Pipekonsert mot Norlings Brann: – Det må vi regne med

Christian Gytkjær senket Brann med et hattrick og hjemmefansen pep ut et Brann-lag som ligger nest sist i eliteserien og Rikard Norling står med kun en seier på sine seks første kamper i eliteserien.

Christian Gytkjær

Christian Gytkjær setter her inn 1-1 på straffe, og følger opp med to mål til i 3-1-seieren over Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Rikard Norling

Rikard Norlings problemer forverres etter tapet mot Haugesund.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

«Gullet ska hem» sang Brann-fansen da Rikard Norling ble presentert som ny Brann-trener i desember.

Nå er stemningen en helt annen i Bergen etter at kun en av sesongens seks seriekamper har endt med seier.

Laget ble pepet ut etter dagens kamp.

– Det må vi regne med når vi ikke presterer på det nivået alle forventer seg, sier Brann-trener Rikard Norling til NRK etter kampen.

Han mener at lidenskapen i Bergen er noe som man må tåle når det går både bra og dårlig.

– De er så positive når det går bra, så da må de også få gi uttrykk for misnøyen. Så det må vi, og da fremfor alt jeg, tåle, kommenterer Norling.

Han mener at det spillemessig ikke er så ille som resultatet tilsier.

– Resultatmessig er det ikke bra, det er sant. Men spillemessig synes jeg ikke vi blir ydmyket. Det gjelder å være sterk og fortsette å jobbe med å utvikle oss, sier Brann-treneren til TV 2 etter kampen.

Matchvinneren: – Jeg trives godt her i Bergen

Branns sesongåpning går fra vond til verre med hjemmetapet mot Haugesund.

For selv om Brann spilte en av sine bedre kamper, var det en dansk målsnik som stjal showet på Brann Stadion. Christian Gytkjær satte inn tre mål da Haugesund snudde det mot Brann.

Den danske angriperen ble også matchvinner da Haugesund slo Brann i Bergen i oktober i fjor.

– Jeg trives godt her i Bergen. Det er synd vi ikke kan spille alle tretti kamper her, sa en fornøyd matchvinner til NRK etter kampen.

Jakob Orlov scoret Branns mål.

Forrykende førsteomgang

Det var to angrepsvillige lag som entret gresset på Brann Stadion, og den første omgangen bølger frem og tilbake, med et lite Brann-overtak til å begynne med.

Brann fikk uttelling for bra press og aggressivitet etter 27 minutter.

Demidov vinner igjen ballen høyt i banen, og Huseklepp blir spilt fri på høyrekanten. Han slår inn rett foran mål, og Ugonna Anyora holder på å sette ballen i eget mål – Dalen redder ballen på streken, men Orlov er på returen og setter inn ledelsen.

Men så gikk det helt i ball for Vadim Demidov og Brann.

Først feller Demidov Haugesunds Maic Sema etter 40 minutter. Den etterfølgende straffen setter danske Christian Gytkjær i mål.

Like etter kommer Haugesund på høyrekanten. Vegard Skjerve slår et tidlig innlegg og Gytkjær parkerer Demidov som ikke henger med og setter inn sitt andre mål på to minutter.

Fem minutter etter pause er Gytkjær på rett plass igjen og plukker ned nedfallsfruktene fra et blokkert skudd. Han smeller inn 3-1-ledelsen fra tolv meter.

Begge lag med endringer

Haugesund hadde før kampen spilt seks strake Eliteseriekamper uten seier. Årets sesongåpning er den svakeste siden 1998. Da rykket Haugesund ned.

Haugesund byttet ut fire spillere fra 0-3-tapet mot Sogndal. Olav Baggerud Dalen sesongdebuterte fra start i mål. Ugonna Anyora var tilbake i startelleveren, og erstattet David Myrestam på backplass.

Geir Ludvik Fevang kom inn for Tor Arne Andreassen på midten, og får selskap av Maic Sema, som erstattet Alexander Stølås.

Brann gjorde tre bytter fra stortapet mot Rosenborg. Markus Jonsson er skadet, og ble erstattet av Jonas Grønner. Han spilte i Branns hittil eneste seier i år, mot Lillestrøm.

Erlend Hanstveit kom inn for Erdin Demir på venstreback og Kristoffer Barmen erstattet Hasan El Fakiri på midten.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Messi utvist da Barca tapte

  Barcelona og Athletic Club bydde opp til en kjempekamp i supercupfinalen.

  Det var Barcelona som gikk opp i ledelsen etter scoring av Griezmann. Men Athletic svarte like etter da Oscar De Marcos satte 1-1.

  Antoine Griezmann sendte Barca i ledelsen nok en gang, men scoringer av Villalibre og Iñaki Williams sørget for 3-2, og seier til Athletic.

  På tampen fikk vi se historiske scener. Lionel Messi ble utvist for første gang i Barca-karrieren. VAR fikk øye på et slag fra Messi som traff bakhodet til Villalibre.

  Spanish Super Cup Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Danmark lekte seg med redusert lag

  Fra benken så storscorer Mikkel Hansen et dansk lag filleriste Kongo i søndagens 39-19-seier i håndball-VM.

  Danmark lot nesten hele troppen få prøve seg, men Hansen og keeper Niklas Landin ble sittende på sidelinjen. Trener Nikolaj Jacobsen ville ikke risikere skader på sine to klart viktigste spillere i en kamp Danmark uansett var sikker på å vinne.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal