johnson går av i 2016.

– Selv har jeg arbeiderklassebakgrunn. Det var ikke lett for meg i det hele tatt, men jeg jobbet hardt. Og nå handler det om å gi noe tilbake, forklarer den tidligere fotballspilleren.

– Jeg er med for å vinne, sier han bestemt overfor tabloidavisen.

«Kjendiskandidat»

I London har det vært spekulert i om de konservative vil være avhengige av en kjendiskandidat for å ha noen mulighet til å vinne valget i London. Og 4. juli vil Sol Campbell stille til debatt mot de andre partikandidatene - som har politisk bakgrunn - fra de konservative.

– Jeg kan bringe noe nytt til bordet. Dette er en helt ny vei for meg, men det er samtidig noe jeg følte jeg måtte gjøre, forklarer den tidligere landslagsstopperen.

Ifølge The Telegraph begynte imidlertid Campbell å interessere seg for politikk for noen år siden, da Labour ville innføre skatt på villaen hans.

– Dette er galskap. Jeg forstår det ikke. Alt jeg kan gjøre er å be om at det ikke skjer. De har gått for langt. Helvetes mange mennesker er bekymret for det. Jeg tror jeg må vurdere å jobbe for Tory (de konservative). Dette må stoppes ved fødselen, sa Campbell.

Problemer med Spurs-fansen

I 2001 gikk midtstoppertalentet Sol Campbell gratis fra Nord-London-klubben Tottenham til nabo og erkefiende Arsenal. Det satte sinnene til mange Spurs-fans i kok.

I resten av karrieren måtte han tåle mye mishagsytringer fra sinte Tottenham-supportere. Campbell håper imidlertid at feiden kan være glemt nå, og mener at han har blitt herdet for politikken på fotballbanen.

– Jeg vil forandre London for alle. Om vi fortsetter å tenke på fotball får vi ikke gjort noe. Dette handler om folks liv.

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal