NRK Meny
Normal

Brækhus etter historisk seier: – Vanskelig å finne ord

Cecilia Brækhus ble lørdag kveld tidenes første kvinnelige bokser til å inneha samtlige belter i én vektklasse da hun utklasset kroatiske Ivana Habazin.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus var nådeløs mot Ivana Habazin og fikk inn flere gode treffere, men den fem kilo tyngre kroatiske bokseren sto på beina helt ut. Brækhus vant likevel suverent på poeng.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det var aldri tvil i København lørdag kveld: Cecilia Brækhus var suveren gjennom alle de ti rundene mot kroatiske Ivana Habazin.

Etter kampen var det en emosjonelle proffbokser som talte til de mange nordmennene i hallen:

– Det er vanskelig å finne ord, startet hun, før hun sa:

– Jeg har egentlig bare en ting å si, og dette kommer rett fra hjertet: Uten dere er det ingen meg. Bare sånn at dere er klar over det. Okey?!

Vurdere ny vektklasse

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus viste stolt frem sine fire belter etter kampen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kampen i København ble fulgt av mange nordmenn i hallen. Viasat-studio anslår at nesten samtlige av de 2 000 tilskuerne tilstede er fra Norge.

Beltene de fremmøtte fikk se Brækhus juble med etter kampen er verdensmester i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization) og IBF (International Boxing Federation).

Flere belter er det ikke mulig å få i den vektklassen hun er nå - derfor vurderer hun å bytte vektklass.

– Jeg vurderer nå å ta beltene i klassen under, sa Brækhus til Viasat med et smil.

Ingen tvil

Lørdag kveld satte 32-åringen titlene i WBA, WBC og WBO på spill, men de ble aldri truet i lørdagens storkamp. Habazin, som før kampen sto med 13 seirer og kun ett tap på proffnivå, ble etter hvert sliten og fikk store problemer med raske og tekniske Brækhus.

– Vi kan nesten telle de gode trefferne til Habazin på én hånd, sa Viasat-kommentatorene underveis i kampen der Brækhus herjet.

En avgjørelse gjennom knockout kom ikke, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne. De tre dommerne ga Brækhus en enstemmig seier med poengsummene 100-90-100-90-100-90.

Dermed kunne den norske «førstedamen» innkassere IBF-beltet hun har drømt om i lang tid. Som første kvinnelige bokser i historien innehar hun alle fire beltene i sin vektklasse.

– Det var moro. Hun veier fem kilo mer enn meg, så jeg bestemte meg for å ikke gå for knockout. Jeg ville vise fram boksingen min og hva jeg har lært den siste tiden. I tiende runde var jeg nær, men jeg koste meg og hadde det kjempegøy, sa Brækhus til Viasat.

26 seirer

Brækhus gikk offensivt til verks og skapte tidlig trøbbel for sin kroatiske motstander lørdag. Allerede i første runde fikk hun inn noen solide treff.

Slik fortsatte kampen i stor grad, selv om man fikk se en noe røffere Habazin i annen og starten av tredje runde. Hun virket til å bli ganske fort sliten, og dermed kunne rutinerte Brækhus sikre nok en seier.

Nå venter en kamp mot amerikanske Tori Nelson.

– Hun (Nelson) er det vil kaller «mandatory». Det er en obligatorisk kamp i og med at hun er neste utfordrer. Jeg tror det blir før jul, for jeg føler meg fantastisk bra. Jeg er fin i kroppen, fikk ingen skader under kampen i går (lørdag) og er klar for å ta en kamp før året er omme, sier Brækhus til NTB.

Brækhus har også vurdert å gå ned én vektklasse, mens franske Anne Sophie Mathis ønsker å møte bergenseren i en klasse over, super mellomvekt.

Før kampen mot Ivana Habazin hadde Brækhus 25 av 25 seirer, sju av dem på knock out. Nå har hun 26 seirer.

Siste nytt

 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin