NRK Meny
Normal

Ny nordmann kan få Tour de France-billett

Vegard Breen: – Jeg skylder Thor Hushovd en øl.

Vegard

HÅPEFULL: Vegard Breen krysser fingrene for at han får kjøre Tour de France for Fortuneo-Vital Concept i juli.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg visste knapt hvem han var før i år. Men hans egenskaper som lagspiller har virkelig imponert meg og han er veldig aktuell for Tour de France-laget vårt, sier sportsdirektør Sebastien Hinault i Fortuneo-Vital Concept til NRK.

Laget er ikke på World Tour-nivå, men er ett av fire prokontinentallag som likevel er invitert til å delta i det legendariske treukersrittet i juli.

– Å, det hadde vært kult, sier Vegard Breen på spørsmål om hvor lysten han er på en Tour de France-deltakelse.

– Man har jo lyst til å prestere der og, men bare å delta er helt sikkert et minne for livet, sier 26-åringen fra Maura i Akershus.

Hushovd kom til unnsetning

Proffeventyret kunne fort vært over i fjor høst. Da stod Breen uten kontrakt etter to år i Lotto Soudal. Det siste året der var preget av skader og han fikk ikke fornyet kontrakt.

Bernard Hinault

SJEFEN: Sportsdirektør Sebastien Hinault kan gi Vegard Breen plass på laget til Tour de France. Her fra da han selv deltok i rittet i 2008.

Foto: DANI CARDONA / REUTERS

I tolvte time tok det franske prokontinentallaget sjansen på å signere Breen for ett år. Nå blir han sannsynligvis den 15. nordmannen i historien som får delta i Tour de France.

– Det viser bare hvordan dette profflivet er. På grunn av skadene hadde jeg ingen resultater å vise til i Lotto Soudal. Da står man plutselig på bar bakke. Heldigvis fikk jeg kontrakt med et nytt lag, sier Breen.

Den nye kontrakten ble til etter at Thor Hushovd anbefalte Hinault å gi Breen kontrakt.

– Jeg skylder nok Thor en øl, ler Vegard Breen.

Gambler på formtopp

Hinault elsker kvalitetene til sin nye rytter.

– Han er veldig profesjonell. En lagspiller. En veldig fin fyr. Og en sterk rytter. Slik beskriver sportsdirektøren i Fortuneo-Vital Concept sitt norske innslag.

Dersom Breen blir tatt ut til verdens største sykkelritt må han jobbe for lagets sterkeste sammenlagtkandidat.

– Hvis Vegard er på laget i Tour de France håper vi han kan gjøre en god jobb for sammenlagtrytteren vår Eduardo Sepulveda. Jeg ser også for meg at vi kan få Vegard i brudd. Han har styrke til å gjøre gode resultater selv også, mener Hinault.

Lagets plan er å stille med tilnærmet komplett Tour de France-lag i Route de Sud i juni. Det er også neste ritt Breen har planer om å kjøre. Og Fortuneo-laget har startet Belgia Rundt bra. På den andre etappen torsdag ble briten Daniel McLay nummer to. Spurterens viktigste hjelper på veien: Vegard Breen.

– Jeg er god til å beholde roen og å gjøre ting riktig når jeg kjører for andre, sier han.

Det ser ut til å bringe ham lengre enn de fleste.

Siste nytt

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap
 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma