Hopp til innhold
Felix Baldauf
Foto: Tommy Skauen / NTB scanpix

Felix Baldauf

Oppsummert

Brytar frå Kristiansund som tok eit sensasjonelt gull i sitt første offisielle senior-EM i 2017.

 • Baldauf måtte trekke seg

  Felix Baldauf frå Kristiansund måtte trekke seg fra kvartfinalen i 97-kilosklassen i bryte-EM. Baldauf imponerte i 1/8-finalen mot serbiske Mihail Kajaia. Den tyskfødte 27-åringen vant 4–0 og gikk videre til kvartfinalen, der han måtte trekke seg med en skade på baksiden av låret. På det tidspunktet lå han under 1–2 mot bulgarske Kiril Milenov. Det er også tvilsomt om nordmannen vil bli klar til rekvalifisering om Milenov tar seg til finale (NTB).

 • NRK viser bryte-VM

  NRK har sikret seg rettighetene til VM i bryting i Oslo i 2021, som med 1000 deltakere fra mer enn 100 land blir et av de største idrettsarrangementene i Norge siden OL på Lillehammer. Norge stiller blant annet med kristiansunderen Felix Baldauf. – Dette er veldig gode nyheter for brytesporten i Norge, og med NRK som rettighetshaver vil oppmerksomheten om VM på hjemmebane øke ytterligere, sier generalsekretær Morten Sandnæs.

  Berge
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Samla i Kristiansund

  Landslaget i bryting kan no byrje å trene i lag igjen. Koronasituasjonen har gjort at brytarane har måtte trent alternativt den siste tida. No er dei samla i Kristiansund fram til 19. juni for å trene i Braatthallen. I dag var også smittevernlegane på plass for å gå gjennom rutinane som trengst for reinhald og treninga. På bildet ser ein kristiansundar Felix Baldauf og Nikola Milatovic i aksjon.

  Felix Baldauf og Nikola Milatovic i Kristiansund
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • – Høyrer heime i verdstoppen

  Brytaren Felix Baldauf frå Braat tok andreplass i sesongens første rangingstemne i Roma. Det internasjonale bryteforbundet har fire slike toppturneringar som saman med EM og VM gir rankingpoeng. Landslagstrenar Fritz Aanes seier dette viser at Baldauf høyrer heime i verdstoppen.

  Stig Andre Berge (Oslo bryteklubb) og Felix Baldauf (Braatt IL) tok sølvmedaljer i stevnet. Oskar Marvik (Sportsklubben 09) tok 5. plass.
  Foto: Norges Bryteforbund