Hopp til innhold

– Jeg så allerede før kampen at hun var livredd

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Det var aldri noen tvil om at Cecilia Brækhus skulle vinne kampen mot Mia St. John. Etterpå sendte hun en utfordring til rivalen Holly Holm.

– Jeg så allerede før kampen at hun var livredd, gliser Cecilia Brækhus.

Dommeren valgte å stoppe kampen allerede i slutten av tredje runde. Da hadde Brækhus dundret løs på Mia St. John i noen små minutter - nok til at amerikaneren var tydelig rystet.

Til slutt var veteranen såpass sjanseløs mot den norske jenta at dommeren fikk nok, og dermed vant Brækhus kampen.

– Hun ga ikke opp, men jeg så det slukket et lys i øynene hennes. Hun fikk seg et par harde, og da skjønte hun at løpet var kjørt, sier Brækhus.

– Jeg er faktisk littegrann overrasket over hvor enkelt det var, sier Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus fikk inn mange fulltreffere mot Mia St. John. Den amerikanske bokseren var tydelig på etterskudd fra første sekund, og fikk seg noen skikkelige smeller.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det var frykt

Cecilia Brækhus' mentale trener, Tommy Fjeldheim, møtte Mia St. John i garderoben rett før kampen. Han er ekspert på å tolke kroppsspråk - og det var ingen tvil om hva Mia St. John følte: Hele kroppen hennes skrek «frykt».

– Hun var ikke bare nervøs, hun var redd. Det var frykt. Du så hun var skikkelig, skikkelig redd, sier Fjeldheim til NRK.no.

– Hvordan så du det?

– Man ser det på blikket, ser det på kroppsholdningen hennes. Hun var redd for å gå opp i ringen. Det ser man også på boksingen hennes, sier Fjeldheim.

St. John: – Jeg er ganske sår

Mia St. John smilte tappert da hun kom ut fra garderoben sin, etter å ha hatt nærmere en halvtime til å komme seg.

– Jeg har det bra, sa hun kort til NRK.no da hun forlot arenaen. Hun kostet på seg et lite smil, men det var bare såvidt.

– Hvordan føles ansiktet ditt?

– Jeg er ganske sår. Jeg skal innrømme at jeg ikke hører så veldig godt her jeg sitter, sier Mia St. John og ler godt.

Mener Brækhus viste nåde

Det var ingen selvfølge at amerikaneren skulle slippe så lett fra oppgjøret. NRKs bokseekspert Anders Øfsti mener Cecilia Brækhus kunne slått motstanderen rett i bakken både i første og andre runde, men at hun valgte å spare den tidligere Playboy-modellen.

– Hun viste nåde og hadde tydeligvis ikke lyst til å skade motstanderen, sier Øfsti.

Også han oppfattet St. John som livredd.

– Det lyste frykt og bekymring av St. John. Hun ville bare ha hjørnet sitt og hive inn håndkleet, sier den tidligere nordiske mesteren i boksing.

Klar melding til Holly Holm

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus koste seg i garderoben etter kampen. Hun var en smule usikker på om hun kunne gått én kamp til - men avfeide det heller ikke.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

Cecilia Brækhus var på sin side frisk og rask i garderoben, og smilte og lo mens hun fikk hjelp med å få av seg hanskene.

Støtteapparat stod rundt henne og smilte bredt mens hun gjorde intervjuer - det var tydelig at Brækhus-gjengen følte alt gikk etter planen.

– Jeg hadde lyst til å levere en beskjed, og det gjorde jeg, sier Brækhus - med klar adresse til rivalen Holly Holm.

For det var egentlig ikke Mia St. John som var hovedfokuset til Brækhus lørdag kveld. Det var en helt annen.

Den norske jenta har slått de aller fleste toppbokserne i sin vektklasse, men venter fortsatt på å få møte Holm.

Vil ikke bokse på bortebane

Den norske bokseren har flere ganger forsøkt å utfordre amerikaneren, blant annet med en video rettet mot henne, men så langt har ikke partene blitt enige om et sted og tidspunkt.

– Vi prøver å røyke henne ut nå, sier Brækhus.

Kjernen i konflikten er at Holm kun vil bokse på hjemmebane, mens Brækhus vil møtes på nøytral grunn.

– Jeg håper å få bokse mot alle de beste, og Holly Holm er regnet som den beste bortsett fra meg. Hun kaller seg verdens beste, og det vil jeg få sjansen til å motbevise, sier Brækhus.

Siste nytt

 • Forbannet Hovland midt i fiaskorunde: – Så jævlig dårlig du er

  Viktor Hovland hadde en mildt sagt tung dag på jobb under majorturneringen The Masters fredag kveld norsk tid. Allerede på det første hullet kom en forsmak på det som var i vente, da han gikk av med en såkalt bogey. Det vil si at han brukte ett slag «for mye». På hull to ble vondt til betydelig verre, og etter banens fem første hull, lå han hele sju slag over par.

  – Den verste starten i manns minne, kommenterte Discovery-ekspert Per Haugsrud.

  – Et sjokk for systemet, supplerte kollega Henrik Bjørnstad.

  Hovland var avhengig av å pynte på scoren for å kvalifisere seg til turneringens to siste dager, men da han vartet opp med nok et skjevt utslag i sterk vind på den allerede fryktinngytende golfbanen Augusta, rant det over for 26-åringen.

  – Det er så sjukt. Det er så sjukt, ropte han i fortvilelse, før han utbrøt:

  – Så jævlig dårlig du er i golf!

  Discovery-ekspert Marius Thorp fikk med seg utbruddet:

  – Det er en reaksjon på at han ikke får til det han vil. Han vet nok godt at han ikke er jævlig dårlig i golf, sa han under kanalens studiosending.

  Avslutningen ble også et mareritt for mannen som skrev norsk idrettshistorie så sent som i august, og en dobbeltbogey på hull 15 fjernet alt håp om at han skulle klare cuten.

  Hovland hadde ikke misset en cut siden Scottish Open sommeren 2022, men nå går altså Masters-helgen uten nordmannen. Bare topp 50 får være med lørdag og søndag, og fredagens fiaskorunde sendte Hovland ned på en delt 71.-plass (runden pågår fortsatt).

  I tillegg til tidlig hjemreise, betyr resultatet ny verstenotering i en profesjonell turnering. Den forrige var en runde på 80 slag under Porsche European Open tilbake i 2018. Fasiten fredag er 81 slag, ni over par.

  Trioen i tet ligger på seks slag under par.

  Viktor Hovland, The Masters
  Foto: JAMIE SQUIRE / AFP
 • Strand Larsen-mål ikke nok for Celta Vigo

  Jørgen Strand Larsen notert seg med én scoring da Celta Vigo tapte 1-2 borte mot Real Betis i La Liga fredag kveld.

  Haldenserens scoring kom imidlertid ett minutt på overtid, og da ble det fryktelig kort tid for gjestene å snu kampen.

  Scoringen kom da nordmannen styrte inn en rakett fra Franco Cervi. Nettkjenningen var Strand LArsens 11. i ligaen denne sesongen.

  Fra før hadde Juan Miranda sendt vertene i ledelsen etter 53 minutter, før Nabil Fekir doblet en halvtime senere.

  Celta ligger på 17.-plass på La Liga-tabellen og har virkelig kniven på strupen for å unngå nedrykk. Det skiller bare tre poeng ned til Cádiz på nedrykksplass.

  Betis ligger på sin side helt oppe på 7.-plass og er for virkelig med i kampen om europaspill neste sesong. (NTB)

  Strand Larsen
  Foto: Reuters
 • Delte serien i jakt på VM-plass

  Håvard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i Halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen.

  Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer.

  I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.

  Håvard Sandstad Eidsmo og Eirik Langedal Breivik
  Foto: Ivar Haugen / NOF

Sendeplan

Kl. Program Kanal