Hopp til innhold

Ny nordmann kan få Tour de France-billett

Vegard Breen: – Jeg skylder Thor Hushovd en øl.

Vegard

HÅPEFULL: Vegard Breen krysser fingrene for at han får kjøre Tour de France for Fortuneo-Vital Concept i juli.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg visste knapt hvem han var før i år. Men hans egenskaper som lagspiller har virkelig imponert meg og han er veldig aktuell for Tour de France-laget vårt, sier sportsdirektør Sebastien Hinault i Fortuneo-Vital Concept til NRK.

Laget er ikke på World Tour-nivå, men er ett av fire prokontinentallag som likevel er invitert til å delta i det legendariske treukersrittet i juli.

– Å, det hadde vært kult, sier Vegard Breen på spørsmål om hvor lysten han er på en Tour de France-deltakelse.

– Man har jo lyst til å prestere der og, men bare å delta er helt sikkert et minne for livet, sier 26-åringen fra Maura i Akershus.

Hushovd kom til unnsetning

Proffeventyret kunne fort vært over i fjor høst. Da stod Breen uten kontrakt etter to år i Lotto Soudal. Det siste året der var preget av skader og han fikk ikke fornyet kontrakt.

Bernard Hinault

SJEFEN: Sportsdirektør Sebastien Hinault kan gi Vegard Breen plass på laget til Tour de France. Her fra da han selv deltok i rittet i 2008.

Foto: DANI CARDONA / REUTERS

I tolvte time tok det franske prokontinentallaget sjansen på å signere Breen for ett år. Nå blir han sannsynligvis den 15. nordmannen i historien som får delta i Tour de France.

– Det viser bare hvordan dette profflivet er. På grunn av skadene hadde jeg ingen resultater å vise til i Lotto Soudal. Da står man plutselig på bar bakke. Heldigvis fikk jeg kontrakt med et nytt lag, sier Breen.

Den nye kontrakten ble til etter at Thor Hushovd anbefalte Hinault å gi Breen kontrakt.

– Jeg skylder nok Thor en øl, ler Vegard Breen.

Gambler på formtopp

Hinault elsker kvalitetene til sin nye rytter.

– Han er veldig profesjonell. En lagspiller. En veldig fin fyr. Og en sterk rytter. Slik beskriver sportsdirektøren i Fortuneo-Vital Concept sitt norske innslag.

Dersom Breen blir tatt ut til verdens største sykkelritt må han jobbe for lagets sterkeste sammenlagtkandidat.

– Hvis Vegard er på laget i Tour de France håper vi han kan gjøre en god jobb for sammenlagtrytteren vår Eduardo Sepulveda. Jeg ser også for meg at vi kan få Vegard i brudd. Han har styrke til å gjøre gode resultater selv også, mener Hinault.

Lagets plan er å stille med tilnærmet komplett Tour de France-lag i Route de Sud i juni. Det er også neste ritt Breen har planer om å kjøre. Og Fortuneo-laget har startet Belgia Rundt bra. På den andre etappen torsdag ble briten Daniel McLay nummer to. Spurterens viktigste hjelper på veien: Vegard Breen.

– Jeg er god til å beholde roen og å gjøre ting riktig når jeg kjører for andre, sier han.

Det ser ut til å bringe ham lengre enn de fleste.

Siste nytt

 • Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Verdensener Irland slo verdensmester Sør-Afrika 13-8 i lørdagens storkamp i VM i rugby union.

  Mack Hansen ble første spiller som greide å score et try mot Sør-Afrika i turneringen.

  – Dette var som en Grand Slam på steroider. Det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa Hansen til ITV etter kampen.

  Cheslin Kolbe svarte med et try for «Springboks» tidlig i 2. omgang. Sør-Afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark.

  Manie Libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i VM. Scrumhalf Faf de Klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng.

  Et spark fra Jonathan Sexton midtveis i 2. omgang sendte Irland foran for godt. Da Jack Crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte Sør-Afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene.

  Sør-Afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra Irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over Sør-Afrika i en VM-kamp. Irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (NTB)

  sbhrBcWqYlM
  Foto: AP
 • Ellevilt volleymål reddet Manchester United

  En perlescoring av Bruno Fernandes sikret seieren for Manchester United i en slitekamp mot Burnley lørdag kveld.

  Midtstopper Johnny Evans, som fikk tillit fra start, lempet ballen presist i bakrom, hvor purtugiseren feide ballen i lengste hjørne på hel volley.

  Burnley var langt ifra ufarlige på eget gress. De tvang André Onana ut i full strekk og hadde et skudd i stolpen, men det ble bare nesten for Vincent Kompanys menn.

  Sander Berge kom innpå for hjemmelaget, men også hans heading etter en corner, snek seg like over.

  Dette var en sårt etterlengtet seier for Erik ten Hag og Manchester United, som sto med to seire og tre tap på de fem første kampene i serien før i kveld.

  Med tre poeng klatret de til 8. plass på tabellen. Burnley er helt sist med ett poeng på fem kamper.

  i2JUrg8VMMg
  Foto: Reuters
 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste