Hopp til innhold

Breen debuterer i Touren: – Mulig å vinne en etappe

Vegard Breen er klar for sitt aller første Tour de France. – Det blir både hardt, gøy og fælt, tror han.

Vegard Breen

TOUR DE FRANCE: Vegard Breen er bekreftet klar for det berømte sykkelrittet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det var godt å få den endelige beskjeden, sier Breen, som sykler for det franske nivå to-laget Fortuneo Vital Concept.

Sondre Holst Enger

KLAR: Sondre Holst Enger.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Breen er dermed den fjerde nordmannen som skal sykle sommerens Tour de France. I dag kom nemlig nyheten om at også Sondre Holst Enger skal sykle etapperittet.

Fra før er Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen klar.

Ifølge VG må vi tilbake til 1991 for å finne så mange nordmenn i Tour de France.

Breens lag er kvalifisert til Tour de France ved hjelp av et såkalt «wild card», og 26-åringen får sin debut i sykkelrittet i sommer.

– Jeg tror det blir noe av det råeste jeg har vært med på. Det blir både hardt, gøy og fælt, tenker jeg, sier nordmannen.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente eller hva jeg får.

– Muligheten er der

Breen røper imidlertid at han har personlige ambisjoner om en etappeseier i sin Tour de France-debut.

Kristoff

KLAR: Alexander Kristoff.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

– Jeg ser for meg at det er mulig å vinne en etappe fra brudd, men oddsen er nok ikke i min favør. Men muligheten er der, og det er nok, konkluderer rytteren, som aller først skal delta i NM i Bodø denne uken.

– Ja, tempo på torsdag og fellesstart på søndag, sier han.

–En brå vending

Breen har funnet seg godt til rette på det franske laget. Han trives godt.

Det er imidlertid ikke lenge siden at tilværelsen var langt mer usikker. Foran årets sesong var han plutselig uten kontrakt etter to år på det belgiske laget Lotto-Soudal.

– Det var en brå vending. I starten av november hadde jeg ikke lag og i slutten av november ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å sykle Tour de France. Etter det har jeg jobbet hardt for å bli klar, forteller han.

– Midt i blinken

Edvald Boasson Hagen

KLAR: Edvald Boasson Hagen.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Vegard Breen får en variert rolle på Fortuneo Vital Concept under Tour de France.

– Hvis han argentineren (Eduardo Sepúlveda) er i slag og kjører for sammendraget, skal jeg nok bistå der en del dager. Jeg skal sikkert være med spurteren vår også på de rene spurtdagene, sier han.

– Ellers er målsettingen til laget å vise seg frem og komme i brudd. Det er midt i blinken for meg. Det kan fort bli litt av alt.

Tour de France starter i Saint-Mont Michel, lørdag 2. juli.

Les også: – Jeg skylder Thor Hushovd en øl

Siste nytt

 • Bare 16.-plass for Borch i EM

  Kjetil Borch var kun fjerde raskest i C-finalen i singlesculler i ro-EM. Han ble slått med nesten åtte sekunder. Det gjør at Borch endte som nummer 16 i sin klasse i Slovenske Bled.

  Han klokket inn til 7.11,93, mens Piotr Plominski i den polske båten vant C-finalen på 7.03,96.

  For snart to år siden tok Borch OL-sølv i singlesculler, og i 2018 ble han både verdens- og europamester. I dag er han et godt stykke unna en slik form. (NTB)

  Kjetil Borch
  Foto: NTB
 • Hauger klatret 12 plasser: – Litt flaks

  Dennis Hauger hadde en vanskelig start i Monaco, men bykset opp fra 17.- til 5.-plass i søndagens Formel 2-løp. Det gjorde at Hauger var blant de åtte førerne som plukket VM-poeng.

  – Det er ikke en skuffelse fra hvor jeg startet, så jeg er fornøyd. Jeg hadde selvfølgelig litt flaks, men det var deilig å ha det på min side i dag. En liten opptur, sier Dennis Hauger til Viaplay.

  20-åringen var påskrudd fra start og startet klatringen umiddelbart. Han var på nummer seks i feltet da det ble full stans i hovedløpet etter 24 runder. Rødflagget kom som følge av at Jack Doohans krasjet og påfølgende bilbrann et par runder tidligere.

  Et forsinket tidsskjema fikk arrangøren til å kutte ned på antall runder. Det var heller ingen ulempe for Hauger

  – Her må du ha maks uttelling for at det skal funke, og det har han hatt for en gangs skyld. Det er vel første gang i år at slike ting har vært på vår side, sa Tom Erik Hauger om sønnens kjøring i en pauseprat med Viaplay, ifølge NTB.

  Dennis Hauger
  Foto: NTB
 • Skotheim mot rekord

  Sander Skotheim imponerer i mangekampstevnet Hypomeeting Götzis. 20-åringen, som tok EM-sølv innendørs i Istanbul, startet dag to med å sette personlig rekord på 110 meter hekk. Det gjør at han øker forspranget til sin egen personlige rekord på 8298 poeng. I diskos ble det 43.01 meter og Skotheim er nummer tre sammenlagt, med tre øvelser igjen.

  European Athletics Indoor Championships
  Foto: MURAD SEZER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste