Hopp til innhold

Brækhus etter historisk seier: – Vanskelig å finne ord

Cecilia Brækhus ble lørdag kveld tidenes første kvinnelige bokser til å inneha samtlige belter i én vektklasse da hun utklasset kroatiske Ivana Habazin.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus var nådeløs mot Ivana Habazin og fikk inn flere gode treffere, men den fem kilo tyngre kroatiske bokseren sto på beina helt ut. Brækhus vant likevel suverent på poeng.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det var aldri tvil i København lørdag kveld: Cecilia Brækhus var suveren gjennom alle de ti rundene mot kroatiske Ivana Habazin.

Etter kampen var det en emosjonelle proffbokser som talte til de mange nordmennene i hallen:

– Det er vanskelig å finne ord, startet hun, før hun sa:

– Jeg har egentlig bare en ting å si, og dette kommer rett fra hjertet: Uten dere er det ingen meg. Bare sånn at dere er klar over det. Okey?!

Vurdere ny vektklasse

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus viste stolt frem sine fire belter etter kampen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kampen i København ble fulgt av mange nordmenn i hallen. Viasat-studio anslår at nesten samtlige av de 2 000 tilskuerne tilstede er fra Norge.

Beltene de fremmøtte fikk se Brækhus juble med etter kampen er verdensmester i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization) og IBF (International Boxing Federation).

Flere belter er det ikke mulig å få i den vektklassen hun er nå - derfor vurderer hun å bytte vektklass.

– Jeg vurderer nå å ta beltene i klassen under, sa Brækhus til Viasat med et smil.

Ingen tvil

Lørdag kveld satte 32-åringen titlene i WBA, WBC og WBO på spill, men de ble aldri truet i lørdagens storkamp. Habazin, som før kampen sto med 13 seirer og kun ett tap på proffnivå, ble etter hvert sliten og fikk store problemer med raske og tekniske Brækhus.

– Vi kan nesten telle de gode trefferne til Habazin på én hånd, sa Viasat-kommentatorene underveis i kampen der Brækhus herjet.

En avgjørelse gjennom knockout kom ikke, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne. De tre dommerne ga Brækhus en enstemmig seier med poengsummene 100-90-100-90-100-90.

Dermed kunne den norske «førstedamen» innkassere IBF-beltet hun har drømt om i lang tid. Som første kvinnelige bokser i historien innehar hun alle fire beltene i sin vektklasse.

– Det var moro. Hun veier fem kilo mer enn meg, så jeg bestemte meg for å ikke gå for knockout. Jeg ville vise fram boksingen min og hva jeg har lært den siste tiden. I tiende runde var jeg nær, men jeg koste meg og hadde det kjempegøy, sa Brækhus til Viasat.

26 seirer

Brækhus gikk offensivt til verks og skapte tidlig trøbbel for sin kroatiske motstander lørdag. Allerede i første runde fikk hun inn noen solide treff.

Slik fortsatte kampen i stor grad, selv om man fikk se en noe røffere Habazin i annen og starten av tredje runde. Hun virket til å bli ganske fort sliten, og dermed kunne rutinerte Brækhus sikre nok en seier.

Nå venter en kamp mot amerikanske Tori Nelson.

– Hun (Nelson) er det vil kaller «mandatory». Det er en obligatorisk kamp i og med at hun er neste utfordrer. Jeg tror det blir før jul, for jeg føler meg fantastisk bra. Jeg er fin i kroppen, fikk ingen skader under kampen i går (lørdag) og er klar for å ta en kamp før året er omme, sier Brækhus til NTB.

Brækhus har også vurdert å gå ned én vektklasse, mens franske Anne Sophie Mathis ønsker å møte bergenseren i en klasse over, super mellomvekt.

Før kampen mot Ivana Habazin hadde Brækhus 25 av 25 seirer, sju av dem på knock out. Nå har hun 26 seirer.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal