Hopp til innhold

Glimt tapte etter enorm bom fra stjernespiller – ute av Serieligaen

Etter at Glimt hadde til tider dominert mot Lech Poznan, førte to store tabber i hver ende av banen til at Glimt røk ut av Serieligaen.

Bodø/Glimt mot Lech Poznan torsdags kveld.

Bodø/Glimts Hugo Vetlesen i duell om ballen i torsdagens kamp.

Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Flere hundre glimtfans hadde møtt opp på Stadion Poznan, torsdag, for å se de gule fra Bodø forsøke å gå videre til åttendedelsfinalene.

Dessverre for dem, klarte ikke Glimt oppgaven, og de røk ut etter at stjernespiller Hugo Vetlesen på nesten uforklarlig vis bommet da det gjaldt som mest.

Dominerte deler av kampen

Kampen startet med at begge lag testet hverandre frem og tilbake. Det var et nervøst første kvarter som inneholdt noen halvsjanser til begge lag, men uten resultat.

Utover i omgangen ble blant annet Albert Grønbech spilt igjennom av Hugo Vetlesen, men forsøket hans ble blokkert. Flere av Glimts angrep ble startet av Patrick Berg, som fikk ta lange klyv fremover i banen.

Bodø/Glimt supportera i Polen.

Glimt-fansen på plass på Stadion Miejski i Poznan.

Foto: Piotr Hawalej / AP

Etter 44 spilte minutter holdt Glimt på å gi bort et mål på spektakulært vis.

Først sparker Brice Wembangomo bort ballen til en motstander, og Lech Poznan kontrer. Backkollega Sørensen ser først ut til å ha god kontroll på ballen som kommer fremover, men han presterer å fomle bort ballen, som finner veien til en ny lechsppiller.

Ballen ble lagt inn foran mål, og Lech var bare en kvart skostørrelse unna å lede kampen.

Les også: Hugo Vetlesen forlenger med Bodø/Glimt

Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt - Vålerenga (5-1)
Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt - Vålerenga (5-1)

Store glimtsjanser

I andre omgang var nysigneringen Adam Sørensen svært nær ved å sende glimt i føringen.

Mvuka svingte en ball mot bakre stolpe, hvor Sørensen fikk hodet på ballen og headet dit keeper kom løpende fra, men en forsvarer fikk klarert ballen på streken.

Men det var ingenting i forhold til det som skulle komme.

Et brudd gjorde at Pellegrino og Grønbech kombinerte flott på venstrekanten. Til slutt sendte dansken ballen til Vetlesen, som totalt upresset bare skulle sette ballen inn i målet.

I stedet for gikk ballen himmelhøyt over mål, og Vetlesen kunne knapt tro sine egne øyne.

Det skulle straks straffe seg. Etter 62 minutter slo keeper Faye Lund en ball ut i ingensteds, som blir plukket opp av en Poznan-spiller. Dette førte til et brudd. Poznan fikk sendt ballen inn fra høyre, og ballen endte opp hos kapteinen Mikael Ishak, som satt den kontant inn i mål.

Poland Soccer Europa Conference League

Kapteinen Mikael Ishak satt ballen kontant inn i mål.

Foto: Piotr Hawalej / AP

Etter målet la Lech Poznan seg dypt i banen og Glimt slet mer med å komme seg til muligheter. Til slutt var det Lech Poznan som kunne juble for å være videre i Serieligaen, mens Glimt må dra hjem slukøret.

– Er her for å støtte bestekompisen

Mange fra Norge håpte at de gule fra Bodø skulle gå av med seieren mot de regjerende polske seriemesterne.

Emil Osnes Gabrielsen er kanskje ikke en av dem.

– Hva gjør du her i dag?

– Jeg er her for å støtte bestekompisen min Kristoffer Velde. Vi har vært barndomsvenner hele livet, og har et tett bånd. Så er det ekstra kult når Lech skal møte et norsk lag.

Bestekompisen til Kristoffer Velde, Emil Osnes Gabrielsen

Med 23 på ryggen er det ingen tvil om hvem Emil Osnes Gabrielsen håper skal gjøre det bra på torsdag kveld. Han og tidligere Haugesund-spiller Kristoffer Velde har vært kompiser lenge, og torsdag skal han forhåpentligvis se kompisen spille for Lech Poznan mot Bodø/Glimt.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

Da måtte han og en gjeng fra Haugesund ta turen til Poznan i Polen.

Han innrømmer at han var litt nervøs da han entret puben The Dubliner med Poznan-farger.

– Jeg kjenner litt på det, jeg gjør jo det. Jeg tok på meg en vest sånn at folk ikke skulle se den så godt; men alle har vært veldig grei med meg.

Kopier referanse Bestekompisen til Kristoffer Velde, Emil Osnes Gabrielsen

Bestekompisen til Kristoffer Velde, Emil Osnes Gabrielsen, hadde oppsøkt Glimt sin supporterpub i Polen for anledningen. På seg hadde han Lech Poznan-drakt.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

Har ikke vunnet på ett år

Bodø/Glimt har utvilsomt spilt gode kamper, og har kvalifisert seg til gruppespillet i både Serieligaen og Europaligaen de siste sesongene.

Men det siste året har det ikke vært mange seirer å glede seg over i når Glimt har reist bort fra Aspmyra.

De har ikke vunnet borte etter den enormt imponerende 1-3-seieren på Celtic Park i Glasgow februar 2022.

Kjetil Knutsen lar seg derimot ikke påvirke av den statistikken, som han ga uttrykk for under onsdagens pressekonferanse i Polen.

Kjetil Knutsen under trening på Aspmyra stadion.

– Vi har mange flotte kamper i Europa både hjemme og borte, og vi begynner å få en del erfaring. Så tenker jeg at den erfaringen skal vi ta med oss til kampen, sier Kjetil Knutsen.

Foto: Kasper Holgersen / NRK

– Av og til tror jeg vi glemmer hva slags kontekst vi er i. Bodø/Glimt er en ganske liten klubb fra en liten by langt oppi nord. Om vi kan være den litt irriterende lillebroren mot de store klubbene i Europa, så tror jeg det er et fint utgangspunkt for oss.

Knutsen sier at folk kanskje kan bli blendet av resultater som Glimt har oppnådd, og fått litt urealistiske forventninger.

Les også: Tar «drastisk» grep etter Glimt-fiasko: – Totalt motsatt av det jeg har gjort tidligere

fzwwNC3qBVY
fzwwNC3qBVY

– Jeg tror veldig mange glemmer hvor vi kommer fra. Vi er ambisiøse, men vi er kun opptatt av å utvikle og prestere. Så får vi betalt ut ifra det. Vi har mange flotte kamper i Europa både hjemme og borte, og vi begynner å få en del erfaring. Så tenker jeg at den erfaringen skal vi ta med oss til kampen.

Ser for seg en annerledes kamp

Barndomskompis til Kristoffer Velde, Emil Osnes Gabrielsen, bekrefter til NRK at Kristoffer Velde ikke starter mot Glimt, torsdag.

Han kommer kanskje innpå, slik han gjorde etter 72 minutter på Aspmyra.

Les også: Millionene renner inn i norsk fotball: Knuste overgangsrekord på én måned

Spillersalg ut av Norge 2023
Spillersalg ut av Norge 2023

Fram til nå har det bare blitt ett mål i ligaen, for spilleren som var med på Lech Poznan sitt seriegull i fjor.

Statistikken i Europa er hakket bedre, med 6 mål på 13 kamper. Gabrielsen tror kampen i kveld kan bli tøff.

– Han har jo egentlig kjempegode stats i Europa, så har det gått litt stang ut i hjemlig serie. I toppfotballen er det små detaljer som gjelder, men jeg tror han kommer inn og avgjør kampen, sier han med et smil.

– Hva tror du om kampen ellers?

– Jeg ser for meg en annerledes kamp enn den i Bodø. For jeg tror at Lech-fansen forlanger mer her i Poznan. De fikk et kjemperesultat på Aspmyra, men jeg tror de vil angripe mer foran hjemmefansen.

– Hvordan er fansen?

– De er helt gale. Det var ganske god stemning på en seriekamp jeg var her for tidligere, men på europakvelder så blir det en helt annen greie, sier han.

Hugo Vetlesen og Joel Mvuka under treningen til Glimt i Poznan.

Hugo Vetlesen og Joel Mvuka under Glimt sin trening, onsdag i Poznan.

Foto: Kai Jæger Kristoffersen / NRK