Kunstverk fra Mkhitaryan: – Et mål for historiebøkene

Zlatan Ibrahimovic la opp til Henrikh Mkhitaryan som vartet opp med en fantastisk scoring for vertene. Manchester United tok sin fjerde trepoenger på rad mot Sunderland

Mkhitaryan

KUNSTVERK: Her setter Henrikh Mkhitaryan inn Manchester Uniteds tredje scoring for kvelden på vakkert vis.

– Det er nesten synd at Mkhitaryans mål kom på 3-0, det hadde fortjent å være en matchvinnerscoring. Det ville ha vært et mål for historiebøkene, sa United-manager José Mourinho etter kampslutt, ifølge BBC.

Manchester Uniteds manager hadde nettopp sett Henrikh Mkhitaryans scoring. Med hælen satte angriperen inn rødtrøyenes siste for kvelden.

En praktfull scoring selv om den egentlig skulle vært avblåst for offside. I det Zlatan Ibrahimovic slo ballen inn i feltet stod angriperen i offside.

Bilder med tillatelse fra TV2.

Se scoringene her. Video med tillatelse fra TV 2 Sport Premium.

– Jeg gjorde det og lykkes

Det brydde Mkhitaryan seg lite om etter den vidunderlige scoringen.

– Jeg fikk ballen bak meg, slik at den eneste sjansen var å treffe den med bakhælen. Jeg gjorde det og lykkes, sa Manchester United-angriperen etter kampen til MUTV.

– Det er det beste målet jeg noen gang har scoret. Jeg var veldig glad. Jeg så at assistentdommeren ikke markerte, så da begynte jeg å feire, fortsatte Mkhitaryan til Uniteds eget nettsted

Det var nemlig Daley Blind, Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan som ble heltene for hjemmelaget på Old Trafford 2. juledag. De tre scoret hvert sitt mål i 3–1 seieren over Sunderland. Fabio Borini sørget for gjestenes trøstemål på overtid.

Ibrahimovic toppet det hele med å servere de to lagkameratene to målgivende pasninger. En ny imponerende kamp fra den svenske superspissen som tydelig er i form om dagen.

Seieren gjør at formlaget United legger press på de øvrige topplagene. José Mourinhos mannskap har hatt en trå høst, men laget har begynt å finne formen i det siste. Spesielt Zlatan Ibrahimovic har funnet formen og storspilte på Old Trafford.

Zlatan-scoring

På 1–0 fikk Ibrahimovic med seg ballen inn i Sunderland-boksen, spilte videre til venstreback Blind, før nederlenderen dunket ballen sikkert inn i lengste hjørne.

Pogba og lagkamerat Juan Mata fikk muligheter til å doble ledelsen like før pause, men duoen ble hindret av Sunderland-keeper Jordan Pickford, som spilte en solid kamp for bortelaget.

Zlatan Ibrahimovic

STORSPILTE: Zlatan Ibrahimovic spilte en veldig god kamp for Manchester United mot Sunderland. Her feirer han scoringen.

Tidligere United-manager David Moyes hadde håp om en opptur mot sitt gamle mannskap, men Sunderland-sjefen fikk ingen grunn til å juble i Manchester mandag.

2–0 kom da Ibrahimovic ble frispilt av Pogba alene med keeper mot slutten av kampen. Den svenske veteranspissen gjorde ingen feil alene med Pickford.

På tampen satte Mkhitaryan inn sin vakre scoring. Like etterpå reduserte Fabio Borini med et nydelig langskudd i krysset.

Dermed går Mourinho og co. inn i resten av juleprogrammet med selvtillit. Neste motstander for United er Middlesbrough, også det på Old Trafford. Sunderland og Moyes gjester Burnley i neste runde.

• Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

Silje Opseth
  • Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

Norges J17-landslag har fått tøff medfart i EM-sluttspillet. Etter 0-3-tap for England i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot Frankrike onsdag.

Frankrike er tittelforsvarer i J17-EM, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som Norge slo i EM-kvalifiseringen i mars.

Norge holdt 0-0 i en halv omgang på Malmö idrottspark, men så raknet det. To ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0.

Så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne Rachael Adedini og Djenna-Léna Tene scoret fire ganger til. Adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (NTB)

• Bruddseier i Giroen etter at Foss gikk i bakken: – For en skrell

Franske Benjamin Thomas tok en overraskende seier på den 5. etappen av Giro d'Italia etter å ha sittet i brudd store deler av dagen.

Onsdagens 178 kilometer lange etappe gikk fra Genova, over den 3.-kategoriserte stigningen Passo del Bracco, og inn til Lucca. Der ble det hele avgjort mellom de fire rytterne som hadde sittet i brudd.

Thomas tok seieren foran danske Kasper Valgren, som ble nummer to. Italienske Andrea Pietrobon kompletterte pallen.

– For et bruddkupp, for en skrell. Thomas vinner og tar Cofidis' første seier i årets sesong, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

77 kilometer fra mål ble det etablert et firemannsbrudd med blant andre Valgren. 50 kilometer senere gikk Tobias Foss og seks andre løpere i bakken, noe som sinket hovedfeltet betraktelig.

– Han har det okey. Han var liutt opprørt i starten, men jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. Enn så lenge er alt bra, sier Zak Dempster, sportsdirektør i Ineos-Grenadiers, om Foss i en video på X.