Hopp til innhold

Bryting

Oppsummert

 • Grace Bullen bryter finale i VM.
 • Sendingen starter 18:30. Det er ventet at hun går på matten rundt 18.50.
 • Bronse til «Tåsenplogen»: – Vært som en forbannelse

  Oskar Marvik også kalt «Tåsenplogen» tok bronse i 130-kilosklassen i bryte-EM lørdag kveld.

  – Det kan nesten ikke beskrives. Jeg har ikke vært i EM siste tre årene, det har vært som en forbannelse over meg hele tiden, forteller han til NRK.

  Tidligere denne uka fortalte Marvik til NRK at han hadde store problemer med en prolaps i ryggen, men at målet var EM-medalje likevel.

  – Det har vært en kamp mot klokka, forteller Marvik.

  Mot Mantas Knystautas fra Litauen ble det klar seier, 7-2, og ellevill jubel i hallen i Zagreb. Det er 27-åringens første EM-medalje på seniornivå.

  Knystautas ble liggende på matta etter å ha signalisert at han ga opp, før Marvik hjalp ham av.

 • «Exo» tapte finalen – tok sølv i U23-EM

  Exauce «Exo» Mukubu (21) tapte finalen mot finske Jonni Sarkkinen og endte med sølv i U23-VM. Finalen endte 6-0 til finnen.

  – Et skikkelig antiklimaks her nå, sa VGTVs kommentator Mats Rolfsen i kampens siste sekunder.

  – «Exo» gjør egentlig ikke veldig store feil heller. Han blir straffet grovt. Det er han som har trykket og det er finnen som tar over alle situasjoner.

  Mukubu konkurrerer i 82-kiloklassen og vant gull i samme klasse i U23-VM i fjor.

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Exo finaleklar i U23-EM i bryting

  Exauce «Exo» Mukubu (21) er klar for morgendagens finale i U23-EM i bryting.

  Mukubu konkurrerer i 82-kiloklassen.

  I semifinalen i Romania tirsdag knuste han greske Ilias Pagkalidis og nordmannen kan dermed gjenta fjorårets suksess i U23-VM.

  For Mukubu vant gull i samme klasse i U23-VM i fjor.

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Exo klar for semifinale i U23-EM i bryting

  Exauce «Exo» Mukubu (21) er klar for semifinale i U23-EM i bryting i Romania etter å ha slått polske Adam Mateusz Gardziola i kvartfinalen. Mukubu konkurrerer i 82-kiloklassen.

  I semifinalen venter greske Ilias Pagkalidis. Den brytes klokken 16 i dag, tirsdag.

  Om Mukubu vinner den venter finalen i morgen. Nordmannen vant gull i samme klasse i U23-VM i fjor.

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Bullen og Norges Bryteforbund begraver stridsøksen – inngår samarbeid

  Bryter Grace Bullen og Norges Bryteforbund har funnet sammen igjen etter bruddet i sommer. Det opplyser forbundet i en pressemelding.

  «Grace Bullen og Norges Bryteforbund har inngått en avtale som skal optimalisere bryterens sportslige satsing fram mot OL i Paris», skriver forbundet.

  – Jeg er veldig glad for at vi har kommet til en enighet. At vi nå kan legge all energien på trening for å prestere best mulig på stevner er alt jeg ønsker å gjøre. Det får jeg muligheten til nå og det setter jeg utrolig stor pris på, sier Grace Bullen.

  I mars tidligere i år havnet Bullen i en større konflikt med Norges Bryteforbund da hun var både lei og frustrert over å stå uten trener. Etter flere møter, uten å komme frem til en løsning, bestemte 25-åringen seg for å bryte med forbundet og flyttet til Georgia for å satse mot OL i Paris i 2024. Hun mente også at Norges Bryteforbund forskjellsbehandlet herre- og kvinnelandslaget.

  Men nå er stridsøksen begravd og sølvvinneren fra 2022-VM skal nå få norsk hjelp til å satse mot OL-gull i Paris.

  – Bryteforbundet ønsker i fremtiden å ha et sentralisert landslag også på kvinnesiden. I øyeblikket er dette ikke praktisk mulig, og derfor har bryteforbundet jobbet for en todelt løsning som skal gi Grace best mulig grunnlag for å hevde seg i verdenstoppen, samtidig som juniorutøverne og andre seniorutøvere også skal få et best mulig sportslig tilbud, sier Morten Sandnæs, generalsekretær i Norges Bryteforbund.

  Bullen har, i tillegg til VM-sølvet fra tidligere i år, tatt EM-gull to ganger og vunnet norgesmesterskapet i bryting tre ganger.

  Grace Bullen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Siste nytt

 • Line Kloster på 2.-plass i B-heat i Spania

  Line Kloster ble nummer to i B-heatet på 400 meter under friidrettsstevnet i spanske Huelva tirsdag. Tiden 52,62 er et stykke bak hennes årsbestetid.

  Kloster har løpt på 52,15 denne sesongen.

  Laura Müller fra Tyskland vant B-heatet i Huelva på 52,24. Carmen Aviles fra Spania ble nummer tre med 52,73.

  Salwa Eid Naser fra Bahrain vant A-heatet med 49,78. Alle åtte i det heatet løp raskere enn Klosters tid, og de sju første løp under 52 sekunder. (NTB)

  r-J2F9SUpHk
  Foto: NTB
 • Alcaraz utklasset Tsitsipas – møter Djokovic i semifinalen

  Verdensener Carlos Alcaraz utklasset Stefanos Tsitsipas og møter Novak Djokovic i semifinalen i Roland-Garros.

  Alcaraz feide Tsitsipas av rødgrusen med sifrene 6-2, 6-1, 7-6 (7-5) i en kamp som varte to timer og 12 minutter.

  Casper Ruud møter Holger Rune onsdag i en av de to siste kvartfinalene. (NTB)

  0dXz9r-mRKs
  Foto: AP
 • Riises Avaldsnes rystet Vålerenga

  Serieleder Vålerenga har vært i en egen klasse til nå i Toppserien, men mot John Arne Riises Avaldsnes gikk Oslo-laget på en real smell. Kampen endte til slutt 1–1, og dermed endte seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng på fem kamper.

  – Det er klart at det er skuffede Vålerenga-spillere som ikke får med seg tre poeng mot Avaldsnes, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

  Vålerenga tok ledelsen på et selvmål etter et drøyt kvarter. Karina Sæviks avslutningsforsøk ble reddet av keeper Kelsey Daugherty, men returen gikk rett i en uheldig Susan Duah og spratt i eget mål.

  Tabelljumboen lot seg ikke sette ut og gjorde en god prestasjon mot den suverene serielederen. I det 65. minutt kom et fortjent utligningsmål da Maria Hovmark nikket inn et innlegg fra Kristina Svandal.

  Synne Skinnes Hansen sto for målene da Rosenborg vant borte mot LSK Kvinner i kampen om å være Vålerengas nærmeste utfordrer. Det NRK-sendte oppgjøret mellom Brann og Stabæk fra Bergen endte uten scoringer.

  (NRK / NTB)

  Avaldsnes har hatt det tøft i Toppserien i år og mange trodde de skulle få det tøft mot serielederen Vålerenga.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste