Brækhus villig til å ofre beltene for å bokse mot Taylor: –Vil øke legendestatus

Cecilia Brækhus kjenner det kribler i hendene av tanken på å få bokse mot Katie Taylor. NRKs bokseekspert mener det vil gjøre henne enda større som bokser.

Cecilia Brækhus under kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja

MESTER: Cecilia Brækhus holder per dags dato hele fire verdensmestertitler.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Normalt ville jeg sagt nei, men siden denne kampen kan bli såpass stor så kan jeg ikke utelukke det. Jeg har brukt et halvt liv på å samle disse beltene. For å kunne gi fra meg beltene, må jeg gjennom en grundig tankeprosess og det må være verdt det, sier Cecilia Brækhus til NRK.

Onsdag ble det kjent at den regjerende verdensmesteren er villig til å gå ned to vektklasser for å møte Katie Taylor i det som omtales som den største kampen i kvinneboksingens historie.

Dersom hun gjør dette, mister hun alle de fire beltene hun har nå.

– Jeg skal ikke ta denne avgjørelsen uten at jeg føler meg trygg, men jeg er sulten på det. Jeg kjenner det begynner å krible bare jeg tenker på en slik kamp, fortsetter verdensmesteren.

Blir det enighet, vil kampen finne sted i 2019. Før møtet må Taylor forsvare sine titler mot Cindy Serrano i Boston førstkommende lørdag.

Brækhus må vinne sin kamp 8. desember.

BOXING-WOMEN/TAYLOR-CONNOR

UTFORDRER: Katie Taylor har ti seire på ti kamper. Nå ønsker hun å møte Cecilia Brækhus i ringen.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Risikerer alle beltene

Brækhus er den første kvinnen i historien som har alle de fire største titlene samtidig. Bergenseren, som omtales som «førstedamen» i bokseverden, mister alle beltene om hun velger å gå ned vektklasser for å møte Taylor.

– Man blir veldig tent på å kunne være den ene halvdelen i en slik «mega-kamp». Dette er absolutt noe jeg tenner på, og jeg kommer nok til å strekke meg veldig langt for å hale dette i land. For dette kommer til å smelle skikkelig, sier Brækhus og legger til at partene mest sannsynlig kommer til enighet.

Vil øke statusen

– Hvis Cecilia møter Katie Taylor og slår henne, mener jeg Cecilie forsterker legendestatusen sin enda mer. Hun har vært så suveren og vært i en klasse for seg selv lenge. Katie Taylor er olympisk mester og har samme nivå inne som Cecilia Brækhus, sier NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Anders Werner Øfsti

EKSPERT: Anders Werner Øfsti.

Foto: NRK

Taylor står med ti seire på sine ti kamper som proffbokser. Fem av dem har kommet på knockout.

– Det er ikke to ungjenter som møtes i ringen. Katie Taylor er en fantastisk bokser. Hun har OL-gull fra London 2012, vært verdensmester utallige ganger som amatør og har relativt nylig blitt proff, forklarer Øfsti.

Brækhus og Taylor har møttes i ringen før. Da var begge i startfasen av karrieren.

– Det vil være to helt forskjellige personer som møtes i ringen om dette skjer i 2019, avslutter Brækhus.

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal