Hopp til innhold

Brækhus villig til å ofre beltene for å bokse mot Taylor: –Vil øke legendestatus

Cecilia Brækhus kjenner det kribler i hendene av tanken på å få bokse mot Katie Taylor. NRKs bokseekspert mener det vil gjøre henne enda større som bokser.

Cecilia Brækhus under kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja

MESTER: Cecilia Brækhus holder per dags dato hele fire verdensmestertitler.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Normalt ville jeg sagt nei, men siden denne kampen kan bli såpass stor så kan jeg ikke utelukke det. Jeg har brukt et halvt liv på å samle disse beltene. For å kunne gi fra meg beltene, må jeg gjennom en grundig tankeprosess og det må være verdt det, sier Cecilia Brækhus til NRK.

Onsdag ble det kjent at den regjerende verdensmesteren er villig til å gå ned to vektklasser for å møte Katie Taylor i det som omtales som den største kampen i kvinneboksingens historie.

Dersom hun gjør dette, mister hun alle de fire beltene hun har nå.

– Jeg skal ikke ta denne avgjørelsen uten at jeg føler meg trygg, men jeg er sulten på det. Jeg kjenner det begynner å krible bare jeg tenker på en slik kamp, fortsetter verdensmesteren.

Blir det enighet, vil kampen finne sted i 2019. Før møtet må Taylor forsvare sine titler mot Cindy Serrano i Boston førstkommende lørdag.

Brækhus må vinne sin kamp 8. desember.

BOXING-WOMEN/TAYLOR-CONNOR

UTFORDRER: Katie Taylor har ti seire på ti kamper. Nå ønsker hun å møte Cecilia Brækhus i ringen.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Risikerer alle beltene

Brækhus er den første kvinnen i historien som har alle de fire største titlene samtidig. Bergenseren, som omtales som «førstedamen» i bokseverden, mister alle beltene om hun velger å gå ned vektklasser for å møte Taylor.

– Man blir veldig tent på å kunne være den ene halvdelen i en slik «mega-kamp». Dette er absolutt noe jeg tenner på, og jeg kommer nok til å strekke meg veldig langt for å hale dette i land. For dette kommer til å smelle skikkelig, sier Brækhus og legger til at partene mest sannsynlig kommer til enighet.

Vil øke statusen

– Hvis Cecilia møter Katie Taylor og slår henne, mener jeg Cecilie forsterker legendestatusen sin enda mer. Hun har vært så suveren og vært i en klasse for seg selv lenge. Katie Taylor er olympisk mester og har samme nivå inne som Cecilia Brækhus, sier NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Anders Werner Øfsti

EKSPERT: Anders Werner Øfsti.

Foto: NRK

Taylor står med ti seire på sine ti kamper som proffbokser. Fem av dem har kommet på knockout.

– Det er ikke to ungjenter som møtes i ringen. Katie Taylor er en fantastisk bokser. Hun har OL-gull fra London 2012, vært verdensmester utallige ganger som amatør og har relativt nylig blitt proff, forklarer Øfsti.

Brækhus og Taylor har møttes i ringen før. Da var begge i startfasen av karrieren.

– Det vil være to helt forskjellige personer som møtes i ringen om dette skjer i 2019, avslutter Brækhus.

Siste nytt

 • Berge avgjorde på overtid for Sheffield United – møter Tottenham

  Billy Sharp og Sander Berge scoret på overtid da Sheffield United slo Wrexham 3-1 i en dramatisk omkamp i FA-cupen. Tottenham venter i neste runde.

  Berge og hans lagkamerater får hjemmekamp i åttedelsfinalen 1. mars.

  Gjestene fra nivå fem skapte trøbbel for hjemmelaget, og storscoreren Paul Mullin skaffet to straffespark. Det første knallet han i nettaket til 1-1, men det neste så han Adam Davies redde da han skulle sette inn gjestenes ledermål.

  Det gikk mot ekstraomganger, men to minutter på overtid misset Wrexham-stopper Max Cleworth fullstendig da han skulle stoppet et langt framspill, og Sharp var gjennom. Dermed ledet hjemmelaget.

  Et par minutter senere i overtiden satte Berge 3-1 i krysset fra spiss vinkel etter en kontring.

  Rett før kjempetabben hadde Cleworth flaks som ikke fikk straffe mot seg da han stoppet et skudd fra Oliver Norwood med armen.

  Paul Ahmedhodzic scoret hjemmelagets første mål i det 50. minutt, for han lagde straffen som slapp Wrexham inn i kampen.

  Sander Berge
  Foto: Jon Super / AP
 • Hardt ut mot den tyrkiske ligaen etter jordskjelvet: – Jeg kan ikke fatte det

  Fredrik Gulbrandsen landet i dag på norsk jord etter å ha havnet midt oppi jordskjelvet i Tyrkia.

  På Instagram og på Twitter har den norske spissen skrevet hvordan han opplevde situasjonen.

  – Jeg lå og sov i leiligheten min i 15. etasje da hele bygget begynte å riste. Jeg var sikker på at dette var slutten, skriver Gulbrandsen.

  Den tyrkiske fotballigaen har valgt å utsette all ligaspill i en uke. Det mener Gulbrandsen er altfor lite.

  – Jeg kan ikke fatte hvordan vi skal spille fotball mens folk kjemper for livet i området der jordskjelvet fant sted. Jeg får fortsatt tilbakeblikk fra da skjelvet skjedde. Jeg er traumatisert.

  Fredrik Gulbrandsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Carlsen vant etter armageddon mot Erigaisi

  Magnus Carlsen måtte ha armageddon for å slå indiske Arjun Erigaisi i semfinalen i sesongåpningen av Champions Chess Tour.

  Han møter onsdag Hikaru Nakamura i første finale i turneringen, men det spesielle turneringssystemet betyr at vinneren vil trenge nok en seier, og taperen fortsatt ha en mulighet til å nå til topps.

  Det første partiet mot Erigaisi vant Carlsen etter 50 trekk. Det andre endte i remis etter 48 trekk, mens Erigaisi vant det tredje partiet med svarte brikker etter en tabbe av nordmannen. Det siste partiet endte med remis slik at det hele måtte avgjøres i armageddon.

  Spilleren med hvite brikker har lengre tid på klokka, mens spilleren med svart vil stå igjen som vinner om det blir remis. Carlsen fikk svarte brikker og klarte å få det nødvendige overtaket. Partiet endte med remis og dermed seier til Carlsen etter 52 trekk.

  Carlsen spiller fra Toronto i Canada hjemme hos sin venn Eric Hansen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste