Hopp til innhold

Brækhus fortviler over kritikken

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) var så overlegen mot Mia St. John at kritikerne kaller oppgjøret en «tullekamp». Den norske boksedronningen fortviler over at det ikke finnes gode nok motstandere for henne.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus i garderoben etter oppgjøret mot Mia St. John.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

– Jeg kan ikke leve livet mitt etter hva folk mener og synser. Dette var den beste kampen jeg kunne få til per nå. Det er ikke mulig for meg å møte jevngode boksere hver gang, sier Cecilia Brækhus til NRK.no i garderoben etter kampen.

Kampen mot Mia St. John var over etter tre runder. Da hadde den amerikanske 45-åringen fått så mye juling at dommeren ikke syntes det var forsvarlig å fortsette.

– Jeg gjorde jo bare jobben min. Dette var to voksne jenter som ønsket å bokse mot hverandre. Jeg må få lov til å gjøre noe for meg selv også. Ærlig talt, sier Brækhus og flirer oppgitt.

Andreas Evensen

Andreas Evensen fulgte Brækhus-kampen ringside. Etter kampen smilte han lurt på spørsmål om kampen kun var et PR-show.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

– Hva skal jeg si? Hun er 45...

Tidligere proffbokser Andreas Evensen var på plass ringside i Danmark. Når NRK.no spør ham om kampen, tenker han seg om i flere sekunder, smiler lurt, og svarer:

– Hva skal jeg si... Hun er jo 45 år. Prikk, prikk, prikk, sier Evensen - et tydelig hint om at han ikke synes noe særlig om kvaliteten på den amerikanske motstanderen i kampen.

– Cecilia herjet. Det så man med en gang. Klasseforskjell, sier Evensen.

«Tullekamp»

Brækhus fortalte etter seieren at hun så allerede på vei inn i ringen at Mia St. John var livredd. Fra første sekund var det tydelig at det var klasseforskjell på de to bokserne.

Selv for et utrent øye var det liten tvil om at den norske bokseren beveget seg på en helt annen måte enn 45-åringen fra USA.

NRKs bokseekspert Anders Øfsti omtaler kampen som en «tullekamp».

– Kampen var ikke verdt mye for Cecilia. Om noen amerikanere gadd å se kampen på stream, så de også at det var en tullekamp. Om noen skulle vært i tvil. Holly Holm har visst at Cecilia er for god lenge. For henne var det ikke noe nytt i «kampen», sier Øfsti.

Mener Brækhus holdt tilbake

Han mener at Brækhus tydelig holdt igjen i kampen.

– Hun kunne slått henne rett ned i både første og ikke minst andre runde. Hun viste nåde og hadde tydeligvis ikke lyst til å skade motstanderen, sier Øfsti.

Den tidligere nordiske mesteren i boksing har stor forståelse for at det rett og slett ikke finnes nok skikkelige motstandere for den norske jenta.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus måtte gang på gang svare på spørsmål om nivået på motstanderen Mia St. John var for dårlig. Her fra garderoben etter kampen.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

– Hun lider under å være best i verden

– Cecilias problem er at det ikke finnes motstand. Hun er suveren, og hun kommer til å gruse Holm også hvis det noen gang blir en kamp. Det kunne vært morsomt å se henne mot OL-vinner Clarissa Shields, men hun er tyngre og bare 18. Hun er ikke proff - ennå, sier Øfsti.

Også den nye generalsekretæren i Norges Bokseforbund, Erik Nilsen, skjønner at Cecilia Brækhus fortviler over å bli kritisert for å være best i verden.

– Det er litt sprøtt, hele greia. Cecilia er suveren i sin vektklasse om dagen, og lider rett og slett under at hun er best i verden, sier Nilsen til NRK.no.

«Jeg driter i det»

Både Cecilia Brækhus og treneren hennes hevder at de ikke var klar over hvor svak St. John var på forhånd.

– På forhånd visste vi ikke at hun var såpass mye dårligere enn Cecilia. Men i dag viser Cecilia at hun er verdens beste, sier trener Georg Bramowski til NRK.no.

På pressekonferansen etter kampen fikk Cecilia Brækhus se en mobilversjon av NRK.no-forsiden med saken du nå leser på topp, der sitatet «– En tullekamp!» var uthevet.

Brækhus scrollet forsiden opp og ned på NRK-journalistens telefon før hun sa: «Tsss, jeg driter i det». Og lo hjertelig.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal