Hopp til innhold

Bullen «blacket ut» etter hodesmell – måtte avbryte NRK-intervju etter EM-sølv

Grace Bullen (26) tok EM-sølv i 62-kilosklassen etter en dramatisk finale hvor det norske håpet fikk flere kraftige hodesmeller. Etter kampen måtte hun avbryte intervjuet med NRK.

Bullen legesjekk

LEGESJEKK: Her undersøkes Grace Bullen av legene etter finaletapet i EM. Den norske bryteren fikk en smell i hodet underveis i kampen.

Foto: Kim Peder Rismyhr

– Jeg har litt blanda følelser egentlig. Litt fordi at jeg merker jeg har slått hodet litt, og fordi jeg har tapt en finale. Noe jeg helst skulle unngått med alle mine krefter, men kroppen var ikke helt i spill på slutten der. Jeg var ikke helt der jeg ønsker å være, og det endte med sølvmedalje, dessverre, sier en skuffet Grace Bullen til NRK.

Det norske EM-håpet fikk et par kraftige smeller i hodet underveis i finalen mot Jirina Kolijadenko, og ba dommeren om å få en pause fra kampen i siste periode.

Flere leger kom strømmende til for å undersøke en smått fortumlet Bullen, men noen pause fikk hun ikke.

– Dessverre hørte ikke dommeren på meg da jeg spurte om pause første gang, og måtte da fortsette kampen. Det var ikke lenge, men lenge nok til at jeg ble borte, sier Bullen.

– Hva kjente du da du sa ifra til dommeren?

– Man kjenner på litt frustrasjon over ikke å bli hørt. Jeg er en person ... Mange idrettsutøvere her sier ikke ifra med en gang. Spesielt på jentesiden, når man har litt vondt, forteller hun.

Grace Bullen

BA OM PAUSE: Grace Bullen var preget av hodesmellene etter finalekampen.

Foto: Kim Peder Rismyhr / NRK

Etter kampen fikk Bullen en lengre legesjekk. Hun forteller at hun «blacket ut» en periode underveis i kampen, og underveis i intervjuet med NRK må hun be om en pause.

– Kan jeg få ett minutt bare, sier hun til NRK, mens sportssjef Thor Hyllegård kommer bort og holder rundt henne.

– Jeg faller litt frem og tilbake. Jeg er veldig svimmel bare, sier Bullen før NRK avbryter intervjuet.

Hylles av Aanes: – Ekstremt imponert

Ukrainske Kolijadenko åpnet best i finalen og tok ledelsen 2–0 etter å ha fått Bullen i bakken. Det norske håpet kjempet for å slå tilbake, men fikk mer problemer.

Mot slutten av den første perioden sto det 5–0 til Kolijadenko, men så slo Bullen til.

Hun løftet opp motstanderen på spektakulært vis og smalt henne i bakken med et kast over skuldrene. Dommerne brukte lang tid på å diskutere hvor mange poeng 26-åringen skulle få for manøveren, og etter en lengre diskusjon ga de Bullen to poeng.

Like etterpå, i starten av andre periode, smalt hun til igjen og Kolijadenko havnet på nytt i matta. Fire nye poeng til Bullen, som brått var i ledelsen.

– Det er en typisk Grace Bullen-kamp, med mye poeng. Hun har en stil der hun scorer mange poeng. Hun er litt uheldig i et par situasjoner i første del, men imponerer når hun fortsetter med sin stil, sier Aanes.

Etter hodesmellen festet Kolijadenko på nytt grepet om kampen, som hun til slutt vant 9–6. Likevel hyller Aanes Bullen.

– Jeg må si jeg er ekstremt imponert over at hun kommer til en finale det første året etter at hun har byttet vektklasse. Det virker som hun har smarte folk rundt seg, sier tidligere landslagstrener Fritz Aanes til NRK.

En konsentrert Fritz Aanes på brytetrening i Hodet i klemme

TRENERPROFIL: Fritz Aanes.

Foto: NRK

Medaljesanker

Bullen ble finaleklar etter en 7-6-seier over bulgarske Zhivkova Dudova torsdag. Rutinerte Dudova har fire EM-gull og VM-gull på merittlisten fra tidligere i karrieren, men klarte ikke å stå imot det norske håpet.

Bullen er heller ingen lettvekter, og har sin andel pokaler i premieskapet. 26-åringen vant VM-sølv i 59-kilosklassen i fjor, og er to ganger europamester i 57- og 58-kilosklassen fra tidligere.

Fredag kveld fortsatte medaljefangsten. Denne gangen med et nytt sølv.

Les også Tar et oppgjør med kjønnshets: – Blir så god at folk må finne en unnskyldning

Grace Bullen

Skrekkskade

Tidligere på finaledagen opplevde Jowita skrekken i 57-kilosklassen.

Helt i starten av hennes finale ble det brått stans i kampen. Hun tittet ned på sin egen hånd og så at ringefingeren sto bøyd i feil retning, tilsynelatende ute av ledd.

– Brytere er laget av stål, sa kommentatoren på NRKs sending.

Se video av hendelsen her:

Wrzesien beholdt roen og trakk nesten ikke en mine mens legene kom løpende til for å teipe fingeren. Hun fortsatte kampen, men klarte ikke å ta seieren mot Elena Heike Brugger. Kampen endte 3–1 i tyskerens favør.

Wrzesien har tidligere EM-sølv og VM-bronse i 59-kilosklassen, og må vente enda litt lenger på et etterlengtet gull.

Finger
Foto: NRK

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Dahl blir trener for rekruttlandslaget

    Tinus Dahl er ansatt som trener for Equinor rekruttlandslag i langrenn. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

    Landslagssjef Ulf Morten Aune og fagsjef Per Elias Kalfoss har ledet ansettelsesprosessen.

    – Tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for Team Elon Oslofjord. Vi har sikret oss en meget god trener for Equinor rekruttlandslag. Denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i NSF-systemet, sier de i pressemeldingen.

  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters
  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal