Hopp til innhold

Brækhus bekrefter: – Det blir boksekamp i Norge

Verdens beste kvinnelige proffbokser, Cecilia Brækhus, forventer at søknaden om å få konkurrere i Norge blir godkjent mandag.

Cecilia Brækhus

OPTIMIST: Cecilia Brækhus forteller at søknaden om å få bokse i Norge vil bli godkjent og at svaret kommer mandag i neste uke.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Ja, nå er alt i orden. Det blir boksekamp. Det er det ingen tvil om. Ingenting står i veien nå, sier en fornøyd Brækhus om søknaden som nå behandles av den såkalte «godkjenningnemnda».

Lenge har hun kjempet for å kunne bokse i Norge, men motstanden har vært hard - spesielt fra Norges Idrettsforbund som har nektet proffboksing på norsk jord så lenge sporten ikke følger WADAs antidopingbestemmelser.

Nemdas leder Nils Kiær bekrefter at avgjørelsen kommer på mandag.

Brækhus: – Har vært ydmykende

Idrettspresident Tom Tvedt mener søknaden til Team Brækhus om å få lov til å bokse i Norge har store mangler når det gjelder antidopingarbeid. Ifølge idrettspresidenten er ikke Brækhus og co. i nærheten av standardreglene satt av WADA.

I et brev VG har fått tilgang til skriver Tvedt at «søkeren hverken har penger eller seriøsitet til å bidra i kampen mot doping».

– Nå har jeg snakket med kulturministeren og representanter for NIF. Vi har i søknaden vår gjort tydelig og klart hva som kreves for å få en boksekamp til Norge. Alt fra dopingkontroll, straff og utestengelse ved positive prøver er tydelig og klart, sier Brækhus.

NRK møter 34-åringen på antidopingseminar på Ullevaal stadion.

– Jeg er her for å vise at jeg tar dopingarbeid på alvor. Jeg vil vise at jeg bryr meg om antidoping i idrett. Det er svært viktig, sier Brækhus.

– Føler du at det har blitt et skapt et bilde av at du ikke bryr deg om doping?

– Ja, det synes jeg, og det har vært ydmykende. Det har vært en prosess som har gått veldig sakte. Jeg skulle ønske de samarbeidet mer med meg, sier Brækhus.

– Det ble skapt et bilde av at jeg ikke bryr meg om antidopingarbeid og doping i idretten. Jeg tar dette på høyeste alvor. Jeg er B-menneske, men har tatt prøver seks på morningen og til alle døgnets tider, legger hun til.

Jon Christian Elden

PÅ ANTIDOPINGSEMINAR: Cecilia Brækhus.

Kulturministeren håper Brækhus får bokse i Norge

– Jeg håper Brækhus får bokse på norsk jord, men da må hun få antidoping-arbeidet i orden, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland til NRK.

På antidoping-seminaret kom Helleland med en klar oppfordring til Cecilia Brækhus.

– Det er viktig for alle idretter og bidra til et godt antidopingarbeid. Cecilia Brækhus søknad ble ikke godkjent sist, og nå venter vi på på godkjenningsnemda, som behandler denne søknaden, sier kulturministeren (H).

– Det er ikke vits å bruke masse tid på å skrive søknader om støtte til kulturdepartementet hvis man ikke har antidopingarbeidet i orden, legger Helleland til.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal