Brentford FC

 • Ajers Brentford i ellevill målfest

  Kristoffer Ajer (bildet) og Brentford fortsetter å imponere i Premier League. Lørdag kveld sikret de et sterkt poeng hjemme mot Liverpool – i en kamp der lagene ikke ga seg før de hadde scoret tre hver.

  – Jeg vet ikke om ordet nyte er ordet. Det var en vill kamp. De fortjente sine tre mål, slik de spilte. Vi kunne åpenbart ikke håndtere med langpasningene deres, men vi skulle scoret flere mål, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

  Det var Brentford som åpnet scoringsfesten på Brentford Community Stadium.

  Et innøvd frisparktrekk etter en snau halvtime endte til slutt med at midtstopper Ethan Pinnock skled inn 1-0-ledelsen til enorm jubel blant hjemmefansen.

  Det tok likevel bare fire minutter før de var godt nede på jorden igjen, da Diogo Jota like bak ryggen på Ajer stanget inn utligningen.

  Han var involvert allerede da Mohamed Salah i det sjuende minutt var nær ved å sette sitt 100. Premier League-mål. Han ble slått gjennom av Diogo Jota, og Salah unngikk offsidefella fordi Ajer ikke var på linje med lagkameratene. Han rettet derimot selv opp ved å kaste seg inn mot mål og ryddet unna like før ballen passerte streken.

  – Jeg fikk en skikkelig vekker i den duellen. Jeg kjente også at det nappet godt i hamstringen da jeg klarerte. Det er nok en liten strekk, men jeg klarte å komme meg gjennom, sa Ajer, som likevel ikke tror landskampen mot Tyrkia om to uker er i fare.


  Etter hvilen fortsatte lagene i et periodevis heseblesende tempo.

  Men Fabinho vartet opp med noen sekunders ro da han prikket en perfekt ball til Mohamed Salah i bakrom like før timen var spilt. Egypteren takket og bukket, og satte inn sitt 100. Premier League-mål på bare 151 kamper.

  Men kampen hadde enda flere scoringer i seg. Ajer var igjen involvert da han slo innlegget som senere endte med utligning signert Brentfords Vitaly Janelt. Kort tid senere sendte Curtis Jones Liverpool tilbake i føringen.

  Om hjemmefansen tok av ved den første og andre scoringen, gikk de av hengslene åtte minutter før slutt. Da sørget nemlig Yoane Wissa for 3-3 og kampens siste scoring.

  – Det var en vanvittig kamp. De hadde sine muligheter, men vi spilte virkelig bra, var solide og det var en god kamp selv for de nøytrale, sier Brentfords keeperhelt David Raya til BBC.

 • Ajer og Brentford vant med ti mann

  Nyopprykkede Brentford har startet Premier League-sesongen friskt, og borte mot Wolverhampton sikret de sesongens andre seier.

  Ivan Toney sendte gjestene opp i ledelsen etter 28 minutter, før han også serverte Bryan Mbeumbo til 2-0 noen få minutter senere.

  Brentford gikk til pause med ledelse, men etter 64 minutter gikk de på en smell. Shandon Baptiste dro på seg sitt andre gule kort og måtte gå i garderoben. Men gjestene holdt unna ut kampen.

  Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Brentford og hadde flere viktige defensive innvolveringer mot slutten av kampen.

  Premier League - Wolverhampton Wanderers v Brentford
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters
 • Ajer-skryt etter Brentford-debut

  Kristoffer Ajer gjorde en god figur i Premier League-debuten fredag mot Arsenal, selv om han måtte av etter 70 minutter. – Imponerende debut fra Ajer, skriver football.london og gir han en sjuer av ti. – Feilfri, skriver Mirror.

  Kristoffer Ajer, Brentford
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Ajer debuterer mot Arsenal

  Kristoffer Ajer går rett inn på laget når Brentford spiller sin aller første Premier League-kamp hjemme mot byrival Arsenal.

  Romerikingen ble nylig hentet til Brentford fra skotske Celtic for rundt 164 millioner kroner. Fredag kveld debuterer han på øverste nivå i engelsk fotball på første forsøk.

  Ajer blir nordmann nummer 70 til å spille i Premier League. Inntil fredag var Martin Ødegaard sistemann på lista da han var i Arsenal på lån de siste månedene av sist sesong.

  Kampen mot Arsenal starter klokka 21.00.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ajer kan få PL-debut fredag

  Allereie fredag kan Kristoffer Ajer debutere i den øvste engelske divisjonen, når Brentford gjestar naborival Arsenal til byderby i Premier League-opninga.

  Mitdtopparen kom frå Celtic i sommar.

  Fotballnettstadene 90min og Sportsmole inkluderer begge nordmannen i den sannsynlege startoppstillinga til Brentford før seriestarten.

  Ajer fekk 74 minutt i oppkøyringskampen mot Valencia laurdag, der London-laget vann 2-1.

  Kampen fredag er Brentfords første i toppdivisjonen på over 74 år. Og nettopp Arsenal var motstandar i den aller siste kampen den gongen.

  Ajer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Ruud med karrierebeste på rankingen

  Casper Ruud (22) klatrer én plass på ATP-rankingen og er rangert som den åttende beste tennisspilleren i verden.

  Nordmannen bytter plass med østerrikske Dominic Thiem på den ferske rankingen mandag. Det er den eneste endringen blant topp ti. Serbiske Novak Djokovic topper fortsatt foran Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas.

  Ruud stiller denne uken opp i ATP 250-turneringen i Wien i Østerrike. Der møter han sørafrikanske Lloyd Harris.

  Casper Ruud, Dan Diego, 2. okt 2021
  Foto: Sean M. Haffey / AFP
 • Beijing utsetter maraton

  Søndagens maraton i Kinas hovedstad Beijing er utsatt. Årsaken er en økning i koronasmitte.

  30.000 deltakere var ventet til Beijing 31. oktober, men natt til mandag utsatte arrangørene hele arrangementet.

  I Wuhan, der koronaviruset først ble oppdaget, skulle det vært maraton søndag, men det ble avlyst av samme årsak. I Kina har veien vært kort til drastiske tiltak ved koronasmitte. Helsemyndighetene i landet har meldt at det siste smitteutbruddet trolig vil spre seg ytterligere.

  Ifølge nyhetsbyrået AFP er det avdekket over 100 tilfeller av koronasmitte fordelt på elleve provinser i landet. (NTB)

  Smitte i Beijing
  Foto: THOMAS PETER / Reuters
 • Illsinte fans stormet Koemans bil

  Etter det fjerde strake El Clásico-tapet for Barcelona, raknet det for fansen i de spanske gater søndag. 86.400 tilskuere så hjemmelaget tape 2-1 mot erkerival Real Madrid, og rundt hundre stod igjen og krevde svar.

  Da manager Ronald Koeman skulle forlate Camp Nou, ble bilen hans angrepet av rasende fans. Managerens jobb er stilt spørsmål ved, da han bare har tatt fire seirer på de siste ni kampene.

  Supporterne omringet bilen, men til slutt lykkes manageren å komme seg derifra. Etter de fryktelige scenene, gikk klubben ut med en pressemelding:

  – FC Barcelona fordømmer de voldelige og foraktelige handlingene vår manager opplevde da han forlot Camp Nou. Klubben vil ta sikkerhets- og disiplinære tiltak slik at slike uheldige hendelser ikke skjer igjen, skriver Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal