Hopp til innhold

Bullen «blacket ut» etter hodesmell – måtte avbryte NRK-intervju etter EM-sølv

Grace Bullen (26) tok EM-sølv i 62-kilosklassen etter en dramatisk finale hvor det norske håpet fikk flere kraftige hodesmeller. Etter kampen måtte hun avbryte intervjuet med NRK.

Bullen legesjekk

LEGESJEKK: Her undersøkes Grace Bullen av legene etter finaletapet i EM. Den norske bryteren fikk en smell i hodet underveis i kampen.

Foto: Kim Peder Rismyhr

– Jeg har litt blanda følelser egentlig. Litt fordi at jeg merker jeg har slått hodet litt, og fordi jeg har tapt en finale. Noe jeg helst skulle unngått med alle mine krefter, men kroppen var ikke helt i spill på slutten der. Jeg var ikke helt der jeg ønsker å være, og det endte med sølvmedalje, dessverre, sier en skuffet Grace Bullen til NRK.

Det norske EM-håpet fikk et par kraftige smeller i hodet underveis i finalen mot Jirina Kolijadenko, og ba dommeren om å få en pause fra kampen i siste periode.

Flere leger kom strømmende til for å undersøke en smått fortumlet Bullen, men noen pause fikk hun ikke.

– Dessverre hørte ikke dommeren på meg da jeg spurte om pause første gang, og måtte da fortsette kampen. Det var ikke lenge, men lenge nok til at jeg ble borte, sier Bullen.

– Hva kjente du da du sa ifra til dommeren?

– Man kjenner på litt frustrasjon over ikke å bli hørt. Jeg er en person ... Mange idrettsutøvere her sier ikke ifra med en gang. Spesielt på jentesiden, når man har litt vondt, forteller hun.

Grace Bullen

BA OM PAUSE: Grace Bullen var preget av hodesmellene etter finalekampen.

Foto: Kim Peder Rismyhr / NRK

Etter kampen fikk Bullen en lengre legesjekk. Hun forteller at hun «blacket ut» en periode underveis i kampen, og underveis i intervjuet med NRK må hun be om en pause.

– Kan jeg få ett minutt bare, sier hun til NRK, mens sportssjef Thor Hyllegård kommer bort og holder rundt henne.

– Jeg faller litt frem og tilbake. Jeg er veldig svimmel bare, sier Bullen før NRK avbryter intervjuet.

Hylles av Aanes: – Ekstremt imponert

Ukrainske Kolijadenko åpnet best i finalen og tok ledelsen 2–0 etter å ha fått Bullen i bakken. Det norske håpet kjempet for å slå tilbake, men fikk mer problemer.

Mot slutten av den første perioden sto det 5–0 til Kolijadenko, men så slo Bullen til.

Hun løftet opp motstanderen på spektakulært vis og smalt henne i bakken med et kast over skuldrene. Dommerne brukte lang tid på å diskutere hvor mange poeng 26-åringen skulle få for manøveren, og etter en lengre diskusjon ga de Bullen to poeng.

Like etterpå, i starten av andre periode, smalt hun til igjen og Kolijadenko havnet på nytt i matta. Fire nye poeng til Bullen, som brått var i ledelsen.

– Det er en typisk Grace Bullen-kamp, med mye poeng. Hun har en stil der hun scorer mange poeng. Hun er litt uheldig i et par situasjoner i første del, men imponerer når hun fortsetter med sin stil, sier Aanes.

Etter hodesmellen festet Kolijadenko på nytt grepet om kampen, som hun til slutt vant 9–6. Likevel hyller Aanes Bullen.

– Jeg må si jeg er ekstremt imponert over at hun kommer til en finale det første året etter at hun har byttet vektklasse. Det virker som hun har smarte folk rundt seg, sier tidligere landslagstrener Fritz Aanes til NRK.

En konsentrert Fritz Aanes på brytetrening i Hodet i klemme

TRENERPROFIL: Fritz Aanes.

Foto: NRK

Medaljesanker

Bullen ble finaleklar etter en 7-6-seier over bulgarske Zhivkova Dudova torsdag. Rutinerte Dudova har fire EM-gull og VM-gull på merittlisten fra tidligere i karrieren, men klarte ikke å stå imot det norske håpet.

Bullen er heller ingen lettvekter, og har sin andel pokaler i premieskapet. 26-åringen vant VM-sølv i 59-kilosklassen i fjor, og er to ganger europamester i 57- og 58-kilosklassen fra tidligere.

Fredag kveld fortsatte medaljefangsten. Denne gangen med et nytt sølv.

Les også: Tar et oppgjør med kjønnshets: – Blir så god at folk må finne en unnskyldning

Grace Bullen
Grace Bullen

Skrekkskade

Tidligere på finaledagen opplevde Jowita skrekken i 57-kilosklassen.

Helt i starten av hennes finale ble det brått stans i kampen. Hun tittet ned på sin egen hånd og så at ringefingeren sto bøyd i feil retning, tilsynelatende ute av ledd.

– Brytere er laget av stål, sa kommentatoren på NRKs sending.

Se video av hendelsen her:

Wrzesien beholdt roen og trakk nesten ikke en mine mens legene kom løpende til for å teipe fingeren. Hun fortsatte kampen, men klarte ikke å ta seieren mot Elena Heike Brugger. Kampen endte 3–1 i tyskerens favør.

Wrzesien har tidligere EM-sølv og VM-bronse i 59-kilosklassen, og må vente enda litt lenger på et etterlengtet gull.

Finger
Foto: NRK

Siste nytt

 • Opptur for Nyland og Sevilla

  Ørjan Nyland fikk nok en kamp mellom stengene da Sevilla slo Almería 5-1 og tok et langt steg bort fra bunnstriden i La Liga.

  Den norske landslagsmålvakten voktet Sevilla-målet for annen kamp på rad. Etter å ha holdt nullen i den målløse debutkampen mot Osasuna slapp han inn sitt første mål, men det kom på straffespark og da kampen allerede var avgjort.

  Nyland var etter det velplasserte straffesparket fra Luis Suárez, men manglet noen centimeter på å nå helt fram. Straffesparket ble dømt etter at Nyland enkelt fanget et innlegg. Bak ryggen hans var nemlig Suárez felt av Jesus Navas.

  Da ledet Sevilla allerede 4-0. I det 7. minutt nikket Youssef En-Nesyri inn returen fra tverrliggeren etter at Loïc Bades hodestøt på et hjørnespark.

  Minuttet senere doblet Dodi Lukebakio da han gjorde to lekre dragninger og skjøt i krysset. Samme mann hadde litt senere en akrobatisk avslutning på innlegg fra Erik Lamela, men keeper Luis Maximiano gjorde en kjemperedning.

  Suso sørget for at det sto 3-0 til pause, og tidlig i 2. omgang økte Lamela via en motspiller. Etter reduseringen satte Kike Salas punktum. (NTB)

  Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Georgia (2-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Eikeland erstatter Graham Hansen - slik stiller Norge

  Klokken 19.15 starter kampen mellom Portugal og Norge, som er den andre kampen i Nasjonsligaen for Norge.

  Nasjonsligaen står også sentralt i OL-kvalifiseringen og etter uavgjort mot Østerrike fredag, vil en norsk seier sørge for at de har heng på gruppefavoritt Frankrike.

  Allerede før kampen var det klart at to av spillerne som startet kampen mot Østerrike, Thea Bjelde og Caroline Graham Hansen, måtte stå over kampen med skade.

  De erstattes av Tuva Hansen og Amalie Eikeland.

  – Hun har stor erfaring i den rollen og er en solid og stødig spiller, sier trener Leif Gunnar Smerud om valget av Eikeland.

  Slik stiller Norge i tirsdagens kamp (4-2-3-1): Aurora Mikalsen - Tuva Hansen, Maren Mjelde, Guro Bergsvand, Marit Bratberg Lund - Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten - Amalie Eikeland, Karina Sævik, Frida Maanum - Sophie Román Haug.

  – Det er en veldig viktig kamp for oss. Vi bør kanskje (vinne), men vi fikk ett poeng sist. Vi har lyst på tre poeng i dag, sier Norges Guro Reiten kort tid før kampstart.

  Fotball, trening med kvinnelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Kristoff nummer tre i Kroatia

  Godt hjulpet av lagkameratene i Uno-X, fikk Alexander Kristoff en god posisjon ut på oppløpet på den første etappen i CRO Race i Kroatia.

  Elia Viviani åpnet spurten i front, foran Tobias Lund og Kristoff. Nordmannen forsøkte å komme seg forbi, men han måtte se at han ikke klarte det.

  Dermed ble det en tredjeplass, mens Viviani vant foran Lund.

  Etapperittet avsluttes søndag.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste