Hopp til innhold

Brækhus bekrefter: – Det blir boksekamp i Norge

Verdens beste kvinnelige proffbokser, Cecilia Brækhus, forventer at søknaden om å få konkurrere i Norge blir godkjent mandag.

Cecilia Brækhus

OPTIMIST: Cecilia Brækhus forteller at søknaden om å få bokse i Norge vil bli godkjent og at svaret kommer mandag i neste uke.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Ja, nå er alt i orden. Det blir boksekamp. Det er det ingen tvil om. Ingenting står i veien nå, sier en fornøyd Brækhus om søknaden som nå behandles av den såkalte «godkjenningnemnda».

Lenge har hun kjempet for å kunne bokse i Norge, men motstanden har vært hard - spesielt fra Norges Idrettsforbund som har nektet proffboksing på norsk jord så lenge sporten ikke følger WADAs antidopingbestemmelser.

Nemdas leder Nils Kiær bekrefter at avgjørelsen kommer på mandag.

Brækhus: – Har vært ydmykende

Idrettspresident Tom Tvedt mener søknaden til Team Brækhus om å få lov til å bokse i Norge har store mangler når det gjelder antidopingarbeid. Ifølge idrettspresidenten er ikke Brækhus og co. i nærheten av standardreglene satt av WADA.

I et brev VG har fått tilgang til skriver Tvedt at «søkeren hverken har penger eller seriøsitet til å bidra i kampen mot doping».

– Nå har jeg snakket med kulturministeren og representanter for NIF. Vi har i søknaden vår gjort tydelig og klart hva som kreves for å få en boksekamp til Norge. Alt fra dopingkontroll, straff og utestengelse ved positive prøver er tydelig og klart, sier Brækhus.

NRK møter 34-åringen på antidopingseminar på Ullevaal stadion.

– Jeg er her for å vise at jeg tar dopingarbeid på alvor. Jeg vil vise at jeg bryr meg om antidoping i idrett. Det er svært viktig, sier Brækhus.

– Føler du at det har blitt et skapt et bilde av at du ikke bryr deg om doping?

– Ja, det synes jeg, og det har vært ydmykende. Det har vært en prosess som har gått veldig sakte. Jeg skulle ønske de samarbeidet mer med meg, sier Brækhus.

– Det ble skapt et bilde av at jeg ikke bryr meg om antidopingarbeid og doping i idretten. Jeg tar dette på høyeste alvor. Jeg er B-menneske, men har tatt prøver seks på morningen og til alle døgnets tider, legger hun til.

Jon Christian Elden

PÅ ANTIDOPINGSEMINAR: Cecilia Brækhus.

Kulturministeren håper Brækhus får bokse i Norge

– Jeg håper Brækhus får bokse på norsk jord, men da må hun få antidoping-arbeidet i orden, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland til NRK.

På antidoping-seminaret kom Helleland med en klar oppfordring til Cecilia Brækhus.

– Det er viktig for alle idretter og bidra til et godt antidopingarbeid. Cecilia Brækhus søknad ble ikke godkjent sist, og nå venter vi på på godkjenningsnemda, som behandler denne søknaden, sier kulturministeren (H).

– Det er ikke vits å bruke masse tid på å skrive søknader om støtte til kulturdepartementet hvis man ikke har antidopingarbeidet i orden, legger Helleland til.

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Solbakken raser over Ødegaard-avgjørelse: – Fransk arroganse

Ekspertene er ikke i tvil: Martin Ødegaard og Norge ble snytt for et soleklart straffespark mot Spania, som til slutt vant komfortabelt. Norge sløste med sjansene og raknet fullstendig.

Siste nytt

 • Borge i tetkampen på LPGA-touren

  Celine Borge er hittil i delt ledelse i LPGA-turneringen i Arizona. Det er hennes debut på den kvinnelige topptouren i golf.

  Borge gikk den tredje runden av turneringen på hele ni slag under par og slo seg rett inn i tetkampen, skriver VG.

  Hun deler ledelsen med thailandske Ariya Jutanugarn, men det er noen like bak som ikke har fullført sin tredje runde.

  Borge er den første norske golfer på LPGA-touren siden Suzann Pettersen. Tønsberg-jenta Borge rykket opp etter godt spill i fjor. Det er toalt 18 milioner kroner i premiepotten i turneringen i Arizona. (NTB)

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste