Brentford FC

• Innrømmer menneskelig feil i offside-vurdering

Dommerforeningen PGMOL innrømmer at menneskelige feil ledet til at VAR ikke undersøkte offside-situasjonen i Brentfords utligningsmål mot Arsenal lørdag godt nok. Det samme gjelder annulleringen av Pervis Estupiñáns mål for Brighton mot Crystal Palace. Det melder PGMOL på Twitter.

– Vi kan bekrefte at dommersjef Howard Webb har kontaktet både Arsenal og Brighton for å erkjenne og forklare de betydelige feilene i VAR-arbeidet som ble gjort i deres respektive Premier League-kamper lørdag, står det i en melding fra den engelske dommerforeningen (PGMOL) på Twitter.

Arsenals kamp mot Brentford lørdag endte 1–1 etter at Ivan Toneys mål for Brentford ble godkjent etter en VAR-vurdering av mulig offside. Men VAR-vurderingen ble gjort av feil situasjon. Ballen gikk mye fram og tilbake innenfor 16-meteren før Toney satte den i mål. Ethan Pinnock, som var involvert i angrepet, sto i offside da han bidro i spillet. Men Brentford fikk likevel beholde målet. Det var ikke Arsenal-trener Mikel Arteta særlig begeistret over. Serielederen klaget inn hendelsen til Premier League.

brentford-arsenal
  • Ajers Brentford i ellevill målfest

Kristoffer Ajer (bildet) og Brentford fortsetter å imponere i Premier League. Lørdag kveld sikret de et sterkt poeng hjemme mot Liverpool – i en kamp der lagene ikke ga seg før de hadde scoret tre hver.

– Jeg vet ikke om ordet nyte er ordet. Det var en vill kamp. De fortjente sine tre mål, slik de spilte. Vi kunne åpenbart ikke håndtere med langpasningene deres, men vi skulle scoret flere mål, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

Det var Brentford som åpnet scoringsfesten på Brentford Community Stadium.

Et innøvd frisparktrekk etter en snau halvtime endte til slutt med at midtstopper Ethan Pinnock skled inn 1-0-ledelsen til enorm jubel blant hjemmefansen.

Det tok likevel bare fire minutter før de var godt nede på jorden igjen, da Diogo Jota like bak ryggen på Ajer stanget inn utligningen.

Han var involvert allerede da Mohamed Salah i det sjuende minutt var nær ved å sette sitt 100. Premier League-mål. Han ble slått gjennom av Diogo Jota, og Salah unngikk offsidefella fordi Ajer ikke var på linje med lagkameratene. Han rettet derimot selv opp ved å kaste seg inn mot mål og ryddet unna like før ballen passerte streken.

– Jeg fikk en skikkelig vekker i den duellen. Jeg kjente også at det nappet godt i hamstringen da jeg klarerte. Det er nok en liten strekk, men jeg klarte å komme meg gjennom, sa Ajer, som likevel ikke tror landskampen mot Tyrkia om to uker er i fare.

Etter hvilen fortsatte lagene i et periodevis heseblesende tempo.

Men Fabinho vartet opp med noen sekunders ro da han prikket en perfekt ball til Mohamed Salah i bakrom like før timen var spilt. Egypteren takket og bukket, og satte inn sitt 100. Premier League-mål på bare 151 kamper.

Men kampen hadde enda flere scoringer i seg. Ajer var igjen involvert da han slo innlegget som senere endte med utligning signert Brentfords Vitaly Janelt. Kort tid senere sendte Curtis Jones Liverpool tilbake i føringen.

Om hjemmefansen tok av ved den første og andre scoringen, gikk de av hengslene åtte minutter før slutt. Da sørget nemlig Yoane Wissa for 3-3 og kampens siste scoring.

– Det var en vanvittig kamp. De hadde sine muligheter, men vi spilte virkelig bra, var solide og det var en god kamp selv for de nøytrale, sier Brentfords keeperhelt David Raya til BBC.

• Ajer og Brentford vant med ti mann

Nyopprykkede Brentford har startet Premier League-sesongen friskt, og borte mot Wolverhampton sikret de sesongens andre seier.

Ivan Toney sendte gjestene opp i ledelsen etter 28 minutter, før han også serverte Bryan Mbeumbo til 2-0 noen få minutter senere.

Brentford gikk til pause med ledelse, men etter 64 minutter gikk de på en smell. Shandon Baptiste dro på seg sitt andre gule kort og måtte gå i garderoben. Men gjestene holdt unna ut kampen.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Brentford og hadde flere viktige defensive innvolveringer mot slutten av kampen.

Premier League - Wolverhampton Wanderers v Brentford
  • Ajer-skryt etter Brentford-debut

Kristoffer Ajer gjorde en god figur i Premier League-debuten fredag mot Arsenal, selv om han måtte av etter 70 minutter. – Imponerende debut fra Ajer, skriver football.london og gir han en sjuer av ti. – Feilfri, skriver Mirror.

Kristoffer Ajer, Brentford
  • Ajer debuterer mot Arsenal

Kristoffer Ajer går rett inn på laget når Brentford spiller sin aller første Premier League-kamp hjemme mot byrival Arsenal.

Romerikingen ble nylig hentet til Brentford fra skotske Celtic for rundt 164 millioner kroner. Fredag kveld debuterer han på øverste nivå i engelsk fotball på første forsøk.

Ajer blir nordmann nummer 70 til å spille i Premier League. Inntil fredag var Martin Ødegaard sistemann på lista da han var i Arsenal på lån de siste månedene av sist sesong.

Kampen mot Arsenal starter klokka 21.00.

Kristoffer Ajer

• Vellykket operasjon for van Aert

Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

– Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

Wout van Aert
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

– Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.