NRK Meny
Normal

– Jeg så allerede før kampen at hun var livredd

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Det var aldri noen tvil om at Cecilia Brækhus skulle vinne kampen mot Mia St. John. Etterpå sendte hun en utfordring til rivalen Holly Holm.

– Jeg så allerede før kampen at hun var livredd, gliser Cecilia Brækhus.

Dommeren valgte å stoppe kampen allerede i slutten av tredje runde. Da hadde Brækhus dundret løs på Mia St. John i noen små minutter - nok til at amerikaneren var tydelig rystet.

Til slutt var veteranen såpass sjanseløs mot den norske jenta at dommeren fikk nok, og dermed vant Brækhus kampen.

– Hun ga ikke opp, men jeg så det slukket et lys i øynene hennes. Hun fikk seg et par harde, og da skjønte hun at løpet var kjørt, sier Brækhus.

– Jeg er faktisk littegrann overrasket over hvor enkelt det var, sier Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus fikk inn mange fulltreffere mot Mia St. John. Den amerikanske bokseren var tydelig på etterskudd fra første sekund, og fikk seg noen skikkelige smeller.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det var frykt

Cecilia Brækhus' mentale trener, Tommy Fjeldheim, møtte Mia St. John i garderoben rett før kampen. Han er ekspert på å tolke kroppsspråk - og det var ingen tvil om hva Mia St. John følte: Hele kroppen hennes skrek «frykt».

– Hun var ikke bare nervøs, hun var redd. Det var frykt. Du så hun var skikkelig, skikkelig redd, sier Fjeldheim til NRK.no.

– Hvordan så du det?

– Man ser det på blikket, ser det på kroppsholdningen hennes. Hun var redd for å gå opp i ringen. Det ser man også på boksingen hennes, sier Fjeldheim.

St. John: – Jeg er ganske sår

Mia St. John smilte tappert da hun kom ut fra garderoben sin, etter å ha hatt nærmere en halvtime til å komme seg.

– Jeg har det bra, sa hun kort til NRK.no da hun forlot arenaen. Hun kostet på seg et lite smil, men det var bare såvidt.

– Hvordan føles ansiktet ditt?

– Jeg er ganske sår. Jeg skal innrømme at jeg ikke hører så veldig godt her jeg sitter, sier Mia St. John og ler godt.

Mener Brækhus viste nåde

Det var ingen selvfølge at amerikaneren skulle slippe så lett fra oppgjøret. NRKs bokseekspert Anders Øfsti mener Cecilia Brækhus kunne slått motstanderen rett i bakken både i første og andre runde, men at hun valgte å spare den tidligere Playboy-modellen.

– Hun viste nåde og hadde tydeligvis ikke lyst til å skade motstanderen, sier Øfsti.

Også han oppfattet St. John som livredd.

– Det lyste frykt og bekymring av St. John. Hun ville bare ha hjørnet sitt og hive inn håndkleet, sier den tidligere nordiske mesteren i boksing.

Klar melding til Holly Holm

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus koste seg i garderoben etter kampen. Hun var en smule usikker på om hun kunne gått én kamp til - men avfeide det heller ikke.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

Cecilia Brækhus var på sin side frisk og rask i garderoben, og smilte og lo mens hun fikk hjelp med å få av seg hanskene.

Støtteapparat stod rundt henne og smilte bredt mens hun gjorde intervjuer - det var tydelig at Brækhus-gjengen følte alt gikk etter planen.

– Jeg hadde lyst til å levere en beskjed, og det gjorde jeg, sier Brækhus - med klar adresse til rivalen Holly Holm.

For det var egentlig ikke Mia St. John som var hovedfokuset til Brækhus lørdag kveld. Det var en helt annen.

Den norske jenta har slått de aller fleste toppbokserne i sin vektklasse, men venter fortsatt på å få møte Holm.

Vil ikke bokse på bortebane

Den norske bokseren har flere ganger forsøkt å utfordre amerikaneren, blant annet med en video rettet mot henne, men så langt har ikke partene blitt enige om et sted og tidspunkt.

– Vi prøver å røyke henne ut nå, sier Brækhus.

Kjernen i konflikten er at Holm kun vil bokse på hjemmebane, mens Brækhus vil møtes på nøytral grunn.

– Jeg håper å få bokse mot alle de beste, og Holly Holm er regnet som den beste bortsett fra meg. Hun kaller seg verdens beste, og det vil jeg få sjansen til å motbevise, sier Brækhus.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning