NRK Meny
Normal

– Vi ble blendet av stjernestatusen hennes

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) innrømmer at både hun og promotøren hennes overvurderte Mia St. John. – Been there, done that, sier hun om den typen motstand.

Cecilia Brækhus bokset mot Mia St. John

Cecilia Brækhus (t.h.) gjorde kort prosess med 45 år gamle Mia St. John lørdag kveld. Kampen ble avsluttet etter drøye fem minutters boksing, da den amerikanske jenta slet med å forsvare seg.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg må innrømme at vi ble blendet av stjernestatusen til Mia. Hun var langt svakere enn vi hadde trodd. Dette kommer nok ikke til å skje igjen, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus under søndagens morgenmøte med den norske pressen.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

Det var en meget opplagt Brækhus som stilte til et uformelt pressemøte ved hotellet i Frederikshavn søndag morgen.

Kun noen få timer tidligere holdt hun lekestue med den amerikanske motstanderen Mia St. John (45) i bokseringen i Nord Arena - en kamp den norske jenta kontrollerte fra første sekund.

Allerede i tredje runde valgte dommeren å avbryte kampen - Mia St. John maktet rett og slett ikke å forsvare seg selv mot de knallharde slagene til den norske jenta.

Kritikken haglet

Etter kampen fikk hun hard medfart fra NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti, som omtalte kampen som en «tullekamp».

LES OGSÅ: Brækhus fortviler over kritikken

– Kampen var ikke verdt mye for Cecilia. Om noen amerikanere gadd å se kampen på stream, så de også at det var en tullekamp, sa den tidligere nordiske mesteren i lett tungvekt til NRK etter gårsdagens kortvarige Brækhus-kamp.

– Ingen sportslig utfordring

Brækhus har ingen problemer med å innrømme at motstanden ikke var spesielt stor mot den amerikanske veteranen, som bokset sin siste kamp som profesjonell.

– Det var svakere motstand enn antatt, så «been there, done that». Jeg kommer ikke til gjøre dette igjen, sier Brækhus.

– Vi prøvde noe nytt denne gangen, og det ble kanskje ikke helt som vi hadde spådd.

– Med tanke på oppmerksomheten rundt denne kampen, var det full klaff. Men sportslig var det ingen utfordring for meg, innrømmer Brækhus.

Hauses opp grunnet bokseforbudet

– Hvorfor tror du det blir så mye oppmerksomhet når du bokser?

– Proffboksing er ikke lov i Norge, så derfor blir dette veldig hauset opp av den grunn. Jeg kan ikke snakke for hva nordmenn mener om proffboksing, men det er jo sånn denne sporten fungerer. Jeg må bokse ofte, og jeg kan ikke møte verdensmestere hver gang.

– Ønsker du å ta med kritikerne i ringen og gi dem en runde juling?

– Nei, ikke i det hele tatt. Folk må få mene det de vil. Så lenge debatten holder seg på et saklig og sunt nivå, er det helt greit for meg å være med i den debatten. Det viser jo bare at sporten jeg driver med engasjerer, sier Brækhus.

– Gjort er gjort, smiler Brækhus, som om få dager setter seg på flyet til sommervarme Dubai for en liten ferie.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal