Hopp til innhold

Bryting

Oppsummert

 • 10.00: Stig-André Berge holder pressekonferanse om fremtiden.
 • Bryteren har vært i tenkeboksen siden OL i Tokyo ble utsatt til 2021.
 • Bryting: Pallplassen glapp for Marvik i Roma

  Oskar Marvik kjempet innbitt, men tapte 3-6 for Mantas Knystautas fra Litauen i kamp om 3.-plassen i rankingstevnet i bryting i Roma onsdag.

  26-åringen fra Tåsen fikk en god start på stevnet med 3-1 over hjemmehåpet Danila Sotnikov i første kamp, men fikk det tøft mot den tyrkiske veteranen Riza Kayaalp i semifinalen. Nordmannen på 130 kilo tapte 1-2.

  Morten Thoresen startet også stevnet bra med en knusende 12-1-seier over Giovanni Alessio i 67-kiloklassen, men tapte 2-11 mot iranske Mohammad Rezaei i kvartfinalen. Iraneren røk i semifinalen, som gjorde at Thoresen ikke kunne rekvalifisere seg.

  Felix Baldauf tapte på sin side i første runde av rankingstevnet. Nordmannen gikk på et 2-5-tap mot svenske Aleksandar Stjepanetic.

  27-åringen var dermed avhengig av at svensken tok seg helt til finalen for å kunne rekvalifisere seg, men Stjepanetic tapte i kvartfinalen. (NTB)

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Bryter Oskar Marvik i Bronsefinale

  Oskar "Tåsenploge" Marvik til bronsefinalen i rankingstevnet Matteo Pellicone i Roma. I finalen møter han Mantas Knystatutas fra Litauen.

  Marvik tok i Oktober 2021 VM-bronse i Oslo på hjemebane i klassen 130kg.

  I klassen 67kg røk Morten Thoresen ut i kvartfinalen etter en god start på stevnet.

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Bryte-EM: Felix Baldauf klar for bronsekamp

  Felix Baldauf kan vinne bronse i 97-kilosklassen i bryte-EM. Han får muligheten etter å ha slått ungarske Robert Ersek i søndagens rekvalifisering.

  Lørdag måtte Baldauf gi seg tidlig i kvartfinalen mot bulgarske Kiril Milenov med en skade på baksiden av låret. Dagen etter var den norske 27-åringen overraskende friskmeldt og stilte opp i rekvalifiseringen mot Ersek.

  Der vant den tyskfødte bryteren på imponerende vis 3-1 og er klar for kamp om bronsen mot ukrainske Vladlen Kozliuk. Medaljeoppgjøret starter i 18.30-tiden i Budapest søndag.

  Lørdag gikk det meste galt både for Baldauf og de andre norske håpefulle i bryte-EM. Håvard Jørgensen røk ut i 1/8-finalen i 72-kilosklassen, mens Exauce Mukubo led samme skjebne i 82-kilosklassen.

  Morten Thoresen tok seg videre fra 1/8-finalen, men tapte hele 0-9 mot armenske Slavik Galystan i kvartfinalen.

  Felix Baldauf
  Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK
 • Grace Bullen må stå over EM

  Grace Bullen må stå over EM i bryting i Budapest neste uke på grunn av skade, melder VG.

  – Det er slitasjeskader i ankelen og leggen som er årsaken. Hun har slitt med det på trening i det siste, og det beste er å ta en pause nå for å slippe eventuelle operasjoner, sier Bullens manager, David Garcia til VG.

  Grace Bullen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Bronsevinnaren slepp operasjon

  Oskar Marvik (25) slepp inngrep i menisken og eit langt avbrekk frå brytesporten. Han satsar for fullt mot europameisterskapet i mars.

  Det fortel Marvik til VG og omtaler nyheita som «fantastisk». I helga vann han både NM-gull og kongepokal.

  – No går eg for EM-gull, seier Oslo-brytaren.

  Marvik har hatt eit utfordrande år. I januar fekk han ein sprekk i menisken i høgre kne. Han droppa ein operasjon i håp om å ta seg til Tokyo-OL, men koronasmitte øydela kvalifiseringssjansane.

  Kneskaden forverra seg i sommar. Ei god behandling gjorde at Marvik blei klar til VM på heimebane i Oslo. Der sikra han Noregs einaste medalje ved å ta bronse i 130-kilosklassen.

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB
Iselin Solheim er ute av gullkampen i bryte VM.
Grace Bullen tapte sin kvalifiseringskamp i bryte VM.
Stig Andre Berge tapte sin kamp i VM.

Siste nytt

 • Juniorjentene til VM-finale

  Norge banket Nederland 32-23 og innkasserte finalebillett i junior-VM i håndball for kvinner. Tittelkampen spilles mot Ungarn søndag.

  Det sto 14-14 etter første omgang, men etter hvilen ble Nederland løpt i senk av de norske juniorjentene.

  Martine Andersen og Johanne Nypan noterte begge seks mål i fredagens semifinale i slovenske Celje. I mål hadde June Krogh rundt 50 i redningsprosent.

  – I 25 minutter i annen omgang pakket vi fullstendig igjen, og det er det som avgjør, sa landslagstrener Tore Johannessen til handball.no etter seieren.

 • Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

  Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023.

  Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng.

  Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport.

  Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter. Da møter han Jan-Krzysztof Duda fra Polen.

  31-åringen vant også i fjor kandidatturneringen, og det gjorde ham til utfordrer mot Magnus Carlsen i VM-kampen i Dubai før jul. Der ble det klar norsk seier (7,5-3,5).

  Det er langt ifra sikkert at det blir en reprise av duellen i første halvdel av 2023. Carlsen har uttalt seg tvilende til å stille i VM for sjette gang. Han har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013. (NTB)

  Jan Nepomnjasjtsjij
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM

  Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken.

  Det melder Bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund.

  – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser. Dersom det i tillegg involverer betaling, ser vi på det som svært alvorlig, skriver enhetsleder Eirik Haugen Tysse i en e-post til BA.

  Tre Gular-utøvere var kvalifisert til 1500-meterfinalen: Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe.

  BA meldte fredag at Wikshåland noen timer i forkant ble oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde, som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM.

  – Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen.

  – Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse.

  Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass.

  – Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter slik at Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, forklarer Førde.

  Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli. (NTB)

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste