Hopp til innhold

Barcelona la egen plan for å stoppe stjerneskuddet: – Irriterende

Brann var nære en Mesterliga-bragd mot Barcelona, og spesielt 18-åringen Signe Gaupset har fått den spanske stormakten til å sperre opp øynene.

Signe Gaupset i duell med Barcelona-spiller Ona Batlle

BLE PASSET PÅ: Stjernebacken Ona Batlle med et godt tak på Signe Gaupset under onsdagens kvartfinale.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Brann-spillerne kjempet med nebb og klør og øynet en sensasjon, men tapte til slutt 1-2 i den første kvartfinalen mot Barcelona.

Etter kampen fikk Barcelona-trener Jonatan Giráldez spørsmål om det var noen av Brann-spillerne som imponerte han ekstra.

– Selvfølgelig! Mange av dem, sier Giráldez til NRK før han trekker frem Signe Gaupset.

Jonatan Giráldez

TOK GREP: Barcelona-trener Jonatan Giráldez er imponert over kvaliteten til Signe Gaupset.

Foto: PAU BARRENA / AFP

– Vi visste før kampen at Gaupset er en av de viktigste spillerne deres. Hun skapte ikke så mange sjanser i dag, men jeg mener det er fordi vi forsvarte oss veldig bra. Vi så at hun var klar til å løpe og true vår forsvarslinje, fortsetter han.

– En av de beste spillerne i Norge

Giráldez synes at de hadde en god defensiv plan for kampen, og innrømmer at den gjalt spesielt for Gaupset.

– Etter min mening er hun en av de beste spillerne i Norge, sier Barcelona-treneren og fortsetter:

– Når hun spiller ute på kanten, så får hun ballen og utfordrer en-til-en. Vi fikk ingen sånne situasjoner mot oss – bortsett fra den ene.

For like før pause fikk Gaupset rom til å utfordre ute til venstre. 18-åringen førte ballen oppover i banen, før hun stakk den gjennom til Justine Kielland i feltet.

Kielland spilte videre inn til Cecilie Kvamme, som sørget for euforisk stemning på Åsane Arena.

– Hun sto for forarbeidet på scoringen. Da fikk hun muligheten til å bryte linjene. Målet deres var en dårlig situasjon for oss. Når de beste spillerne dukker opp i de mest avgjørende plassene på banen, så kan de skape noe, sier Giráldez.

Gaupset: – Irriterende

For Gaupset ble det en stor opplevelse å få besøk av Barcelona, og selv om det «bare» ble ettmålstap mot stormakten satt hun igjen med en skuffet følelse.

Når NRK forteller henne om Barcelonas plan for å stoppe henne, begynner stortalentet å smile.

– Det er selvfølgelig kjekt at man blir lagt merke til og får oppmerksomhet, sier Gaupset til NRK.

– Så kan man si at det er litt irriterende å bli passet ekstra på. Da får man kanskje ikke like mye rom som man skulle ønske, men det er læring i det òg. Man må utnytte de mulighetene man får. Man så det på scoringen da det åpnet seg litt opp og man kunne drive fremover, fortsetter hun.

– Irriterende?

– Ja, det er jo litt irriterende å bli passet ekstra på. Det er en utfordring og noe man må ta med seg videre i karrieren.

Les også «Alle» vil ha Signe (18): – Ho drit i det

Signe Gaupset på La Manga før Barcelona-kampene i Mesterligaen

– Ikke trodd det i min villeste fantasi

Selv ikke Cecilie Kvamme trodde sine egne øyne da hun utlignet for Brann. Bergenserne lå under 1–0 mot verdens beste fotballag, Barcelona, og spanjolene skapte sjanse på sjanse. At det fortsatt sto 1–0 var smått utrolig.

Så, ut av ingenting, kom den sensasjonelle utligningen. Brann angrep hurtig i lengderetningen, og et innlegg fra Justine Kielland havnet på bakerste stolpe. Der var Brann-kaptein Kvamme, som bredsidet inn et intet mindre enn sensasjonelt utligningsmål.

På tribunen var det eufori. NRKs kommentatorer og eksperter kunne knapt tro det. Men ingen var mer overrasket enn målscoreren selv.

– Det var helt surrealistisk. Det må ha vært ganske høy odds på at jeg skulle score før den kampen, sier Kvamme til NRK.

– For det så ikke ut som du helt trodde på det selv?

– Det er stort sett sånn det ser ut når jeg scorer, svarer Kvamme lattermildt.

– Jeg vet ikke om jeg klarer det. Det er helt sykt og jeg hadde ikke trodd det i min villeste fantasi, fortsetter hun.

Champions League kvinner, SK Brann - FC Barcelona

– Bilder for evigheten

Også i studio var de fra seg av begeistring over Branns utligningsmål.

– Man må klype seg selv både én, to og tre ganger for å tro det, sier Ingrid Kvernvolden i NRK-studio.

– Det er bilder for evigheten. Det øyeblikket kommer til å leve for alltid i Bergen, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg.

– Det er sånne øyeblikk som er helt fantastiske i fotball, sier fotballpresident Lise Klaveness til NRK etter kampen.

Det var et voldsomt Barcelona-trykk som møtte Brann-spillerne fra start, og allerede etter åtte minutters spill måtte Aurora Mikalsen plukke ballen ut av egne nettmasker.

Caroline Graham Hansen var både arkitekt og avslutter da hun tok et hjørnespark, kombinerte fint med lagvenninnen Ona Batlle og plasserte ballen iskaldt i mål.

Se målet her:

Da det målet kom, fryktet mange at dette kunne bli stygt.

– Jeg burde nok scoret ett par til i dag og vi hadde nok sjanser til å lede med fire mål til pause, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

Det var i hvert fall få som hadde sett for seg en utligning.

– Surrealistisk

Men etter Kvammes overraskende 1-1-mål, fortsatte Barcelona å kjøre på. Men enten sto Aurora Mikalsen i Brann-buret i veien, eller så fikk bergenserne hjelp fra stolpen eller tverrliggeren.

Brann kom seg til pause med 1–1.

– Dette er alt Brann kunne ha drømt om. Det er et fantastisk utgangspunkt før denne 2. omgangen, sa Kvernvolden i pausen.

– Nå må de ha fått et lite snev av tro, supplerte Løkberg.

– 1–1 til pause mot Barcelona i en Mesterliga-kvartfinale med flomlys her i Bergen, det er en helt surrealistisk følelse, sa tidligere Brann-spiller Fredrik Haugen på NRKs sending.

Champions League kvinner, SK Brann - FC Barcelona

STOR KVELD: Brann-spillerne tok seg tid til å hylle de fremmøtte Brann-supporterne etter 1-2-tapet mot Barcelona.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Brann-spillerne kom ut og spilte med en tro på et fotballmirakel som man ikke så i den første omgangen. De holdt bedre på ballen, turte å spille seg ut bakfra og var aggressive i presset.

– Det føles som det er komfortabelt for Brann nå, men de må passe seg. Det er så mye kvalitet i det Barcelona-laget her, advarte NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp.

Og like etter lå ballen i mål. Barcelona-spillerne jobbet frem en åpning i Brann-forsvaret. All løpingen imellom mens Barcelona dominerte banespillet resulterte i slitne Brann-bein, og til slutt var det Salma Paralluelo som hamret inn seiersmålet for katalanerne.

– De kan være stolte

Luften gikk litt ut av Brann-spillerne etter det målet, og de maktet aldri å skape det helt store. Dermed ble det et svært hederlig 1-2-tap hjemme mot den regjerende Mesterliga-mesteren.

Eliteserien i fotball 2022: Viking - Lillestrøm (0-3)

IMPONERT: NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg.

Foto: Carina Johansen / NTB

– De kan være stolte av prestasjonen sin i dag. Hatten av for den prestasjonen, sier Kristoffer Løkberg etter kampen.

Nettopp det var Brann-trener Martin Ho.

– Vi visste at vi ikke kom til å ha ballen hele tiden, og vi forsvarte oss veldig godt. Så hadde vi noen øyeblikk fremover i banen og benyttet oss av det. Jeg kunne ikke ha vært mer stolt, sier han til NRK. .

«Hvordan slår man et lag som aldri taper?», spurte NRKs fotballskribent i en kommentar publiserte tidligere onsdag. Brann fant ikke svaret – men gjorde seg på ingen måte bort mot giganten.

Les også Hvordan slår man et lag som aldri taper?

Women's Champions League - Quarter Final - Second Leg - FC Barcelona v Real Madrid

Og selv om det blir tøft når kampen spilles i Barcelonas egen storstue neste uke, lever håpet.

– Det er åpent til neste kamp, og vi drar dit med troen på at det er mulig, sier Gaupset.

Det var ikke bare her i Norge man lot seg imponere over det Brann fikk til mot Barcelona. Resultatet – og prestasjonen – ble lagt merke til utenfor landegrensene også.

– Barcelona fikk gjort jobben, men Brann har gitt seg selv muligheten til å komme med en bombe i denne kvartfinalen. Kvamme lyste opp stadion med sin utligning, skriver den britiske storavisen The Guardian, som oppsummerer det sånn:

– For en kamp!

null
Spiller nå
Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28
Neste

Siste nytt