Hopp til innhold

Brann valset over Strømsgodset: – Vi skal inn i Europa

Brann hadde ingen planer om å gi Rosenborg muligheten til å feire seriegull i dag. Det gikk ut over nedrykkstruede drammensere.

Eliteserien fotball: Brann - Strømsgodset.

SEIER: Brann knuste Strømsgodset og sikter seg nå inn på Europa-spill neste sesong.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

En verre start enn Strømsgodset fikk er nesten ikke mulig å få. 1 min og 28 sekunder stod det på klokka da Fredrik Haugen banket inn Branns første, etter en dårlig klarering fra Jonathan Parr.

Og da var Brann i førersete. Hjemmelaget måtte nemlig unngå å gi fra seg poeng for å fortsatt ha en teoretisk mulighet om gull. I tillegg kunne Molde ta andreplassen, om Brann ikke leverte varene.

– Enveiskjøring

Men varene ble levert, og med en 3-1-seier gjorde Brann det de skulle. Seieren var ikke av det overlegne slaget, men noen gavepakker fra Godset ga bergenserne poengene de ville ha.

– Vi skal inn i Europa og det er veldig viktig. Skal vi ha andreplassen må vi vinne de to siste tror jeg, for Molde kommer til å plukke mye poeng, sier Christian Eggen Rismark til NRK.

Rismark scoret Branns andre mål på et hodestøt. Dermed var barnebarnet til Rosenborgs trenerlegende, Nils Arne Eggen, sterkt delaktig i at trønderne ikke fikk feiret gull denne søndagen. Målet mener han også endret kampen.

Eliteserien fotball: Brann - Strømsgodset.

SØLV: Christian Eggen Rismark, var delaktig i at Brann nå ligger på sølvplass med sin scoring.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Når vi får 2-0 der så ser vi oss ikke tilbake. Da er det enveiskjøring, sier Eggen Rismark.

Strømsgodset klønet det også til for seg selv på det tredje målet. Kaptein Jakob Glesnes serverte Gilli Rólantsson, som satte inn 3-0.

Nedrykkstruet

Strømsgodset fikk en scoring på tampen, ved Mustafa «Mos» Abdellaoue, men det ble bare et trøstemål.

– Vi får en tøff start, og da vet vi at det blir tungt på Brann Stadion. Men vi reiser oss etter scoringen og hadde noen brudd vi kunne utnyttet. I andre omgang blir det tøft. Når de får 2-0 har vi ikke så mye å komme med, forteller Glesnes.

Heller ikke trener Bjørn Petter Ingebretsen er fornøyd med det han så fra gjestene i dag.

– Jeg tenker at dette er et stort skritt tilbake for oss i forhold til det vi har prestert de siste kampene. Vi har vært stramme bakover, men i dag slipper vi inn tre mål. Vi er ikke fornøyd med gjennomføringen i dag, sier en skuffet Ingebretsen.

Nå har Strømsgodset to poeng ned til Lillestrøm på kvalifiseringsplass. I tillegg skal de møte Stabæk i siste kamp. De ligger i øyeblikket på nedrykksplass fire poeng bak.

Brann innehar sølvet, to poeng foran Molde, og fem poeng bak Rosenborg.

– Vi har ekstremt mye å spille for og har veldig lyst til å ta medalje. Å spille i Europa er utrolig viktig for oss, så vi har ikke noe problem med motivasjon, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Siste nytt

  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB
  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal