Hopp til innhold

Brækhus villig til å ofre beltene for å bokse mot Taylor: –Vil øke legendestatus

Cecilia Brækhus kjenner det kribler i hendene av tanken på å få bokse mot Katie Taylor. NRKs bokseekspert mener det vil gjøre henne enda større som bokser.

Cecilia Brækhus under kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja

MESTER: Cecilia Brækhus holder per dags dato hele fire verdensmestertitler.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Normalt ville jeg sagt nei, men siden denne kampen kan bli såpass stor så kan jeg ikke utelukke det. Jeg har brukt et halvt liv på å samle disse beltene. For å kunne gi fra meg beltene, må jeg gjennom en grundig tankeprosess og det må være verdt det, sier Cecilia Brækhus til NRK.

Onsdag ble det kjent at den regjerende verdensmesteren er villig til å gå ned to vektklasser for å møte Katie Taylor i det som omtales som den største kampen i kvinneboksingens historie.

Dersom hun gjør dette, mister hun alle de fire beltene hun har nå.

– Jeg skal ikke ta denne avgjørelsen uten at jeg føler meg trygg, men jeg er sulten på det. Jeg kjenner det begynner å krible bare jeg tenker på en slik kamp, fortsetter verdensmesteren.

Blir det enighet, vil kampen finne sted i 2019. Før møtet må Taylor forsvare sine titler mot Cindy Serrano i Boston førstkommende lørdag.

Brækhus må vinne sin kamp 8. desember.

BOXING-WOMEN/TAYLOR-CONNOR

UTFORDRER: Katie Taylor har ti seire på ti kamper. Nå ønsker hun å møte Cecilia Brækhus i ringen.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Risikerer alle beltene

Brækhus er den første kvinnen i historien som har alle de fire største titlene samtidig. Bergenseren, som omtales som «førstedamen» i bokseverden, mister alle beltene om hun velger å gå ned vektklasser for å møte Taylor.

– Man blir veldig tent på å kunne være den ene halvdelen i en slik «mega-kamp». Dette er absolutt noe jeg tenner på, og jeg kommer nok til å strekke meg veldig langt for å hale dette i land. For dette kommer til å smelle skikkelig, sier Brækhus og legger til at partene mest sannsynlig kommer til enighet.

Vil øke statusen

– Hvis Cecilia møter Katie Taylor og slår henne, mener jeg Cecilie forsterker legendestatusen sin enda mer. Hun har vært så suveren og vært i en klasse for seg selv lenge. Katie Taylor er olympisk mester og har samme nivå inne som Cecilia Brækhus, sier NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Anders Werner Øfsti

EKSPERT: Anders Werner Øfsti.

Foto: NRK

Taylor står med ti seire på sine ti kamper som proffbokser. Fem av dem har kommet på knockout.

– Det er ikke to ungjenter som møtes i ringen. Katie Taylor er en fantastisk bokser. Hun har OL-gull fra London 2012, vært verdensmester utallige ganger som amatør og har relativt nylig blitt proff, forklarer Øfsti.

Brækhus og Taylor har møttes i ringen før. Da var begge i startfasen av karrieren.

– Det vil være to helt forskjellige personer som møtes i ringen om dette skjer i 2019, avslutter Brækhus.

Siste nytt

 • Villa forlenger med suksesstreneren

  Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

  Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

  Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

  – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

  7ZFc-Z9Pon8
  Foto: AP
 • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

  Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

  Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

  – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

  – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

  Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

  Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

  – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

  776131836
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

  Det bekrefter Nilsson til SVT.

  – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

  For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

  – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

  Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

  – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

  Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

  – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

  Stina Nilsson
  Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal