Hopp til innhold

Bryting

Oppsummert

  • Grace Bullen bryter finale i VM.
  • Sendingen starter 18:30. Det er ventet at hun går på matten rundt 18.50.
  • Thoresens OL-drøm brast

    Bryteprofilen Morten Thoresens siste håp om å delta i sommerens OL i Paris er ute. Håvard Jørgensen får siste sjanse til å kvalifisere seg.

    «Gikk inn med hele hjertet, i håp om å oppnå drømmen om OL. Det gikk ikke denne gangen», skriver Thoresen på sin Instagram-konto. Thoresen fikk det ikke til i Baku for to uker siden.

    NRK har selv vært i kontakt med Morten Thoresen, som ikke ønsker å gi en ytterligere kommentar.

    Discovery omtalte saken først. I 67-kilosklassen er det kun én kvoteplass for Norge, og Håvard Jørgensen får sjansen i den siste OL-kvalifiseringen i tyrkiske Istanbul i mai, opplyser landslagssjef Pål-Eirik Gundersen til NTB.

    – Håvard skal få muligheten. Men begge skal holde seg klare med tanke på skader og sykdom, forteller Gundersen.

    – Det er luksus å ha to i verdenstoppen i samme vekt. Da må begge være klare, sier han.

    Jørgensen tok EM-bronse i fjor, mens 27 år gamle Thoresen vant EM-gull i 2020. (NTB)

    VM i bryting 2021
    Foto: Javad Parsa / Javad Parsa
  • Alle de norske mannlige bryterne utslått i OL-kvalifisering

    Morten Thoresen, Per Kure, Oskar Malvik, Exauce Mukubu og Mukubu Felix Baldauf ble alle slått ut av OL-kvalifiseringen i bryting i Baku.

    Den europeiske OL-kvalifiseringen foregår i Baku, Aserbajdsjan. Norge stilte med fem brytere i gresk-romersk for menn.

    Thoresen, Mukubu og Baldauf tok seg alle til kvartfinalen før det ble stopp.

    I 67-kilosklassen vant Thoresen først 9-0 over kroaten Dominik Etlinger før han tapte for ukraineren Parviz Nasibov med 1-2 i kvartfinalen.

    Per Anders Kure brøt i 77-kilosklassen og tapte etter 1-1 mot finske Jonni Kunnari Sarkkinen i sin første og eneste kamp.

    I 87-kilosklassen tok Mukubu seg helt til kvartfinalen før det ble stopp. Han slo først franske Marcel Sterkenburg med 6-1 før han slo Martyns Martynas Nemsevicius fra Litauen med 7-0.

    I kvartfinalen ble det et solid 2-10-tap for den nøytrale utøveren, russiske Milad Alirzajev.

    Felix Baldauf i 97-kilosklasen slo først finske Arvi Martin Savolainen med 7-1. I kvartfinalen ble det derimot 1-3-tap for Robert Kobliashvili fra Georgia.

    For «Tåsen-plogen» Oskar Marvik i +130-kilosklassen ble det stopp allerede i første kamp. Han tapte 1-9 for hjemmebryteren Beka Kandelaki.

    Det er en ny OL-kvalifisering i Tyrkia i mai. (NTB)

    VM i bryting 2021
    Foto: Javad Parsa / Javad Parsa
  • Bronsen glapp for Marvik i bryte-EM

    Oskar «Tåsenplogen» Marvik (28) kom godt i gang, men måtte se at bronsemedaljen i bryte-EM gikk til Beke Kandelaki fra Aserbajdsjan.

    Marvik gikk med det glipp av sin andre mesterskapsmedalje i karrieren etter 2-2 i rumenske Bucuresti.

    Marvik jobbet hardt for å styre sentrum av matta og for å slite ut Kandelaki. Det klarte han fint og tok de to første poengene, men så måtte Marvik ned i parterre. Kandelaki fikk sving på nordmannen og utlignet poengene. Siden aserbajdsjaneren tok de siste poengene i kampen, ble han vinneren da tiden var ute.

    Marvik fikk mulighet til å bryte videre i EM ettersom hans overmann i åttedelsfinalen, tyrkeren Riza Kayaalp, tok seg til finalen.

    Marvik møtte David Ovasapyan fra Armenia i den første kampen i rekvalifiseringen. Der ble det 3-2 til nordmannen.

    28-åringen vant bronsemedalje i 130-kilosklassen under VM på hjemmebane for tre år siden. (NTB)

    Oskar Marvik
    Foto: NTB
  • Tap for Mukubu og Thoresen i bryte-VM

    Morten Thoresen gikk mot kinesiske Husiyuetu Husiyuetu i 67-kilosklassen og tapte 0-5 i sin første kamp i VM i bryting.

    Også Exauce Mukubu ble slått ut lørdag. Han startet dagen med to overbevisende seiere, men i åttedelsfinalen ble det tap for Jalgasbay Berdimuratov fra Usbekistan. Mukubu tok de to første poengene, men tapte til slutt på at usbekeren fikk det siste poenget.

    Nå må både Mukubu og Thoresen vente og håpe at motstanderne tar seg til finale for å få rekvalifisering søndag.

    Morten Thoresen
    Foto: Javad Parsa / NTB

Siste nytt

  • Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

    Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

    Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

    Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

    Haaland
    Foto: AP
  • Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

    Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

    – Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

    Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen.

    – Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

    – Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette.

    Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

    Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

    I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

    Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

    Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

    NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Nytt Botheim-show i Allsvenskan

    Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

    Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

    Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

    Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter en drøy halvtime viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

    – Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

    Tre mål til i andre omgang sørget for 5-0-seier og Malmö topper Allsvenskan med 18 poeng av 18 mulige. AIK og Berg ligger på 3.-plassen, sju poeng bak Botheims lag. (NTB)

    Botheim-scoring mot AIK
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal