NRK Meny
Normal

Brækhus bekrefter: – Det blir boksekamp i Norge

Verdens beste kvinnelige proffbokser, Cecilia Brækhus, forventer at søknaden om å få konkurrere i Norge blir godkjent mandag.

Cecilia Brækhus

OPTIMIST: Cecilia Brækhus forteller at søknaden om å få bokse i Norge vil bli godkjent og at svaret kommer mandag i neste uke.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Ja, nå er alt i orden. Det blir boksekamp. Det er det ingen tvil om. Ingenting står i veien nå, sier en fornøyd Brækhus om søknaden som nå behandles av den såkalte «godkjenningnemnda».

Lenge har hun kjempet for å kunne bokse i Norge, men motstanden har vært hard - spesielt fra Norges Idrettsforbund som har nektet proffboksing på norsk jord så lenge sporten ikke følger WADAs antidopingbestemmelser.

Nemdas leder Nils Kiær bekrefter at avgjørelsen kommer på mandag.

Brækhus: – Har vært ydmykende

Idrettspresident Tom Tvedt mener søknaden til Team Brækhus om å få lov til å bokse i Norge har store mangler når det gjelder antidopingarbeid. Ifølge idrettspresidenten er ikke Brækhus og co. i nærheten av standardreglene satt av WADA.

I et brev VG har fått tilgang til skriver Tvedt at «søkeren hverken har penger eller seriøsitet til å bidra i kampen mot doping».

– Nå har jeg snakket med kulturministeren og representanter for NIF. Vi har i søknaden vår gjort tydelig og klart hva som kreves for å få en boksekamp til Norge. Alt fra dopingkontroll, straff og utestengelse ved positive prøver er tydelig og klart, sier Brækhus.

NRK møter 34-åringen på antidopingseminar på Ullevaal stadion.

– Jeg er her for å vise at jeg tar dopingarbeid på alvor. Jeg vil vise at jeg bryr meg om antidoping i idrett. Det er svært viktig, sier Brækhus.

– Føler du at det har blitt et skapt et bilde av at du ikke bryr deg om doping?

– Ja, det synes jeg, og det har vært ydmykende. Det har vært en prosess som har gått veldig sakte. Jeg skulle ønske de samarbeidet mer med meg, sier Brækhus.

– Det ble skapt et bilde av at jeg ikke bryr meg om antidopingarbeid og doping i idretten. Jeg tar dette på høyeste alvor. Jeg er B-menneske, men har tatt prøver seks på morningen og til alle døgnets tider, legger hun til.

Jon Christian Elden

PÅ ANTIDOPINGSEMINAR: Cecilia Brækhus.

Kulturministeren håper Brækhus får bokse i Norge

– Jeg håper Brækhus får bokse på norsk jord, men da må hun få antidoping-arbeidet i orden, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland til NRK.

På antidoping-seminaret kom Helleland med en klar oppfordring til Cecilia Brækhus.

– Det er viktig for alle idretter og bidra til et godt antidopingarbeid. Cecilia Brækhus søknad ble ikke godkjent sist, og nå venter vi på på godkjenningsnemda, som behandler denne søknaden, sier kulturministeren (H).

– Det er ikke vits å bruke masse tid på å skrive søknader om støtte til kulturdepartementet hvis man ikke har antidopingarbeidet i orden, legger Helleland til.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal