Hopp til innhold

Følelsesladd Nilsen ferdig i Brann: – Ble for tøft for meg

BERGEN/OSLO (NRK): Før sesongen fikk Lars Arne Nilsen tre krav fra styret i Brann. Etter 12 serierunder fikk klubbledelsen nok, og det ble et tungt farvel for «LAN».

Lars Arne Nilsen

PÅ VEI UT: Lars Arne Nilsen setter seg inn i bilen etter siste dag på jobb som Brann-trener.

Foto: Kaja Hauge / NRK

Nilsen forteller til NRK at han fikk tre krav før sesongen:

  1. Brann skal være i toppen
  2. Brann skal bruke unge spillere
  3. Brann skal spille gøy og underholdende fotball

Nå er det spilt 12 serierunder, og Brann har 15 poeng. De ligger på 8. plass i eliteserien, og Lars Arne Nilsen ble mandag fjernet som klubbens trener.

Han innser at oppgaven ble for tøff.

– Det klarte ikke jeg, det ble for tøft for meg, sier Lars Arne Nilsen til NRK.

Ville fjerne Nilsen i desember

Så sent som i desember var det støy rundt Branns hovedtrener. Etter en svak høstsesong mente flere at Lars Arne Nilsen burde vært ferdig. Styret med leder Eivind Lunde fredet da Nilsen, som opprinnelig hadde kontrakt ut 2022.

– Den beslutningen var helt på sin plass, det var riktig. Vi hadde tro på at han skulle gjøre endringen som skulle til, det var bakgrunnen for at vi lot ham fortsette. Utviklingen helt på slutten viste at det ikke var den endringen vi håpet på, sier Lunde til NRK.

Lars Arne Nilsen ferdig som Brann trener.

TAKK FOR SEG: Lars Arne Nilsen (fra venstre), daglig leder Vibeke Johannesen, sportssjef Rune Soltvedt og styreleder Eivind Lunde.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

«LAN» og Brann fikk en god sesongstart, men etter fem kamper på rad uten seier var nok nok etter 1–2 mot Vålerenga hjemme på Brann Stadion lørdag kveld.

– Jeg hadde ikke mye å gå på da vi begynte «på'n igjen», sier Nilsen.

– Begge parter var enige om at det skulle skje, sier styreleder Lunde.

– Da har ledelsen i Brann vist handlekraft. Det er ikke overraskende. Det har vært en lang periode med mye spekulasjoner, diskusjoner og misnøye. Jeg tror det er helt riktig av Brann å handle, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Carl-Erik Torp

IKKE OVERRASKET: NRKs ekspert og tidligere Brann-spiller, Carl-Erik Torp, mener sparkingen er riktig.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Torp er dog usikker på tidspunktet, og styreleder Lundes beslutning i desember.

– Han var nær å få sparken etter sesongen i fjor. Da valgte styret å tenke mer langsiktig. Men så er spørsmålet hva som da er langsiktig. Vi har ikke spilt mye av sesongen, bare en tredjedel. Tidspunktet kan man jo diskutere, sier Torp.

Opprykk og to medaljer

Bergens Tidende meldte søndag at Brann var i møte med Lars Arne Nilsen, og mandag meldte både Bergens Tidende og Bergensavisen at Nilsen var ferdig. 56-åringen har sittet som trener i drøyt fem år og hadde opprinnelig kontrakt ut 2022-sesongen.

Han tok over Brann etter Rikard Norling, og rykket opp med Brann fra 1.-divisjon til eliteserien i 2015. Året etter ledet han laget til seriesølv. I 2018 bøle det bronse, men halvannet år senere er det over.

– Det har vært et eventyr. Det var ingen som trodde på oss, vi var under administrasjon og lå på 10. plass i 1. divisjon. Det var nokså svart. Vi kunne vært på nivå tre, vi kunne ha vært Fredrikstad. Men vi er på øvre halvdel, og da må jeg ha gjort noe rett, sier Nilsen stolt.

Eliteserien i fotball 2018: Brann - Odd (1-0)

FERDIG: Det var topp stemning i Brann da klubben sikret seriebronse i 2018. Her omfavnes Nilsen av daglig leder Vibeke Johannesen.

Foto: Carina Johansen

– At vi rykket opp var ekstremt viktig. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd uten det. Jeg og alle som er glade i Brann er umåtelig glad for at vi klarte det på første forsøk, sier daglig leder Vibeke Johannesen.

1-2-tapet mot Vålerenga lørdag ble hans siste som Brann-sjef, og han skjønte etter kampen at hans dager var talte. Mandag ønsket Nilsen å takke spillerne og alle som har stått på for ham.

– Spillerne ofret alt for meg, klubben og supporterne. Jeg kan ikke ta de på noe, og det setter jeg veldig pris på, sier Nilsen.

– Jeg burde ha stilt opp i pressesonen. Men det ble litt følelsesladd. Jeg visste egentlig utgangen da vi ikke klarte å vinne. Det har jeg en følelse av at gutta og visste, for det var en litt spesiell atmosfære etter kampen. Det beklager jeg, sa Nilsen på pressekonferansen mandag.

El Fakiri eller Karadas inn?

Nilsens erstatter er ikke klar. Torp tror en intern trener, enten Hassan El Fakiri (trener for G16) eller tidligere Brann-profil og assistent for U-gruppen, Azar Karadas, vil overta treneransvaret midlertidig.

– Det er veldig begrenset nå. De har noen interne løsninger de kan kjøre på for å kanskje kunne få litt optimisme internt i spillergruppa og utad. Men på sikt må de virkelig bruke god tid på å finne en profil, en riktig profil inn i det laget de skal være og ønsker å framstå som.

Brann møter Molde borte mandag om en uke.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal